در آستانه اربعین حسینی (ع)، معاون توسعه و فناوری رسانه، اقدامات چندوجهی این معاونت برای پوشش بزرگترین رویداد سالانه مسلمانان را که وجههای بینالمللی یافته و چشم جهانیان را متوجه خود ساخته است، برشمرد.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، علیرضا شریفی در ابتدای این گفتوگو، به پیشگامی در میدانهای مختلف رسانه ملی بهعنوان یکی از وظایف ذاتی عوامل فنی در این معاونت اشاره و اظهار کرد: همدلی و تدبیر همکارانم در ایام محرم و صفر، بهویژه در ایام پیادهروی بزرگ اربعین و این تجمع میلیونی زائران، جلوهای از عشق و شور حسینی را به تصویر میکشد.
او با بیان اینکه زیارت اربعین امام حسین علیهالسلام از بزرگترین توفیقات برای مشتاقان آن حضرت محسوب میشود، گفت: انعکاس این مراسم جهانی با پوششی سراسری و بینقص، نتیجه تلاشهای جهادی و هماهنگ اداراتکل معاونت توسعه و فناوری با دیگر حوزههای رسانه ملی است.
جزئیاتی از تلاش فنی همکاران در به تصویر کشیدن مراسم جهانی اربعین
معاون توسعه و فناوری رسانه در ادامه به تلاشهای فنی همکاران این معاونت در به تصویر کشیدن مراسم جهانی اربعین اشاره کرد و گفت: در امتداد این رویداد جهانی، 18 ایستگاه و مرکز در داخل کشور برای سیگنالرسانی تجهیز و آماده خدمترسانی شدهاند. از این تعداد، پنج ایستگاه در سیستان و بلوچستان، یک ایستگاه در آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و خوزستان و سه ایستگاه در آبادان مستقر شده است. تمام این ایستگاهها به تجهیزات پرتابل استودیویی مجهزند و استودیوهایی نیز در 9 نقطه راهاندازی شده است. همچنین، انتقال سیگنال از این نقاط بهواسطه فیبر نوری، اینترنت و ماهواره انجام میشود.
شریفی با اشاره به ارسال تجهیزات به عراق، تصریح کرد: در این کشور نیز همکارانم درحال خدمترسانیاند. کارشناسان و مهندسان این معاونت با استقرار در20 نقطه در شهرهای عراق، به ارسال سیگنال مشغولاند. از این تعداد، دو ایستگاه در نجف اشرف، 9 مورد در مسیر نجف به کربلا، هفت مورد در کربلا، یک مورد در کاظمین و یک مورد نیز در سامرا مستقر شدهاند. این 20 نقطه به تجهیزات پرتابل استودیویی مجهزند و در 18 نقطه نیز استودیوهایی راهاندازی شده است. همچنین، انتقال سیگنال از این نقاط بهشکل ماهوارهای و اینترنتی انجام میشود.
راهاندازی فرستندههای رادیویی FM در داخل و خارج
وی از راهاندازی هشت فرستنده رادیویی FM در داخل و خارج از کشور بهمناسبت این ایام خبر داد و بیان کرد: از این تعداد، رادیو FM اربعین در شهرهای ایلام، خرمآباد، کرمانشاه، دهلران و خوزستان راهاندازی شده است. همچنین، راهاندازی رادیو اربعین شلمچه نیز درحال اجراست.
این مسئول ارشد حوزه فنی رسانه ملی تصریح کرد: با راهاندازی و نگهداری فرستنده FM رادیو اربعین در نجف اشرف و همچنین فرستنده FM مستقر در مسیر نجف به کربلا، همکارانم در این ایام در دو نقطه خارج از کشور نیز سیگنالرسانی میکنند.
شریفی با تأکید بر حساسیت و اهمیت سیگنالرسانی این رویداد بینالمللی و نیز ارائه آن با بهترین کیفیت ممکن، عنوان کرد: همکارانم در بخشهای مختلف، بهویژه ادارهکل ارتباطات زمینی و ماهوارهای، ادارهکل صدا و تصویر، ادارهکل فنی پخش، ادارهکل فرستندههای رادیویی و تلویزیونی و همچنین ادارهکل زیرساخت و مراکز داده، تمام توان خودشان را برای خدمترسانی در این ایام به کار گرفتهاند. ضمن اینکه همکاران ادارهکل زیرساخت و مراکز داده نیز تأمین و بهرهبرداری از اینترنت در 15 نقطه از موکبها را به عهده دارند.
ثبت تصاویر زیبای هوایی
معاون توسعه و فناوری رسانه در ادامه به ثبت تصاویر زیبای هوایی نیز اشاره کرد و گفت: با هماهنگی انجامشده با اتحادیه رادیوتلویزیونهای کشورهای اسلامی، دو گروه از همکاران واحد پشتیبانی هوایی این معاونت در دو نقطه از مسیر نجف تا کربلا با بهرهگیری از ریزپرندهها به ثبت و ارسال تصاویر هوایی از راهپیمایی اربعین مشغولاند. این تصاویر بهطور زنده در اختیار شبکههای مختلف رسانه ملی و همچنین کشورهای عضو این اتحادیه قرار خواهد گرفت.
امکان انتقال بیش از چند سیگنال از پایانه مهران به صداوسیمای ایلام
معاون توسعه و فناوری رسانه در ادامه به این نکته اشاره کرد که در سالهای گذشته، برای انتقال سیگنال از پایانه مهران به صداوسیمای ایلام، تنها از یک دستگاه لینک مایکروویو آنالوگ قدیمی استفاده میشد که ظرفیت انتقال تنها دو سیگنال را داشت. بهاینترتیب، تنها یک سیگنال صدا و تصویر از مرز مهران به صداوسیمای استان ایلام منتقل میشد؛ اما با نصب تجهیزات جدید، اکنون امکان انتقال بیش از چند سیگنال از پایانه مهران به صداوسیمای ایلام فراهم شده است. بهاینترتیب، با آغاز مراسم پیادهروی اربعین امسال، امکان ارسال همزمان چندین تصویر زنده با کیفیت HD برای پوشش گسترده و شایسته این حماسه عظیم مهیا شده است.
اهمیت پوشش رادیویی در مناطق مرزی
شریفی درباره اهمیت پوشش رادیویی در مناطق مرزی هم توضیح داد و گفت: اهمیت ایجاد پوشش رادیویی در مناطق مرزی بسیار زیاد است. سالهای گذشته مشکلاتی در ارتباطات تلفنهای همراه در مسیر ایلام تا پایانه مرزی مهران وجود داشت که برای همکاران ما دردسرساز شده بود. خوشبختانه، با تلاش همکاران ادارهکل ارتباطات زمینی و ماهوارهای، این مشکلات اکنون بهطور کامل حل شده است. ما با نصب چند دستگاه تکرارکننده و یک دستگاه بیسیم بیس در ایستگاههای مختلف، توانستهایم ارتباطات رادیویی را در مسیر ۱۲۰ کیلومتری ایلام تا پایانه مرزی مهران بهبود ببخشیم و به همکاران مستقر در استودیوها بیسیم تحویل دادهایم تا در هر شرایطی بتوانند از امکانات ارتباطی بهرهمند شوند.
وی در پایان با بیان اینکه مجموعه همکارانمش از مدتی پیش، با علاقه و اشتیاق بسیار، برنامهریزی و خودشان را برای پوشش این مراسم آماده کردهاند، ابراز امیدواری کرد که این حجم از تلاشهای شبانهروزی همکاران معاونت توسعه و فناوری رسانه در به تصویر کشیدن جلوههای عظیم راهپیمایی اربعین حسینی(ع) موردقبول خداوند متعال قرار گیرد