به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، مسعود شجره در ابتدا با اشاره به اهمیت شناخت حقوق بشر در رسانه گفت: باید از ظرفیتهایی که در دنیای معاصر وجود دارد حداکثر استفاده را ببریم، بهخصوص زمانی که این ظرفیتها شکل رسمی و قانونی داشتهباشد. وی افزود: تلاشهای فردی اگرچه ممکن است در برههای پیشرفتی هم داشتهباشد، همیشه در معرض آسیب است، زیرا جایگاه و حمایت قانونی ندارد.
رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی لندن با تأکید بر لزوم شناسایی و توجه به تمام ظرفیتهای تبلیغی و فرهنگی ایران در کشورهای مقصد تصریح کرد: رسانه باید تلاش کند تا ظرفیتهای مختلف را به صورت کامل شناسایی و بر اساس خاستگاه و نیازهای جمهوری اسلامی فضای مناسبی را برای احقاق حقوق بینالمللی ترسیم کند.
شجره با اشاره به عملکرد و نگاه رسانههای غربی گفت: گاهی ما به جای اینکه راهبرد و روش مشخصی برای تبیین سیاستهای رسانهای داشتهباشیم، چشممان به رسانههای دیگر است که ببینیم چه راهبردی را در پیش گرفتهاند تا ما به آنها پاسخ دهیم.
وی تصریح کرد: ما باید اصالت تفکرات انقلاب اسلامی را عملا نشان دهیم، نه اینکه وارد بازی رسانههای غربی شویم.
رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی لندن با اشاره به توانایی و اقتدار ایران در حوزههای نظامیبیان کرد: هشت سال دفاع مقدس ما را در مسیری قرار داد که از هر نوع حمله نظامی نهراسیم و خود را آماده دفاع کنیم. ما در این حوزه اکنون به برتری و مزیت نسبی دست پیدا کردهایم، اما در برخی حوزهها هنوز به این مرتبه نرسیدهایم.
شجره با تأکید بر لزوم حضور پررنگ ایران در دعاوی حقوقی گفت: اگر مبارزه حقوقی نکنیم بسیار صدمه خواهیمدید. حقوق در اسلام صرفا شخصی نیست و ابعاد مختلفی را در برمیگیرد و با حقوق، مسئولیت هم میآید. این موضوع درباره حقوق بینالملل نیز صدق میکند؛ به همین دلیل باید دنیا را که تشنه عدالت است از آرمانهای خود آگاه کنیم و با دفاع از این آرمانها در مجامع بینالمللی حضور خود را تثبیت کنیم.
وی افزود: ایرانِ امروز فقط نماینده کشور ایران نیست، بلکه پرچمدار نهضتی است که هدفش دفاع از مظلومان است. اگر اعتماد به نفس خودمان را در مجامع بینالمللی بازیابیم آنوقت ما نیز مانند آفریقای جنوبی درباره فاجعه غزه در سازمان ملل، دادگاه لاهه و دیگر مجامع بینالمللی جهان را به چالش میکشیم.
رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی لندن ادامه داد: آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی به دیوان بینالمللی کیفری لاهه شکایت کرد. این شکایت محکی برای سنجش عدالت بینالمللی بود. اینکه آیا دادگاه لاهه برای اجرای عدالت اقدامی خواهدکرد یا خیر مهم نیست، بلکه مهم این است که یک کشور توانست رژیم صهیونیستی را به اتهام نسلکشی به دادگاه لاهه بکشاند و خواستار مجازات عاملان جرایم جنگی در غزه شود.
شجره گفت: حقوق و حقوق بشر در غرب به صورت گزینشی اجرا میشود و بیشتر نمایشی از اجرای حقوق و حقوق بشر است؛ همان طور که جنایتکاران جنگی در غرب از مجازات مصونمیمانند، مرتکبان جرایم کوچکتر مورد پیگرد قانونی قرار میگیرند.