در سالروز ابلاغ حکم دکتر جبلی بهعنوان رئیس رسانه ملی، علیرضا کیخا، معاون امور استانها، در نوشتاری تعیین حدودوثغور استقلال نسبی استانها را اولین گام در تحول ساختاری معاونت دانست.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، متن نوشتار علیرضا کیخا، معاون امور استانها، به شرح زیر است:
حالا سرعت تحولات از همیشه تاریخ بیشتر شده و خدا ما را میان این طوفان حوادث تاریخی قرار داده است. چشمی فراخبین میخواهد که عظمت این اتفاقات را ببیند، سینه بزرگی میخواهد که عظمت این اتفاقات را هضم کند و زبان صدیق و بلیغی میخواهد که در این میانه، ملتها را هدایت کند.
و امروز صداوسیما باید آن چشم و هاضمه و قدرت بیان موردانتظار ولی خدا باشد.
فاصله زیاد است. باید حرکت کرد، تمهید کرد، موانع را برداشت. جریان تحول در سازمان آغاز شده؛ اما با موانع جدی در حوزه نیروی انسانی، فرایندها و اتصالات مواجهیم. اگر این خلأها جبران نشوند، بهصرف تکیه بر محتوا، تحول دچار چالش خواهد بود.
باید ابتدا تکلیف خودمان را با مأموریتمان مشخص کنیم. باید موانع مسیر تحول برداشته شود. ستاد باید جایگاه ستادی خودش را تعریف کند و رویکردش را برای پشتیبانی از صف تغییر دهد.
باورمان این است که استانها نقطهعطف تحول در صداوسیماست. باید باور کرد که مخاطب رسانه ملی تنها در پایتخت نیست، بلکه مخاطب اصلی در کوچهپسکوچههای شهرها و روستاهاست. پس، باید تمرکزمان بر استانها باشد و تعادل میان مأموریت خواستهشده از استانها و حمایت و پشتیبانی از مأموریتها مراقبت شود.
تمرکز بر تعیین حدودوثغور استقلال نسبی استانها اولین گام در تحول ساختاری معاونت خواهد بود. تمرکز بر نقشهای ستادی معاونت نیز گام دوم در جهت تسهیلگری ستاد برای حرکت شتابان و جهتگیری صحیح استانها بهسمت تحول خواهد بود. اگر قرار باشد استانها نقش قرارگاهی ایفا کنند، ستاد باید قرارگاه مرکزی باشد. باید برنامهای دقیق تنظیم کنیم تا تحول در ساختار و نیروی انسانی، تحول محتوایی را پشتیبانی کند.
سالهاست که در کشور به این نتیجه رسیدهایم که توسعه تهرانمحور به نتیجه نخواهد رسید و نباید همه راهها به تهران ختم شود. بهموازات این مسیر، در صداوسیما هم باید رویکرد توسعه متوازن را دنبال کنیم. رویکرد سازمان درخصوص مراکز باید تنظیمگرانه باشد، نه کنترلگرانه. صداوسیمای استان که در تمام شئون خود منتظر تصمیم تهران است، چگونه میتواند تحول را راهبری کند؟
باید تلاش کرد تسهیلگری جای تصدیگری را بگیرد و ستاد، یک ستاد تسهیلکننده و مانعزدا باشد و رویکرد اقناعی داشته باشد، نه ابلاغی و تحکمی. ستاد باید اشراف میدانی خود را حداکثری کند تا بتواند نقش پشتیبانیکننده و حمایتی خود را مبتنیبر اقتضائات میدان تنظیم کند.
علیرضا کیخا، معاون امور استانها