امروز جمعه  ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
در سومین روز از مراسم هفته هنر انقلاب اسلامی در دانشگاه صدا و سیما صورت گرفت؛
در سومین روز از مراسم هفته هنر انقلاب اسلامی در دانشگاه صدا و سیما صورت گرفت؛

اعطای «استاد افتخاری» دانشگاه صداوسیما به جلیل سامان

مشاهده ۱۹۰
۱۴۰۱/۰۱/۲۳- ۰۷:۴۶
تعداد بازدید:190

همزمان با بیست و نهمین مراسم بزرگداشت شهید سید مرتضی آوینی سومین روز از مراسم هفته هنر انقلاب اسلامی‌ با حضور جمعی از دانشجویان ، استادان و برخی از چهره‌های هنری به میزبانی دانشگاه صدا و سیما برگزار شد و عنوان استاد افتخاری دانشگاه صدا و سیما به هنرمند برگزیده؛ جلیل سامان کارگردان مجموعه زیر خاکی اعطا شد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی،در این مراسم کرسی ترویجی با موضوع « خرق حجاب تکنیک» مبتنی بر نظریه تحولی شهیدسید مرتضی آوینی با اجرای امیرحسین عرب‌زاده و با حضور حجت الاسلام و المسلمین عباس محسنی مدیر سابق نشر آثار شهید آوینی در مؤسسه روایت فتح ارائه شد. در ابتدای این ارائه، محسنی به تبیین دیدگاه شهید آوینی پرداخت و گفت: شهید آوینی از یک جهت تجربه‌گر انقلاب اسلامی و تجربه انسانِ انقلابی است. ما بسیار انسان‌هایی را می‌شناسیم که متحول شدند و کارهای خارق‌العاده داشتند اما با ویژگی‌های شخصیتی مانند آوینی به دلیل ارتباط او با حکمت و فلسفه، ما شاهد قلم شیوا و نویسندگی ممتاز او بودیم.

وی افزود: آوینی از معدود کسانی بود که تجربه نفسی در ساحت روشنفکری و انقلابی داشت و همه آنها را به رشته تحریر درآورده بود.

 به گفته وی یکی از آثار مکتوب آوینی مقاله‌ای با نام راه سوم است که به فلسفه تکنیک در سینما اشاره می‌کند.

 محسنی با اشاره به تأثیرپذیری آوینی از مجموعه تلویزیونی «قصه‌های مجید» تصریح کرد: اثر تلویزیونی کیومرث پوراحمد در دهه هفتاد از نگاه آوینی اثری متناسب با استانداردهای علمی و تکنیکی سینما بود. او این اثر را ستود و آن را عین زندگی دانست. آوینی در مواجهه با این اثر پوراحمد را به دفترش دعوت می‌کند و این اثر بهانه‌ای می‌شود برای ارائه دیدگاه او از تکنیک سینما که در زمان خود بسیار مؤثر بود و ماحصل این گفتمان، ارائه مقاله‌ای با نام تکنیک در سینما بود.

 مدیر سابق نشر آثار شهید آوینی در مؤسسه روایت فتح بیان کرد: در این مبحث،او براین باور است که تکنیک سینما نحوه حضور و تفکری است که باید آن را بپذیریم و آن را در خدمت مبانی فکری خود قرار دهیم.

 وی ادامه داد: از نگاه آوینی مفهومی‌به نام سینمای اسلامی نداریم بلکه باید تکنیک سینما را در خدمت حرفی که می‌زنیم بگیریم.

 حجت الاسلام و المسلمین محسنی تصریح کرد: از نگاه آوینی مجموعه اتفاقاتی باید بیفتد که به درک تکنیک سینما برسیم. او بر این باور بود که سه اتفاق باید رخ دهد. اول پیدا کردن مهارت علی‌الاخلاص در این مسیر، دوم شناخت فلسفی غرب و تکنیک تا به شناخت کامل ابزار سینما منجر شود.

 وی افزود: اتحاد جان هنرمند با عالم موعود و خودش؛ سومین دلیلی است که فرد باید به آن برسد تا بتواند از تکنیک سینما استفاده کند.

 در ادامه این مراسم شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صدا و سیما با اشاره به سابقه اعطای استاد افتخاری در دانشگاه صداوسیما، جایگاه استاد افتخاری دانشگاه صدا و سیما را به جلیل سامان کارگردان مجموعه زیر خاکی اعطا کرد.

 در حاشیه این مراسم نیز نمایشگاهی از  پوسترهای هنر انقلاب اسلامی و نیز نمایشگاه کتاب آثار شهید آوینی برپا شده بود.

امتیاز شما