در حالی که در روزهای گذشته دو شبکه برون مرزی صداوسیما به سبب انباشت بدهیهای پرداخت نشده به ماهوارههای پخش کنندهشان، امکان پخش خود را از این ماهوارهها از دست دادهاند، یک کارشناس روابط بین الملل با تاکید بر اینکه شبکههای برون مرزی در این برهه حساس از جمهوری اسلامیباید مورد حمایت همه جانبه قرار بگیرند؛ نسبت به قطع شبکه الکوثر از ماهواره یوتل ست و کانال سحر اردو از ماهواره پاک ست واکنش نشان داد.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی به نقل از عصر صنعت، ؛حنیف غفاری کارشناس روابط بین الملل و روزنامهنگار با عنوان اینکه شبکه الکوثر یک شبکه بسیار تاثیرگذار در حوزه غرب آسیا و شمال افریقا محسوب میشود، گفت: طی تقریبا ۱۵ سال اخیر که این شبکه فعالیت خودش را شروع کرده مخاطبان بسیار متنوع و گسترده ای داشته است. مسلما شبکههای برون مرزی صداوسیما ابزار اصلی جنگ رسانه ای ما با دشمنانمان در منطقه و نظام بین الملل محسوب میشوند و در چنین شرایطی نگاه دستگاههای اجرایی کشور به این شبکهها باید یک نگاه کاملا متعالی و موثر باشد، بدین معنا که دولت این شبکهها را به عنوان ابزارهای جمهوری اسلامی ایران برای تبیین پیام هایی تلقی کند که جمهوری اسلامی ایران در عرصههای مختلف دیپلماتیک سیاسی و منطقه ای مخابره میکند.
وی گفت: اهمال دستگاههای اجرایی کشور در پرداخت بدهی شبکه الکوثر و حتی خطر تکرار این بحران برای دیگر شبکههای بین المللی مان هم کماکان مشخص است و وجود دارد، قطعا این نگاه حاکم یک نگاه سازنده نیست، نگاه سازنده اتفاقا در این برهه حساس از حیات جمهوری اسلامی ایران اقتضا میکند که به گونه ای عمل شود که نه تنها جایگاه کمی و کیفی شبکههای برون مرزی ما تعالی پیدا کند، این تعالی به نحوی بارز باشد که شبکههای مشابه الکوثر با میزان مخاطبی که در منطقه و در حوزههای اجتماعی سبک زندگی، بحث سیاسی و غیره دارند، بتوانند از این شبکه تغذیه شوند و جمهوری اسلامی ایران بتواند نیاز آنها را به الگوی رسانه ای موفق به صورت موثر برطرف کند. امیدواریم این نگاه کلان در سطح اجرایی و دولت اصلاح شود.
غفاری با تاکید بر اهمیت شبکههای برون مرزی رسانه ملی همچون پرس تی وی، العالم و …. به عنوان یک موضوع فراجناحی گفت: بحث فراجناحی بودن موضوع کاملا محرز است، شبکههای برون مرزی جمهوری اسلامی نه در ذیل یک حزب و جناح خاص فعالیت میکنند و نه تامین کننده اهداف یک گروه خاص در کشور هستند، اینها بر اساس منافع ملی کشور و بر اساس نیاز های استراتژیک و سناریوهای تاکتیکی که ما در مقابله با دشمنانمان در منطقه داریم به فعالیت خودشان ادامه می دهند و همین مسئله اقتضایش این است که نگاه دولت و نهاد های اجرایی هم نسبت به این مسئله یک نگاه کاملا فراجناحی باشد و نسبت به اهمیت نقش رسانههای بین المللی ما با شبکههایی مثل العالم، الکوثر، هیسپان تی وی، پرس تی وی و … در عرصههای بین المللی آگاه باشند، زمانی که این نقش آفرینی بخواهد از سمت نهادهای اجرایی نادیده گرفته شود دیگر نمی توان انتظار داشت این رسانهها به وظیفه اصلی خودشان به خوبی عمل کنند.
کارشناس روابط بین الملل در پاسخ به این سوال که مسائلی مثل انباشت بدهی برای شبکههای برون مرزی چه مشکلاتی ایجاد میکند، خاطر نشان کرد: یکی از موضوعات قابل طرح این است که برای شبکههای برون مرزی ایران خصوصا در این شرایط حاد و خاص تامین مادی این شبکهها به گونه ای صورت بگیرد که با چنین بحرانهایی در ادامه مسیر خودشان مواجه نشوند. اگر شبکههای برون مرزی ما بخواهند در کنار آن دغدغه واقعا بزرگ و پر رنگی که مبنی بر پاسخ دهی به هجمههای رسانه ای دشمن دارند، نگران تامین حداقلی هزینه برنامههای خودشان هم باشند، مسلما بر روند فعالیتشان تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: بسیاری از رسانههای جمهوری اسلامی ایران در بخش های برون مرزی در این مسیر فداکارانه عمل میکنند، متاسفانه تامین بودجه بسیاری از برنامههایی که ساخته میشود و مخاطبان گسترده ای هم دارند آن گونه که باید و شاید از سمت نهادهای بالا دستی صورت نمیگیرد. حال آن که در چنین شرایطی قطعا مسلم است که دولت باید توجه ویژه ای به آنها کند. بودجه شبکههای برون مرزی ما باید باید به صورت ضروری، مرتب و با صعود پلکانی در نظر گرفته شده و تامین شود؛ چراکه بودجه یک رسانه در عرصه برون مرزی و منطقه ای یک بودجه غیر ضروری نیست، بلکه در شرایط فعلی یک بودجه کاملا لازم است که در این خصوص باید از سمت دولت مورد حمایت قرار بگیرد و این حمایت باید به اندازه ای مستمر، منظم و قابل پیش بینی باشد که معضلاتی مثل انباشت بدهیها به وجود نیاید.