در بازه زمانی پنجم تا دهم آبانماه، اخبار مختلفی پیرامون رسانه ملی، بر روی خروجی رسانهها قرار گرفت که در ادامه نگاهی کوتاه بر مهمترین آنها خواهیم افکند.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، روزنامه همشهری در روز پنجم آبانماه در گزارشی با عنوان «پدیده چهرههای تکراری سیما و شبکه نمایش خانگی/ این بازیگران و مجریان همهجا هستند»، نگاهی انتقادی به این موضوع داشته و درباره علت آن در بخشی از گزارشش نوشته است: «به نظر میرسد انتخاب سازندگان سریالهای تلویزیونی و رئالیتیشوها نیز از یکسو با وجود دستمزدهای بالای چهرههای شناختهشده و کمکار شدن برخی از بازیگران از سوی دیگر، محدود است. این موضوع در برنامههای تلویزیونی و رئالیتیشوها بیشتر دیده میشود.»
روزنامه شرق در روز هفتم آبانماه با انتخاب تیتر «نگاهی به عملکرد تلویزیون و شبکه نمایش خانگی در سالهای اخیر ازنظر سرگرمیسازی/ رقابتی در میان است؟» برای گزارش خود، در مقدمه نوشته است: «چند سالی است با گسترش شبکه نمایش خانگی در بحث سرگرمیسازی، مقایسهای بین تولیدات شبکه نمایش خانگی و رسانه ملی صورت میگیرد؛ بهخصوص اینکه تولیدات پرتعداد شبکه نمایش خانگی در سریالسازی قابلمقایسه با تلویزیون نیست و باید این واقعیت را پذیرفت که مردم از تماشای قصه و سریال لذت میبرند و یکی از راههای جذب مخاطب، تولید سریالهایی با قصههای پرکشش است.»
روزنامه آرمان ملی نیز در گزارشی که هشتم آبان و با عنوان «دورخیز سریالهای شاد تلویزیون برای آنتن» منتشر کرده، از سریالهای طنز تلویزیون نوشته و سه سریال در حال تولید «پایتخت 7»، «ماه عسل» و «بوقچی» را معرفی کرده است.
ایسنا در گزارشی با عنوان «۶ ماهِ پرحادثه تلویزیون» در تاریخ 9 آبان نوشته است: «شبکههای سیما شش ماه اول سال پرماجرای ۱۴۰۳ را با اتفاقات پرشمار و حواشی قابلتوجهی سپری کردند.» خبرنگار ایسنا در این گزارش مروری بر اتفاقات سال جاری کشور و بازتابش در سیما داشته است؛ از حادثه بالگرد و شهادت رئیسجمهور و همراهانش گرفته تا انتخابات زودهنگام، وضعیت تولیدات نمایشی، پوشش رویدادهای ورزشی و تولید دو مجموعه نمایشی ویژه الف سازمان صداوسیما.
خبرگزاری فارس در روز نهم آبان، در گفتوگویی با آرش فهیم، روزنامهنگار، موضوع الگو و قهرمانمحوری در آثار نمایشی را زیر ذرهبین برده است. در هفته گذشته روزنامه فرهیختگان بهسراغ تهیهکننده برنامه «خندوانه» رفته و به موضوع ساخت برنامههای سرگرمیمحور پرداخته بود. همچنین، واکنش مخاطبان به محتوای منتشره در برخی رئالیتیشوها و سریالهای شبکه نمایش خانگی و روند صدور مجوز ازسوی ساترا نیز بازتاب زیادی در فضای رسانهای کشور داشت. بازگشت دوباره برنامه «جامجم» به قاب شبکه یک سیما و جریان نقد از درون صداوسیما نیز ازجمله موضوعاتی بود که در برخی رسانهها موردتوجه قرار گرفت.
خبر دیگری که اخیراً در رسانهها منعکس شد پاسخ رئیس رسانه ملی به خبرنگاران در حاشیه جلسه هیئتدولت درباره تعیینتکلیف مجموعه تلویزیونی «پوریای ولی» بود. جامجم آنلاین دراینباره نوشته است: «پیمان جبلی در حاشیه جلسه هیئتدولت درباره گلایههای اخیر مسعود جعفری جوزانی پیرامون روی زمین ماندن مجموعه تلویزیونی «پوریای ولی» گفت: من با آقای جعفری جوزانی صحبت کردم و کارهای نهاییسازی قرارداد فیلمنامه انجام شده است. به نظر میرسد در آیندهای بسیار نزدیک یعنی یکی دو هفته آینده قرارداد پیشتولید با تهیهکننده متولی امضا خواهد شد.»
رئیس رسانه ملی ادامه داد: «اگرچه سریال «پوریای ولی» یک سریال فاخرِ تاریخی با هزینه نسبتاً بالاست؛ تصمیممان این است این کار را در کنار دو کار پرهزینه دیگر در دست تولید، یعنی «سلمان فارسی» و «حضرت موسی (ع)» انجام دهیم، تا سال آینده بتوانیم این سریال را به پخش هم برسانیم. آمادهسازی پیشتولید آن تقریباً نهایی شده است. انشاءالله در یکی دو هفته آتی قرارداد پیشتولید بسته میشود.»