امروز جمعه  ۲۰ مهر ۱۴۰۳

در نشست مجازی یک ساعته با مدیران شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی عنوان شد/ صداوسیما، همراه المپین‌ها در توکیو + ویدئو

مشاهده ۱۴۰۵
۱۴۰۰/۰۵/۱۸- ۱۶:۱۴

روابط عمومی سازمان صداوسیما در نشستی مجازی با حضور دست‌اندرکاران و صاحبنظران، نشست نقد و بررسی ارزیابی پوشش المپیک 2020 توکیو در رسانه ملی را برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، سیدپویا ملک آبادی، مدیر گروه تولید شبکه ورزش سیما، محمد امیرپور، روزنامه‌نگار ورزشی، حمید خواجه نژاد، مدیر روابط عمومی معاونت سیما، محمود عبدالهی، مدیر روابط عمومی‌کمیته ملی المپیک و علی اصغر احمدی، مدیر گروه ورزش و مسابقات رادیو ساعت 11 دوشنبه 18 مرداد مهمان این نشست بودند. در این جلسه که به مدت یک ساعت برگزار شد، هر کدام از مهمانان این نشست، به بیان نقاط قوت و ضعف پوشش این دوره المپیک از منظر خود پرداختند. 

مزیت پوشش رادیویی نسبت به تلویزیونی

علی اصغر احمدی، مدیر گروه ورزش و مسابقات رادیو ورزش گفت: از یک ماه قبل از آغاز المپیک (تیر 1400) با همکاری مسئولان کمیته ملی المپیک مشغول برنامه ریزی و آماده شدن برای پوشش مسابقات المپیک توکیو بودیم.

احمدی ادامه داد: پوشش رسانه ای رادیو ورزش دقیقاً از ثانیه‌های اول بدرقه کاروان ورزشی کشورمان آغاز شد. بلافاصله بعد از آغاز رقابت‌ها، پوشش زنده و لحظه ای کامل با همکاری آقایان عطاران و نوروزی، گزارشگران رادیو ورزش که در توکیو و محل برگزاری مسابقات حضور داشتند، از تمام مسابقات ورزشکاران کشورمان را داشتیم.

وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا، اهمیت و تأثیرگذاری آن در المپیک توکیو گفت: دو گزارشگر ما که در توکیو حضور یافتند، آقای عطاران به مدت یک هفته و نوروزی بیش از دو هفته، در بدو ورودشان در قرنطینه کامل قرار گرفتند و این کار ما را برای پوشش مسابقات سخت کرده بود.

مدیر گروه ورزش و مسابقات رادیو ورزش به مزیت نسبی رادیو ورزش نسبت به شبکه‌های تلویزیونی که پوشش المپیک را بر عهده داشتند، اشاره کرد و گفت: رادیو ورزش تمامی مسابقات ورزشکاران ایرانی را با 45 عنوان برنامه «همه برای ایران» به صورت لحظه ای با همکاری دو گزارشگر حاضر در استودیو المپیک توکیو پوشش داد.

وی افزود: توانستیم با بهره مندی از مزیت نسبی تصویری نبودن و محدودیت پخش زنده تصویری، مرحله نهایی رقابت تیرانداز کشورمان جواد فروغی را به صورت زنده از توکیو پوشش دهیم و همچنین در مسابقه دوی خانم فصیحی هم توانستیم این رقابت را کامل و مستقیم و بدون وقفه پوشش دهیم.

احمدی تأکید کرد: با توجه به اینکه امکان پوشش زنده رادیویی بدون محدودیت‌های رایج تصویری برای مسابقات بانوان وجود داشت، توانستیم رقابت ملی پوش کشورمان ناهید کیانی را هم در دور اول رقابت او به صورت کامل با فضاسازی گزارشگران به صورت کامل و زنده پوشش دهیم.

مدیر گروه ورزش و مسابقات رادیو ورزش با اشاره به رضایت مخاطبان رادیو ورزش از پوشش گزارش‌های رادیو ورزش در این رقابت‌ها، گفت: زمانی که چنین رویدادی کامل پوشش داده می‌شود، بازخوردها طبیعتاً مثبت است. در مسابقه اول ناهید کیانی به‌واسطه محدودیت هایی که وجود داشت، توانستیم بدون قطعی اینترنت این رقابت را کامل پوشش دهیم.

احمدی در جمع بندی تجربه‌اش از پوشش رقابت‌های المپیک توکیو گفت: به عنوان کسی که 20 سال است هر ثانیه به صورت تخصصی با دنیای ورزش مأنوس است، باید بگویم تجربه المپیک برایم بسیار ارزنده بود.

وی افزود: با وجود شرایط سخت کرونا و مشکلاتی که در دریافت تصاویر داشتیم، زیرا گزارشگران برای ارتباط تصویری می‌بایست سیم کارت بین‌المللی داشتند؛ توانستیم با کمک تصاویر موجود در فضای مجازی گزارش لحظه ای و کاملی پوشش دهیم و این اتفاق خوشایندی بود.

مدیر گروه ورزش و مسابقات رادیو ورزش افزود: از هفته آینده رادیو ورزش خود را برای فضاسازی رقابت‌های پارالمپیک توکیو آماده می‌کند که قرار است از 2 تا 14 شهریور برگزار شود. ما به صورت تخصصی به پارالمپیک می‌پردازیم و در استودیو المپیک، گزارش لحظه به لحظه ای پوشش رقابت‌ها را خواهیم داشت.

احمدی ادامه داد: با تجربیاتی که در این دوره از رقابت‌ها کسب کردیم، از لحاظ فنی مسابقات پارالمپیکی را با کیفیت بهتری پوشش می دهیم و به استقبال مسابقات آینده خواهیم رفت.

26 هزار دقیقه پوشش رادیویی و تلویزیونی کارنامه رسانه ملی در رقابت‌های المپیک

حمید خواجه نژاد، مدیر روابط عمومی معاونت سیما هم در این نشست درخصوص میزان ساعات پوشش المپیک توکیو در سیما گفت: در دو هفته سپری شده از رقابت‌های المپیک، شبکه ورزش و شبکه سه سیما در کل بیش از 26 هزار دقیقه پوشش رقابت‌های المپیک را در کارنامه خود به ثبت رساندند.

خواجه نژاد ادامه داد: از ابتدا تا اختتامیه رقابت‌ها (2 تا 18 مرداد 1400) شبکه سه سیما ویژه برنامه «المپیک 2020» را روی آنتن داشت و این شبکه روزانه 10 ساعت المپیک را پوشش داد.

وی خاطرنشان کرد: شبکه سه سیما هر شب ساعت 23:30، 100 دقیقه ارتباط زنده با استودیو المپیک داشت و به تحلیل‌ رقابت‌های المپیک پرداخت.

مدیر روابط عمومی معاونت سیما تأکید کرد: نقد رسانه در ارتقاء کیفیت کار مؤثر است، همکاران رسانه ملی در ایام المپیک از نیمه‌های شب در محل کار خود برای پوشش رقابت‌ها حاضر می‌شدند و توانستند در ایام تابستان روحیه شادابی و امیدآفرینی را به جامعه تزریق کنند.

وی خاطرنشان کرد: رسانه ملی توانست در رویداد المپیک با استفاده از استودیو، ویدئو وال و فناوری‌های جدید همچون واقعیت مجازی، جذابیت‌های خوبی برای مخاطب ایجاد کند.

برخی اشتباهات طبیعی است

محمدامیرپور، خبرنگار ورزشی هم در ادامه این نشست مجازی در ارزیابی از پوشش المپیک 2020 در رسانه ملی گفت: رسانه ملی همه روزه از بامداد مسابقات ورزشی را به صورت زنده و بحث‌های کارشناسی را بعدازظهرها تا 23:00 هر شب در باکس 10 ساعته برای مخاطبان ایرانی پوشش می‌داد.

امیرپور افزود: شبکه ورزش تلاش 17 ساعته‌ای برای پوشش کامل رویداد المپیک داشت؛ اما انتظار می رفت کارشناسان حوزه المپیک با کیفیت بهتری 20 رشته المپیک را پوشش می‌دادند.

وی ادامه داد: در بحث کارشناسی، کارشناسان می‌بایست چند ثانیه به مخاطب اطلاعات قطره چکانی درباره تاریخچه رشته‌های ورزشی و رقابت هایی که ورزشکاران کشورمان قرار بود تا لحظاتی دیگر مسابقه دهند، به مخاطبان می‌دادند.

امیرپور تصاویر منقطع در زمان پخش را یکی از مشکلات پوشش رقابت‌های زنده رقابت‌های المپیکی توکیو دانست.

این خبرنگار ورزشی درخصوص اشتباهاتی از این دست گفت: پیچیدگی اطلاعاتی ذهنی مجریان ورزشی درباره رقابت‌های المپیک موجب اینگونه اشتباهات سهوی شده است و اینگونه اشتباهات زمانی 26 هزار دقیقه برنامه در 22 روز مخابره می‌شود، طبیعی است.

رسانه ملی در رقابت‌های المپیک سنگ تمام گذاشت

محمود عبداللهی، مدیر روابط عمومی‌کمیته ملی المپیک هم در این نشست مجازی با تشکر از صداوسیما که از 3:00 صبح تا 16:00 بعدازظهر 18 روزه رقابت‌های المپیک را پوشش داده است، گفت: رسانه ملی در این دوره از بازی‌های سنگ تمام گذاشت. رسانه ملی در تمام بخش‌ها با هماهنگی شورای ورزش پای کار بودند.

عبداللهی ادامه داد: رسانه ملی با وجود پاندمی‌کرونا موفق از کارزار بیرون آمد و در طول برگزاری رقابت‌ها بیشترین ظرفیت را در اختیار کادر فنی و المپین‌های ایران قرار داد.

مخاطب دوست نداشت رادیو و تلویزیون را رها کند

پوریا ملک آبادی، مدیر گروه تولید شبکه ورزش سیما گفت: در شبکه ورزش سیما 5 ماه کامل زمان برای طراحی استودیو المپیک صرف کردیم و در ایام برگزاری رقابت‌ها همه روزه مجریان و کارشناسان و گزارشگران، پوشش رقابت‌ها را از 4:00 صبح آغاز می‌کردند و تا 19:00 کار نقد و بررسی رقابت‌ها ادامه داشت؛ به طوری که مخاطب دوست نداشت تلویزیون را رها کند.

ملک آبادی با اشاره به اینکه 12 گزارشگر این رقابت‌ها راپوشش می‌دادند، افزود: در ایام برگزاری رقابت‌های توکیو شبکه ورزش هر شب از ساعت 20:00 تا 23:30 گزارش‌های رویدادی با حضور کارشناسان داشتیم و 40 آیتم جذاب ورزشی را مورد نقد و بررسی قرار دادیم.

وی به اتفاق جالب شبکه ورزش در ایام رقابت‌های المپیک اشاره کرد و گفت: تکرار یک ربع یک بار اطلاعات المپیک و جداول مدال‌ها برای جذب مخاطبانی که دنبال اطلاعات تخصصی بودند، از اتفاقات خوب شبکه ورزش در ایام المپیک بود.

مدیر گروه تولید شبکه ورزش به انتقاداتی که در ایام المپیک به شبکه ورزش مطرح شد، اشاره کرد و گفت: مخاطب از شبکه ورزش که کاملاًً تخصصی بود اطلاعات درست را می‌خواست و گاف و اشتباهات اندکی که مجریان شبکه ورزش صدا و سیما به دلیل حجم بالای اطلاعاتی که می‌بایست به مخاطب می‌داد، امری گرچه طبیعی است، اما حتما نباید رخ می داد.

بازی‌های المپیک 2‌020 توکیو، از دوم تا هجدهم مرداد در توکیوی ژاپن برگزار شد. رقابت‌های پارالمپیک هم از 2 تا 14 شهریور در این شهر برگزار می‌شود.

ویدئوها

امتیاز شما