امروز يك شنبه  ۴ آذر ۱۴۰۳
تحلیل و بررسی مهم‌ترین مسائل ایران و جهان
تحلیل و بررسی مهم‌ترین مسائل ایران و جهان

«جریان» راوی صحیح مسائل

مشاهده ۶۲۲
۱۴۰۲/۰۸/۱۶- ۰۸:۰۶
تعداد بازدید:622

اطلاع‌رسانی صحیح به مخاطبان در وقایع مهم روز ایران و جهان در مقابل روایت‌های ناصحیح رسانه‌های بیگانه از مهم‌ترین دغدغه‌های برنامه«جریان» است.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، برنامه «جریان» از شبکه یک سیما به تحلیل و بررسی مهم‌ترین مسائل ایران و جهان پرداخته‌ است.

فصل اول برنامه«جریان» نیمه دوم سال 1401 به مدت پنج ماه روی آنتن رفت و تا  هشت ماهی تولید آن متوقف ماند و دوباره فصل دوم این برنامه از شهریور سال 1402 آغاز شد.

برنامه «جریان» شنبه، دوشنبه و چهارشنبه‌ها ساعت 20:00 از شبکه یک سیما پخش می‌شود. هدف اصلی برنامه پرداختن به مسائل داغ روز و آخرین تحولات در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و تحولات منطقه‌ای است. به همین مناسبت با عوامل این برنامه گفت‌وگو کرده‌ایم.

 ارائه وجوه متفاوتی از مسائل روز دنیای سیاست و بین‌الملل

مصطفی مژدهی‌فر، تهیه‌کننده برنامه«جریان» با بیان اینکه برنامه به تحلیل و بررسی مهم‌ترین مسائل ایران و جهان پرداخته است، گفت: «جریان» از 18 شهریور سال 1402  روی آنتن رفته و شنبه، دوشنبه و چهارشنبه‌ها ساعت 20:00 از شبکه یک سیما پخش می‌شود . هدف اصلی برنامه پرداختن به مسائل داغ روز و آخرین تحولات در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از قبیل تحولات منطقه‌ای است. وی خاطرنشان کرد: از جمله اهداف این برنامه ذائقه‌سازی صحیح در جامعه در مواجهه با مسائل جدید، ایجاد تفکر انتقادی در مخاطبان هنگام مواجهه با مسائل جدید، پرهیز از به دام افتادن مخاطبان توسط رسانه‌های بیگانه یا روایت‌های ناصحیح آن‌ها و  اطلاع‌رسانی صحیح به مخاطبان در باره مسائل پیچیده است.

وی تأکید کرد: «جریان» تلاش می‌کند به موضوعات مهم، به‌روز و دارای اهمیت راهبردی برای جمهوری اسلامی‌بپردازد، چراکه رویکرد کلی برنامه واکنش سریع به موضوعات روز است. تا امروز 24 قسمت برنامه«جریان» پخش و سعی شده در انتخاب مهمان از چهره‌های جدید جوان، متخصص، مؤمن و انقلابی بهره گرفته شود و از افراد صاحب اندیشه مانند: شهریار زرشناس و محمدجواد لاریجانی و ... دعوت به عمل آید.  مژدهی‌فر با اشاره به اینکه تحولات سیاسی در جهان امروز با سرعت زیادی در حال وقوع است، افزود: تحولاتی که تببین، بررسی و تحلیل آن برای افکار عمومی اهمیت زیادی دارد. از این رو بسیاری از رسانه‌های جهان امروزه برنامه‌های مشخص و ثابتی دارند تا به بررسی این تحولات بپردازند و موضوعات را از منظرهای گوناگون مورد تحلیل و واکاوی قرار دهند.

وی با تأکید بر اینکه «جریان» به دنبال تبیینی متفاوت است، افزود: این برنامه با ضرباهنگی مناسب و ترکیب گفت‌وگو با یک کارشناس در کنار بخش‌های تحلیلی و تبیینی تلاش دارد تا موضوعات روز و جذاب و مهم سیاسی و بین‌الملل را مورد تحلیل قرار دهد. رسالت برنامه «جریان» از نگاه گروه محتوایی آن این است که وجوه متفاوتی از مسائل روز دنیای سیاست و بین‌الملل را مقابل دیدگان مخاطب به نمایش بگذارد و تحلیل ارائه دهد.

 وجود خلا جدی در بیان تاریخ سیاسی معاصر ایران

علیرضا زادبر، مجری برنامه«جریان» به توضیح چند نکته مهم درباره«جریان» پرداخت و گفت : برنامه در فصل دوم به موضوعات مهم ایران، منطقه و جهان از بعد نخبگانی، تحلیلی،  جریانات فکری،  اندیشه‌ای و گفتمانی می‌پردازد. این وقایع روز مابازای خبری هم پیدا می‌کنند که قرار است در«جریان» موضوعات این چنینی را با کمک و حضور افراد صاحب‌نظر و صاحب اندیشه، ولی با مخاطبانی که از توده و عامه مردم هستند مورد بررسی قرار بدهیم.

وی ادامه داد: به عبارتی قرار نیست که ما ژورنالیستی محض صحبت کنیم یا اینکه اساساً بعد نخبگانی و اندیشه‌ای را پیش ببریم. یک مرز باریکی وجود دارد، هم پرداختن به مسائل روز که برای مردم قابل لمس است هم حوزه سیاسی و روابط بین‌الملل، مسائل گفتمانی و کلان و هم حفظ وجهه واکاوی و جریان شناسی برنامه.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون 23 قسمت به صورت زنده از شبکه یک تلویزیون روزهای زوج پخش شده و  موضوعاتی که تاکنون به آن پرداختیم حقوق زنان، حوزه تحولات اخیر منطقه به ویژه غزه و تجاوز رژیم صهیونیستی بوده‌است. ما سعی کردیم به این نکته بپردازیم که جریاناتی که ختم به این وقایع می‌شود و وقایع را مدیریت می‌کند، چیست؟ در نگاه خبری بیش‌تر به آنچه رخ داده از بعد روایت و روایتگری پرداخته  می‌شود و ما صرفاً به این روایتگری بسنده نکردیم و کوشیدیم جریانات فکری و اندیشه‌ای آن را مورد بحث قرار دهیم.

وی توضیح داد: برای نمونه خود پدیده صهیونیسم را پیش از اینکه بگوییم عملکردش این بوده یا در حوزه جنگ این اقدامات را داشته، سعی کردیم ابتدا بحث کنیم که صهیونیسم چیست؟ دنبال چیست؟ و در آن الگو بگوییم که یکی از خروجی‌های طرح صهیونیسم دولت صهیونیستی است و تا الان هم فکر می‌کنیم بازخوردهای خوبی داشته‌ایم.

وی در پایان اظهار داشت: ما با یک خلا تاریخی روبه‌رو هستیم. سعی کردیم که در برنامه«جریان» به تاریخ معاصر ایران اشاره کنیم و صرفاً بحث انتزاعی، ذهنی و اندیشه‌ای نیست. یک خلا جدی در بیان تاریخ سیاسی معاصر ایران داریم که منجر به تحریفات زیاد در حوزه‌های مختلف شده‌است. تاریخ پهلوی، تاریخ انقلاب اسلامی‌که بسیار به آن فانتزی و تحریف گونه پرداخته شده و ما تلاش کردیم در هر برنامه به ازای موضوعی که هست به وجه تاریخی آن هم بپردازیم.

 «جریان» سعی می‌کند با توجه به مسائل روز دنیا موضوعات را انتخاب کند

رضا فرخی، نویسنده و محقق برنامه«جریان» با اشاره به اینکه این برنامه سعی می‌کند با توجه به مسائل روز دنیا موضوعات خود را انتخاب کند، افزود: برای نمونه ما در این چند هفته به موضوعات غزه پرداختیم و مهمانان مختلفی هم داشتیم، کارشناس و  کسانی که به هر حال در حوزه سیاست خارجی صاحب‌نظر هستند.

 وی ادامه داد: استادان دانشگاه و برخی از مقامات سابق کشور و کسانی که به هر حال در آن موضوع صاحب نظرند و تجربیاتی دارند به برنامه دعوت می‌شوند. معمولاً موضوعات برنامه که از سوی گروه سردبیری برنامه صلاح دانسته می‌شود با یک بخش ورودی شروع می‌شود و موضوع ادامه پیدا می‌کند. معمولاً وقتی ببینیم امکانش هست موضوع را بخش بخش می‌کنیم. برای نمونه در میان برنامه با کارشناس‌های بین‌المللی تماس تصویری اسکایپی می‌گیریم. وقتی می‌بینیم موضوعی از زوایای مختلفی قابل بحث است آن بخش را با آیتم‌های مختلف به چند بخش تقسیم می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: برای نمونه در موضوع غزه برخی آیتم‌ها را به غزه اختصاص دادیم؛ ورودی یک بخش درباره جنایات صهیونیست‌ها بود و ورودی بخش دیگر کشورهایی مانند آمریکا در پس پرده و حمایت‌هایش از صهیونیست‌ها بود. به هر صورت با توجه به موضوع و ظرفیتی که دارد کارهای مختلفی صورت می‌گیرد. ضمن اینکه سعی  می‌کنیم در طول برنامه طراوت و ضرباهنگ برنامه را با اضافه کردن بخش‌های مختلف و از جمله ارتباطات تصویری حفظ کنیم.

وی در ادامه توضیح داد: در کنار موضوعات مختلف هم گاهی ارتباط تلفنی داشتیم، اما محوریتمان روی مهمان حضوری است و درکنارش مهمان تصویری می‌گیریم و آیتم‌های مختلفی در طول برنامه پخش می‌شود و مجری هم سعی می‌کند از زوایای مختلف و متفاوتی سوالات را بپرسد و تنها از یک جایگاه نیست که به عنوان یک فرد نگاهش همیشه ثابت باشد، بلکه سعی می‌کند در جایگاه نظریه مخالف هم مهمان قرار دهد و مجموعه این‌ها باعث شده برنامه«جریان» خوب دیده شود و گل کند. فکر می‌کنم اگر الان به تلویبیون مراجعه کنید بازدیدهای بسیار خوبی دارد. وی اذعان داشت: «جریان» حتی مورد توجه برخی مسئولان صداوسیما هم قرار گرفته در کنار همه این‌ها زمانش هم زمان خوبی است و سه روز در هفته است و به طور کلی همه این‌ها باعث شده جریان دیده شود و در کنارش هم سعی کرده‌ایم تغییراتی در موضوعات مختلف برنامه در فصل جدید ایجادکنیم.

 «جریان» از همان ابتدا ارتباط خوبی با مخاطبش برقرار کرده‌ است

محمد شیخی، گرافیست و مسئول فضای مجازی برنامه«جریان» با تأکید بر اینکه از همان ابتدا برنامه ارتباط خوبی با مخاطبش برقرار کرده‌است خاطرنشان کرد: چه از طریق پیامک، چه تماس تلفنی و چه فضای مجازی، نظرات مخاطبان به ما انعکاس داده می‌شود. بازدیدهای خوبی در شبکه‌های مجازی و تلویبیون داشتیم و برنامه بازتاب خوبی در میان رسانه‌ها داشته‌است.

 وی اذعان داشت: با اینکه فضای برنامه نخبگانی بوده نکاتی که در برنامه مطرح می‌شده، تعادلی با مخاطب عمومی و هم فضای نخبگانی ایجاد کرده‌است. موضوعات که بررسی شد تقریباً پشت پرده آن چیزی بود که رخ داد و این بررسی برای مردم جذاب و مفید بود، به گونه‌ای که حتی در برخی مواقع موضوعاتی از سمت مخاطبان به ما پیشنهاد شده که به آن بپردازیم.

امتیاز شما