امروز دوشنبه  ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
در «چاپخانه» رادیو فرهنگ؛
در «چاپخانه» رادیو فرهنگ؛

معرفی دو کتاب «تشکیلات بهشتی» و «مواد لازمش به مقدار کافی»

مشاهده ۱۱۷
۱۴۰۲/۰۷/۲۳- ۱۲:۰۱
تعداد بازدید:117

کتاب های «تشکیلات بهشتی» و «مواد لازمش به مقدار کافی» یکشنبه۲۳ مهرماه در برنامه «چاپخانه» رادیو فرهنگ معرفی می‌شوند.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، «چاپخانه» برنامه‌ای از گروه کتاب با موضوع معرفی تازه‌های نشر و گفتگو با نویسندگان و مترجمان است که در برنامه این هفته ضمن گفتگو با نویسندگان این دو کتاب آثارشان معرفی می‌شود.
در بخش نخست برنامه «محمدرسول تبییک» به عنوان کارشناس مجری برنامه با «محسن ذوالفقاری» نویسنده کتاب "تشکیلات بهشتی" از نشر «معارف» گفتگو می‌کند‌.
کتاب تشکیلات بهشتی مجموعه نظرات تشکیلاتی شهید بهشتی در جهت رسیدن به اهداف و کارآمدشدن تشکیلات و حرکت در مسیر و پیشرفت گام‌به‌گام است.
ادعای گزافی نیست، اگر گفته شود شهید آیت‌الله دکتر بهشتی، در فهم اهمیت، جایگاه و نقش تشکیلات در حرکت به‌سمت جامعه‌ای که آرمان‌های مردم در آن تبلور پیدا می‌کند، گوی سبقت را از دیگران ربوده است.

شهید بهشتی طی سال‌های ۱۳۴۹-۱۳۴۴ در شکل‌گیری و ارتقای کمی و کیفی «اتحادیۀ انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا» تأثیرات شگرفی داشته‌ است. این تشکل به رساترین صدای نهضت اسلامی ایران در خارج از کشور تبدیل شد. نوع رابطۀ دکتر بهشتی با این تشکل، نقطه‌نظرهای او در زمینۀ تشکیلات و سازماندهی، ایده‌های مطرح شده در جهت پویایی و استقلال سازمان نامبرده و ده‌ها نکتۀ دیگر، شخصیت بی‌بدیل ایشان را در زمینۀ نظریات تشکیلاتی نشان می‌دهد.

شهید بهشتی، ماه‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، بنابر تجربۀ چندین‌وچندساله‌ای که در زمینۀ فعالیت‌های اجتماعی-سیاسی داشت؛ ضرورت کار تشکیلاتی و ایجاد تشکلی اسلامی را احساس کرد و سرانجام بعد از موافقت امام خمینی در ۲۹ بهمن ۱۳۵۹ به‌همراه تعدادی دیگر از همفکران خود تشکلی به نام «حزب جمهوری اسلامی» تأسیس کرد.
تجربیات دیگر ایشان در زمینۀ فعالیت‌های اجتماعی-تشکیلاتی که از اوان نوجوانی در منش ‌و روش او جلوه داشته است و ارزیابی‌های نقادانۀ ایشان از فعالیت‌های دسته‌جمعی و تشکیلاتی، از شهید بهشتی شخصیتی ساخت که بعدها او را به‌عنوان مدیری مدبر، دوراندیش، نهادساز، برنامه‌ریز و پایبند به اصول کار جمعی معروف و مشهور کرد. به‌طوری‌که امام خمینی دربارۀ ایشان می‌فرمایند: «ایشان را من بیست سال [یا] بیشتر، می‌شناختم. مراتب فضل ایشان و مراتب تفکر ایشان و مراتب تعهد ایشان بر من معلوم بود. من او را یک فرد متعد، مجتهد، متدین، علاقه‌مند به ملت، علاقه‌مند به اسلام و به‌دردبخور برای جامعه خودمان می‌دانستم».
صدای فریادهای دلسوزانه شهید بهشتی در مورد تشکیلات در لابه‌لای هر بحث و مصاحبه و نوشته‌اش، دل و جان هر انسان آگاه و دغدغه‌مندی را به وجد می‌آورد.

در بخش دوم برنامه «سمیه جمالی»کارشناس مجری برنامه با «سیدمحمدحسین حسینی»  نویسنده کتاب «مواد لازمش به مقدار کافی» از نشر «ایجاز» گفتگو می‌کند.
کتاب «مواد لازمش به مقدار کافی» با مقدمه سعیده اسداللهی استاد ادبیات فارسی و با نگاهی نوین به آموزش داستان‌نویسی منتشر شده و مطالب آن حاصل تجربه‌های عملی وآموزشی نویسنده در دوره‌های متعدد داستانویسی در این انجمن است. طعم ماندگار ادبیات، ساختار شعله‌ای که داستان را می‌پزد، مواد لازم به میزان کافی، نمک روان‌شناسی و اسطوره‌ها، چاشنی فلسفه و جامعه‌شناسی، زبان، قوام بخش داستان، جایگاه مخاطب در داستان ما، افزودنی‌های غیر مجاز و..... برخی از سرفصل‌های این‌کتاب هستند.

برنامه «چاپخانه» با گویندگی لیدا وحیدی و تهیه کنندگی زهرا نصرالهی، یکشنبه‌ها ساعت ۲۱ روی موج اف ام ردیف ۱۰۶مگاهرتز از رادیو فرهنگ پخش می‌شود.

امتیاز شما