امروز جمعه  ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
واکنش‌ها به تحریم پرس تی وی:
واکنش‌ها به تحریم پرس تی وی:

آزادی بیان نزد غربی‌ها ماهیتی ابزاری و فرصت‌طلبانه دارد

مشاهده ۳۷۰
۱۴۰۱/۰۹/۲۰- ۱۴:۲۱
تعداد بازدید:370

رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی در لندن در واکنش به اقدام اخیر اتحادیه اروپا در اِعمال تحریم علیه شبکه پرس تی وی گفت: مفاهیمی نظیر آزادی بیان، آزادی مطبوعات و رسانه نزد دولت‌ها و کشورهای غربی، بی پایه و بی ارزش است و ماهیتی ابزاری و فرصت‌طلبانه دارد

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی به نقل از ایرنا، مسعود شجره، با بررسی پیام های تحریم های اخیر اروپا علیه پرس تی وی و حذف آن از ماهواره یوتل‌ست اظهار داشت: این اقدام نمودی عینی از رویه و سیاستی است که دولت ها و رسانه‌ها و نهادهای غربی سال هاست دنبال و در قالب آن سعی می‌کنند تا صدای هر فرد و موجودیتی را که علیه آنها و منافعشان سخن می‌گوید و در رابطه با اقدامات و رفتارهای نامشروع و غیرقانونی آن‌ها افشاگری می‌کند، به هر نحو ممکن خاموش کنند.

به گفته این تحلیلگر، شاید بزرگترین جرم شبکه پرس تی وی از دید جریان‌های سیاسی و رسانه ای غربی این باشد که نگاهی تازه و متفاوت از آنچه آن‌ها مایل به ترویج و توسعه آن در عرصه بین المللی هستند را به افکار عمومی در جهان عرضه می‌کند. به طور خاص در این رابطه می توان به حمایت ویژه و خاص شبکه پرس تی وی از ملت فلسطین و مقاومت آن‌ها در برابر رژیم صهیونیستی اشاره کرد.

شجاعت در افشاگری از رویه‌های نامشروع رژیم صهیونیستی

وی افزود: در واقع، عملکرد شبکه پرس تی وی در این حوزه به قدری قوی بوده که حتی برخی شبکه پرس تی وی را به واسطه شجاعت آن در افشاگری از رویه‌های غیرقانونی و نامشروع رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین و کنشگری موثر رسانه ای در واکاوی و گزارش ابعاد مختلف جنایات و ظلم صهیونیست ها علیه ملت فلسطین، ستایش کرده و می‌کنند. این در حالی است که اساسا کشورهای غربی و متحدان منطقه ای آن‌ها مایل به این هستند که مساله فلسطین از سوی جامعه بین المللی به کل فراموش شود.

                         

شجره با ذکر این نکته که شبکه پرس تی وی با نوع خاص کنشگری‌های خود عملا به نحوی رفتار کرده که خود را به مثابه صدای جمعیت بی صدا و مظلوم در جهان معرفی کرده، ادامه داد: این مساله بسیار مهم است و یکی از اصلی ترین دلایل عداوت و دشمنی‌های صهیونیست ها و دولت های غربی علیه این شبکه را افشا می‌کند. به طور خاص در مورد مساله فلسطین، شبکه پرس تی وی به یک منبع رسانه ای موثق و قابل اتکا جهت دریافت اخبار دقیق از مسائل مختلف فلسطین تبدیل شده است که این موضوع ارزش و اهمیت کارِ شبکه پرس تی وی را در سپهر اطلاع رسانی و کار خبری بین المللی به نمایش می‌گذارد.

رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی‌گفت: البته که شبکه پرس تی وی در دیگر حوزه‌ها نیز عملکرد قابل توجهی را از خود نشان داده است و همین موضوع هم سبب شده که کنشگران غربی و متحدان منطقه ای آنها به نحو گسترده ای علیه پرس تی وی و جریان اطلاع رسانی این شبکه بسیج شوند. در این میان باید توجه داشت که اقدام اخیر اتحادیه اروپا در وضع تحریم علیه شبکه پرس تی وی و همچنین حذف آن از ماهواره یوتل‌سَت نیز نشان داد که تا چه اندازه مفاهیمی نظیر آزادی بیان، آزادی مطبوعات و رسانه و دیگر اقسام آزادی نزد دولت ها و کشورهای غربی، علی رغم ادعاهای فراوانشان در این حوزه‌ها، بی پایه و بی ارزش است و ماهیتی ابزاری و فرصت طلبانه دارد.

پرس تی‌وی مثابه یک گزینه جایگزین برای رسانه‌های غربی

مسعود شجره عنوان کرد: شبکه پرس تی وی مدت هاست که خود را به مثابه یک گزینه آلترناتیو (جایگزین) برای رسانه‌های غربی و نوع خاص کار اطلاع‌رسانی و فعالیت های خبری آن‌ها معرفی کرده است و همین مساله موجب شده تا جریان سازی گسترده‌ای از سوی غربی‌ها و متحدانشان علیه این شبکه در پیش گرفته شود. از این منظر، من اساسا معتقدم که اقدامات اخیر علیه شبکه پرس تی وی، کاملا قابل پیش بینی بودند و دلیل اصلی آن هم این است که این قبیل اقدامات بخشی از فرآیند و روند ساکت سازیِ سیستماتیک رسانه‌ها و جریان‌های خبری مستقل از سوی دولت های غربی است.

وی افزود: در این چارچوب، اساسا شاهد آن هستیم که غرب با یک بحران جدی که همان عیان شدن دورویی و ریاکاری آن است رو به رو شده است. از یک سو، آن‌ها از آزادی بیان و مطبوعات و رسانه و غیره سخن می‌گویند و از سوی دیگر، به صورت قهری، و به جای افکار عمومی‌بین المللی تصمیم می‌گیرند که مثلا مردم نباید شبکه پرس‌تی‌وی را تماشا کنند. این حقیقتا عجیب و البته مایه رسوایی برای غربی‌ها است. از این منظر، اینطور به نظر می رسد که غربی‌ها اساسا طالبِ رسانه‌های مستقل نیستند بلکه می خواهند رسانه‌ها به مثابه ابزارهایی در دستان آن‌ها قرار داشته باشند و صرفا پروژه‌های تبلیغاتیِ این قبیل کنشگران را به پیش برند.

شجره گفت: در طول تاریخ نیز شاهد بوده ایم که رسانه‌های مشهور جریان اصلی غربی تا حد زیادی در مسیر توجیه و مشروع‌سازی اقدامات ماجراجویانه و جنگ های کشورهای غربی به ویژه آمریکا در مناطقی نظیر افغانستان و عراق و غیره کنشگری داشته اند. مساله ای که از تسلط قابل توجه محافل و جریان‌های سیاسی و دولت های غربی بر رسانه‌های مطرح بین المللی(عمدتا غربی) حکایت دارد.

او افزود: در این فضا باید پرسید که واقعا چگونه می توان انتظار داشت که مثلا رسانه‌هایی که در خدمت اهداف و منافع سیاستمداران و محافل نظامی و اطلاعاتی غربی هستند بتوانند کنشگری مفید و سازنده ای را در حوزه اطلاع‌رسانی خبری و فعالیت های رسانه ای از خود نشان دهند؟ این حقیقتا یک معادله شرم آور برای کشورهای غربی و متحدان آن‌ها است و نشان می دهد که آن‌ها نَه به اطلاع رسانی و نَه به آگاهی افکار عمومی اعتقادی ندارند. تنها چیزی که در این میان آن‌ها به آن معتقدند، صرفا منافع خودشان و اقناع افکار عمومی در این مسیر است.

رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی در لندن در پاسخ به این سوال که چرا بسیاری از شبکه‌های اجتماعی و یا شبکه‌هایی که به صراحت اقدام به ترویج خشونت و نفرت می‌کنند، هدف تحریم‌های غرب قرار نمی‌گیرند اما دولت های غربی در سال های اخیر به کرات علیه شبکه پرس تی وی وارد عمل شده اند و سعی در محدود کردن آن با طرح بهانه‌های اینچنینی داشته اند؟ گفت: این دورویی و ریاکاری حقیقتا شگفت‌انگیز است. پرس تی وی از زمان آغاز به کار خود نشان داده که شبکه ای موفق و البته جدی و پیگیر در بسیاری از پروندهای مهم بین المللی نظیر مساله فلسطین و دیگر حوزه‌هاست. این موفقیتِ پرس تی وی در امر اطلاع رسانی و کار خبری موجب شده تا این شبکه حتی در قلبِ کشورهای اروپایی نیز مخاطبان خاص خود را داشته باشد.

                             

وی ادامه داد: در واقع همانطور که پیشتر نیز گفته شد، پرس تی وی خود را در قالب یک صدا و رسانه مستقل و جایگزین برای رسانه‌های غربی به افکار عموی جهان معرفی کرده و همین مساله، هم محبوبیت را برای آن به ارمغان آورده و هم موجب تشدید دشمنی‌ها و خصومت کشورهای غربی و متحدان آن‌ها علیه این شبکه شده است. متاسفانه تاکنون شبکه پرس تی وی بارها و بارها هدفِ اقدامات خصمانه و غیرقانونی کشورهای غربی و پلتفرم های پخشِ بین المللی که تحت کنترل و نفوذ صهیونیست ها و کنشگران غربی هستند قرار گرفته است. البته که در این مسیر اساسا کشورهای غربی و متخدانشان علیه دیگر رسانه‌ها و شبکه‌های خبری نظیر آرتی هم که در نقطه مقابل روایت ها و گفتمان‌های آن‌ها قرار دارند نیز اقدامات خصمانه گسترده زیادی را عملیاتی کرده و می‌کنند.

مسعود شجره گفت: از این منظر، غرب اساسا رسانه را به مثابه ابزاری تبلیغاتی جهت تداوم بخشیدن به هژمونی رسانه ای خود در جهان تحلیل می‌کند. اکنون شاهدیم که برخی از رسانه‌ها و شبکه‌های خبری و همچنین برخی جریان‌ها در شبکه‌های اجتماعی به صراحت و به نحوی آشکار، رویه‌ها و اقداماتی نظیر تحریک افراد به قتل، خشونت و ایجاد هرج و مرج و آشوب را در ایران تبلیغ و ترویج می‌کنند اما با هیچ واکنشی از سوی دولت های غربی رو به رو نمی‌شوند. با این حال، شبکه پرس تی وی که یک شبکه خبری شناخته شده بین المللی است و در این زمینه سابقه ای حرفه ای دارد، به انحا مختلف هدفِ اقدامات خصمانه قرار می‌گیرد.

نمودی عینی از دورویی و نفاق غرب

وی عنوان کرد: در واقع اینطور به نظر می رسد که جریان‌های سیاسی و دولت های غربی، اساسا به رسانه‌های تحت کنترلشان به چشم رسانه نمی نگرند بلکه آن‌ها را ابزارهای تبلیغاتی و جنگی ارزیابی می‌کنند که باید صرفا پوشش و ظاهری زیبا داشته باشند و در عمل، مروج خشونت و نابودی و هرج و مرج باشند. این خود نمودی عینی از دورویی و نفاق غرب است. در این چهارچوب، غرب نَه تنها با شعارهای دور و دراز خود در مورد آزادی بیان و مطبوعات و امثالهم فاصله زیادی دارد بلکه عملا اقدامی را علیه شبکه ای نظیر پرس تی وی انجام می دهد که از بنیان‌های حقوقی و مشروعی نیز برخوردار نیست.

رئیس کمیسیون حقوق بشر سلامی در پایان گفت: بسیاری از شبکه‌های مخالف با ایران نظیر ایران اینترنشنال و یا من و تو و بی بی سیِ فارسی، مدت هاست که به نحوی غیرقانونی و نامشروع(با اتکا به شیوه‌ها و ابزارهای نادرست) علیه ایران فعالیت دارند و بعضا با گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی نیز ارتباط می‌گیرند. با این حال، هیچ واکنش جدی از سوی دولت های غربی نسبت به رویه‌های آن‌ها انجام نمی‌گیرد. این در حالی است که غرب جهت برخورد با پرس تی وی با تمامی امکانات خود وارد میدان می‌شود و در این رابطه جوسازی‌های گسترده ای را نیز انجام می دهد.

امتیاز شما