امروز چهارشنبه  ۱۴ آذر ۱۴۰۳
مدیر رادیو گفت‌وگو از مهندسی مسیر موفقیت در رسیدن به رسانه تراز انقلاب اسلامی می‌گوید
مدیر رادیو گفت‌وگو از مهندسی مسیر موفقیت در رسیدن به رسانه تراز انقلاب اسلامی می‌گوید

میدانی برای نخبگان

مشاهده ۱۱۲
۱۴۰۳/۰۹/۰۴- ۰۷:۱۳
تعداد بازدید:112

برنامه تحولی سازمان رویکردی کنشگرانه برای کیفی‌سازی و چابک کردن رسانه ملی درراستای تبیین حقایق، پاسخ به اقتضائات جامعه ایرانی و مقابله با جنگ شناختی - ترکیبی دشمن مبتنی بر تحریف و تفتین است. پژوهش‌محور شدن و استفاده از قالب‌های متنوع برنامه‌سازی، امتداد پیام در رسانه‌های نوظهور، بسط چندصدایی، بهره‌گیری از ظرفیت نخبگانی موجود، ارتباط با ساختار نهادی کشور (قوای سه‌گانه و سایر نهادهای حکمرانی) ازجمله ابزارهای مهم اجرای نظام دوازده‌گانه تحول در رسانه ملی است.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، برای بررسی نوع نگاه، عملکرد و رویکرد تحولی در رادیو گفت‌وگو با رضا کوچک‌زاده تهمتن، مدیر این شبکه، همراه شدیم تا دیدگاه وی را در این باره بشنویم.

 رضا کوچک‌زاده تهمتن در پاسخ به این سؤال که با توجه به سند تحول رسانه ملی که در 12 محور تعریف شده، در رادیو گفت‌وگو چه اقداماتی انجام داده‌اید، گفت: رادیو گفت‌وگو، شبکه‌ای جریان‌ساز و گفتمانی در معاونت صداست که با رویکردی تهاجمی و کنشگرانه در دو سطح ایجابی و سلبی به آگاهی‌بخشی ‌با اتکا به کلان‌راهبرد جهاد تبیین ابتنا یافته است. رسالت مهم رادیو گفت‌وگو این است تا در بستر راهبرد چندصدایی، مروج «گفت‌وگو» در عرصه رسانه ملی باشد و ازاین‌حیث، با ایجاد عمیق‌ترین ارتباطات با بدنه نخبگانی و کارشناسی کشور، رهیافت مناسبی از امیدآفرینی، نشاط‌افزایی و تبیین کارآمدی‌های نظام اسلامی را به جامعه مخاطبان خود ارائه می‌دهد.

 گفت‌وگوی نخبگانی، سند گفتمانی، تحول میدانی

به‌گفته او؛ رادیو گفت‌وگو، در سه سال گذشته، با تمرکز ویژه بر چهار کارکرد رسانه‌ای رسانه ملی موردنظر مقام معظم رهبری (دانشگاهی، آوردگاهی، آسایشگاهی و قرارگاهی) تولیدات متنوعی ارائه داده است که به صورت مصداقی، تولیدات شبکه در همه موارد دوازده‌گانه سند تحول قابل‌ذکر است. نظام برنامه‌سازی شبکه از تبیین پیشرفت‌های همه‌جانبه کشور (برنامه‌های روزنه، ضرب سکه، گفت‌وگوی اقتصادی، گفت‌وگوی علمی و حیات خلوت) تا ایثار و مقاومت (گفت‌وگوی فرهنگی، نقطه‌عطف و مستند فرماندهان)، سبک زندگی و خانواده (از تدبیر تا تقصیر، جمعیت، حال، آینده، جوان بمان و بحران خاموش)، هنر انقلاب (گفت‌وگوی فرهنگی، ارغنون و سینما زاویه)، نقد غرب و غرب‌زدگی (گفت‌وگوی سیاسی، امواج شبهه، اثر پروانه‌ای و در مسیر اندیشه)، هویت جهانی - امتی (در مسیر اندیشه، گفت‌وگوی سیاسی، بی‌قاب بی‌نقاب)، جوان مؤمن انقلابی (گفت‌وگوی فرهنگی و اجتماعی)، زن انقلابی (گفت‌وگوی فرهنگی، سایبان، ترنج، حیات خلوت و مشکات)، تطهیرزدایی از پهلوی‌ها (روایت تاریخ، تاریخ پیروزی، امواج شبهه و گفت‌وگوی سیاسی)، تاریخ اسلام و ایران (به‌روایت تاریخ، گفت‌وگوی فرهنگی و تاریخ معاصر)، عدالت‌گستری (گفت‌وگوی اجتماعی، هشتگ گفت‌وگو، گفت‌وگوی اقتصادی، صبح و گفت‌وگو، رویداد و بدون خط‌خوردگی) و جنگ ترکیبی - شناختی (گفت‌وگوی سیاسی، بزنگاه، ساعت بیست و چهار و یک دقیقه، امواج شبهه، بی‌قاب بی‌نقاب و سازمان شبهه) در جدول پخش چند سال گذشته، خاصه یک سال اخیر محتوایی درخور اعتنا و مناسب به مخاطبان ارائه داده است.

کوچک‌زاده ادامه داد: دراین‌بین، نقطه‌عطف تولیدات شبکه، مقابله با جنگ شناختی - رسانه‌ای دشمن و تبیین ویژه گفتمان مقاومت است. در یک سال گذشته توجه ویژه به طوفان‌الاقصی و جنگ تمام‌عیار محور مقاومت با جبهه عبری - غربی از مهم‌ترین محل‌های توجه شبکه با احصای دیدگاه‌های نظام نخبگانی کشور در قالب برنامه‌سازی‌های متنوع و مبتنی‌بر ساختارهای متفاوت برای آگاهی‌بخشی بوده است.

مدیر رادیو گفت‌وگو افزود: توجه به مقوله انتخابات، از انتخابات مجلس شورای اسلامی دوازدهم و دولت چهاردهم (در ویژه‌برنامه مناظره - پاستور شماره 14) تا انتخابات امریکا خاصه ازمنظر نقش‌آفرینی جریان یهود بین‌الملل بر افکار امریکا و بایسته‌های عدم تفاوت‌انگاری بین جناحین رقیب برای ورود به کاخ سفید (برنامه گفت‌وگوی سیاسی) از دیگر اقدامات و رویکردهای کنشگرانه رادیوگفت‌وگوست. ما شاهد جبهه‌ای بی‌سابقه و پرفشار در حوزه جنگ شناختی در جهت ایجاد اختلال در کارکرد قوه دشمن‌شناسی ملی و شبهه‌افکنی در میان نسل جوان جامعه ایران اسلامی هستیم که رادیو گفت‌وگو در این حوزه از جهت خنثی‌سازی و حتی اتخاذ جبهه‌ای تهاجمی‌بر حوزه نظام ارزشی غرب، از سکوهای پیشتاز سپهر رسانه‌ای کشور است. جنگ ترکیبی دشمن را در حوزه‌های مختلفی از امنیتی‌سازی مسئله حجاب گرفته تا ایجاد شکاف نسلی در نسل نوپا، ناکارآمدنمایی گذشته و بن‌بست‌انگاری از آینده جمهوری اسلامی، شبهه‌افکنی در عرصه‌های مترتب بر گفتمان و جبهه‌های مقاومت، ترویج غرب‌گرایی و تقبیح سبک زندگی ایرانی- اسلامی، تحقیر خودباوری ملی، شبهه‌افکنی در واقعیات تاریخ معاصر و ایجاد بستری غبارآلود و مترتب بر تحریف و تفتین و ده‌ها شاخص دیگر، افکار عمومی را هدف گرفته و رادیو گفت‌وگو در حوزه خنثی‌سازی این عرصه در قالب برنامه‌های ویژه و کمربندی متعدد، پیشتاز است.

 رادیو گفت‌وگو؛ سند تخصصی گفتمان تحول

وی مهم‌ترین ویژگی‌های این رادیو را متنوع بودن موضوعات، جریان‌سازی رسانه‌ای، پژوهش‌محور بودن برنامه‌ها، تعامل با نظام کارشناسی و نخبگانی کشور، تعمیق گفتمان‌های انقلاب اسلامی، هم‌افزایی با اندیشکده‌ها و پژوهشگاه‌های موفق ملی و کالبدشکافی دغدغه‌ها، نظام مسائل و رخدادهای حوزه‌های مختلف سیاسی - امنیتی، بین‌الملل، تاریخ و فرهنگ، اجتماع، علم و فناوری دانست و گفت: رادیو گفت‌وگو آیینه تمام‌نمای معاونت صدا در همه ابعاد تخصصی است. از دیگر موارد مهم و برجسته، اقدامات مترتب بر امتداد رسانه‌ای ادبیات تولیدشده در برنامه‌های رادیو گفت‌وگو در سایر سکوهای انتشار پیام است که دراین‌خصوص رادیو گفت‌وگو کارنامه خوبی را از تولید کتاب و مجله تا سایر فضاها تجربه کرده است.

 موجیم که آسودگی ما عدم ماست

کوچک‌زاده در پاسخ به این پرسش که آیا در این مسیر با موانعی روبه‌رو شده‌اید و مهم‌ترین موانع شبکه را چه می‌دانید، ادامه داد: حتماً موانع و ناکامی‌ها وجود داشته، اما تجربه به ما آموخته است که در بستر فعالیت رسانه‌ای، خصوصاً رسانه‌ای که علمدار ارزش‌های انقلاب اسلامی است، درجازدن مفهومی ندارد. به‌واقع ما مصداق این مصرع مشهوریم که «موجیم که آسودگی ما عدم ماست». به‌هرحال در این عرصه، مضیقه‌های مبتنی‌بر منابع مالی و انسانی و مواردی دیگر ازجمله مشکلات ما بوده، اما رادیو گفت‌وگو با بدنه‌ای انقلابی و چابک، خود را سنگر خط مقدم جنگ نرم با دشمن می‌داند و منتظر رفع موانع نیست؛ چراکه در کارزار سخت عرصه جهاد تبیین مجال درنگ نیست و باید همواره حرکت کرد.

 گفت‌وگوی نخبگانی، تحول‌آفرینی میدانی

مدیر رادیو گفت‌وگو در پاسخ به این سؤال که چه سیاست‌هایی برای افزایش مخاطبان و تولیدات تازه در دستورکار دارید، تصریح کرد: کارکرد تخصصی شبکه گفت‌وگو، تعمیق چندصدایی و عمق بخشیدن به «گفت‌وگو» در جامعه است. این مهم ازجمله پیش‌نیازهای‌ اساسی اتحاد و اقتدار ملی در ایران قوی است. شبکه گفت‌وگو در این زمینه واجد کارکردی مناسب و دارای برنامه‌ای پیشتازانه نسبت به آینده است. از این دریچه، ما همواره در پی اقناع عمومی در جامعه و سطوح مخاطبان خود برای روان‌سازی احکام حکمرانی در کشور هستیم. در این زمینه، افزایش ارتباط با حوزه نخبگانی کشور، ارتباط افزایی با قوای سه‌گانه، افزایش امتداد پیام رسانه‌ای تولیدات شبکه، تقویت ظرفیت رادیونما، بیشینه‌سازی پژوهش‌محور کردن برنامه‌ها، افزایش جذابیت برنامه‌ها، تقویت جاذبه و مرجعیت رسانه‌ای، اهتمام به روایت اول، تقویت برنامه‌سازی مربوط به حوزه مقاومت، بازنمایی بیشتر پیشرفت‌های همه‌جانبه کشور، بازنمایی تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی، افزایش ظرفیت جریان‌ساز شبکه، تبیین الزامات نسل جوان و مقابله با شکاف نسلی، افزایش توجه به بحران جمعیت، تمرکز مناسب بر حوزه‌های سبک زندگی ایرانی - اسلامی و مقابله با غرب‌زدگی فرهنگی، تبیین الگوی زن ایرانی - اسلامی و تبیین وضعیت ویترینی زن در غرب، اتخاذ رویکرد تهاجمی در قبال نظام ارزشی غرب، خنثی‌سازی برنامه‌سازی رسانه‌ای جبهه معاند، کاوش و بازنمایی جریان‌شناسی نفوذ، امیدآفرینی اجتماعی و مواردی دیگر ازجمله رویکردهای ما در آینده است.

 امیدآفرینی و نشاط‌افزایی معطوف به آینده

کوچک‌زاده تأکید کرد: نگاه همیشگی ما امیدآفرینی و نشاط‌افزایی معطوف به آینده است. رویکردی که تصنعی نیست، بلکه مبتنی‌بر مبادی محکمی از واقعیت‌های قوام‌یافته است. در این جهت بخش مهمی از میدان کنشگری ما در بستر اهداف بیانیه گام دوم انقلاب و ظرفیت‌های واقعی تمدن‌سازی نوین اسلامی خواهد بود. تفهیم اجتماعی پایبندی به هویت انقلابی در جهت گفتمان‌سازی و تبیین مبانی انقلاب اسلامی، همچون «استکبارستیزی»، «مقاومت»، «استقلال و آزادی»، «عدالت‌خواهی و تحول‌طلبی»، «مبارزه با فساد»، و... از دیگر رویکردهای ما در برنامه‎سازی‌های آتی است که برای تحقق آن قدم برمی‌داریم.

 کوچک‌زاده اظهار کرد: رادیو گفت‎وگو سکوی مهم وفاق‌انگیز در عرصه نخبگانی کشور و صدای اندیشه‌ها در سپهر رسانه‌ای است که باید همان‌گونه که از آن انتظارات خاص می‌رود، مورد حمایت جدی نیز واقع شود.

وی تأکید کرد: به‌پشتوانه صف و ستاد فرهیخته شبکه و ارتباطات بسیار گسترده با نظام کارشناسی کشور، این شبکه سطوح موفقی از برنامه‌سازی را به مخاطب ارائه داده و نتیجه آن تولید محتوای غنی و پیشتازانه‌ای است که در بسیاری از حوزه‌ها در عرصه رسانه‌ای کشور قابل‌رهگیری و رصد است.

امتیاز شما