به گزارش روابط عمومی رسانه ملی و به نقل از خبرگزاری تسنیم،عباس مقتدای خوراسگانی نماینده مردم اصفهان و ورزنه در مجلس شورای اسلامی درباره درنظرگیری ردیف بودجه مستقل از صداوسیما برای شبکههای برونمرزی، گفت: دولتی که به رسانههای خود به نحو شایسته توجه نکند، عملاً دچار نقص رفتاری خواهد شد. ما در عین حال که مشکلات عدیده اقتصادی داریم باید بدانیم که حضور رسانهای ایران در این دوران خاص یک ضرورت است نه یک انتخاب. دولت نباید احساس کند که کمک کردن به بودجه رسانههای برونمرزی یک کار فانتزی است. نه این کاری اساسی و در ادامه مقاومت درونی ملت ایران است که باید به آن توجه شود.
وی پرستیوی را رسانهای دانست که برای مخاطبان برونمرزی شناخته شده است و تصریح کرد: شبکه پرستیوی مورد غضب قدرتهای بزرگ قرار گرفته و آنها تلاش میکنند تا مثلاً فعالیتهای این شبکه در فضای مجازی را محدود کنند، نشان میدهد که پرستیوی میزان قابل قبولی از توفیق را در حد مقدورات و امکانات خود داشته است.
مقتدای خوراسگانی گفت: من تأکید میکنم فعالیت پرستیوی را باید با امکاناتی که در اختیار دارد مورد ارزیابی داد و نه با چشمانداز و اهدافی از اول برای آن تعریف شده است، چون همین اکنون فاصلهای بین اهداف تعریف شده و حد توفیقات پرستیوی وجود دارد اما باید توجه داشت که همین میزان توفیق هم با توجه به محدودیتهای امکانات و بودجه پرستیوی، حد قابل قبولی است و این شبکه توانسته جای خود را در بین رسانههای برونمرزی دنیا باز کند که البته من همچنان معتقدم پرستیوی تا رسیدن به جایگاه شایسته خود راه درازی در پیش دارد اما همین وضعیت فعلی پرستیوی هم نشان میدهد که ما میتوانیم از ابزارهای رسانهای برای تأثیرگذاری بر افکار عمومیبهرهمند شویم.
وی خاطرنشان کرد: سرعت عمل پرستیوی در انتقال پیام جمهوری اسلامی ایران مخصوصاً در مقاطع بحرانی نشان میدهد که ما باید نقش و جایگاه ویژهای برای پرستیوی قائل شویم و هنوز این شبکه برای برخی از مدیران و مسئولان کشور هم به نحو شایسته، شناخته نشده است و هنوز برخی از مدیران و تصمیمگیرندگان نقش و اثرگذاری پرستیوی را آنگونه که باید و شاید مورد توجه قرار ندادهاند.
این نماینده مجلس با توجه به قرار گرفتن جهان در موقعیتی که رسانهها آن را مدیریت میکنند، درباره فاکتورهایی که باید پرستیوی در ساخت برنامهها به آن توجه داشته باشد، گفت: پرستیوی باید معجونی از شکلها و ساختارهای رسانهای را برنامهریزی و طراحی کند؛ خبر، تحلیل، گزارش، مستند و حتی مصاحبهها و مناظرهها میتواند دستمایههایی باشد که در جذب مخاطب اثرگذار است و پرستیوی میتواند با سرعت عمل خود خلاء موجود در جذب مخاطب را برای جمهوری اسلامی ایران پُر کند. همچنین میتواند به مرجع کسب خبر دقیق و یا محل رجوع مخاطبان برای شنیدن پیامی متفاوت از پیامهای متقلبانه رسانههای غربی تبدیل شود.
وی با اشاره به فضای فرهنگی حاکم بر جمهوری اسلامی ایران برای ارائه الگوهایی از اسلام به جهان گفت: پرستیوی اکنون به مرحلهای از بلوغ رفتاری رسیده که میتواند با استفاده از این تجربه، سالهای آینده در ضریب نفوذ در افکار عمومی مخاطبان جهانی خود جهش داشته باشد.
مقتدای خوراسگانی به تلاشهای مفید پرستیوی برای کاهش ایرانهراسی و اسلامهراسی القاء شده از سوی شبکههای معاند اشاره کرد و گفت: یک واقعیتی وجود دارد که تعداد و تنوع رسانهها به گونهای است که پرستیوی با امکانات موجود توانایی رویارویی همه جانبه با آن رسانهها را ندارد از این جهت نباید در فعالیت پرستیوی غلوّ و یا زیادهگویی کنیم در این فضای متکثر و در عین حال دارای صدای واحد، صدای دیگری هم از سوی پرستیوی به افکار عمومی رسانده میشود و پرستیوی برای مهار رویکرد ایرانهراسی و یا اسلامهراسی تلاش میکند، قابل تقدیر است اما به هر حال راه درازی را باید طی کنیم که طی کردن این راه دراز نیازمند حمایتهایی است که باید صورت بگیرد. این حمایتها هم در زیر ساخت و ایجاد بسترهای مناسب هم در توسعه برنامهها و هم در نیروی انسانی قوی و کارآمد باید متبلور شود که الان به جهت محدودیتهای بودجهای بخش قابل توجهی از این موارد دست نیافتنی شده است.
وی افزود: پرستیوی باید از جذابیتهای بالقوه و بالفعل ایرانی و اسلامیبالاترین حد بهرهمندی را کسب کند، پرستیوی باید با دستمایه تاریخ و فرهنگ ایرانی که جذابیتهایی برای منطقه و سایر کشورهای خارج از منطقه دارد، نسبت به ابلاغ پیام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی اعلام کند. در حال حاضر میلیونها نفر در دنیا تشنه پیامهاییاند که از سوی جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامیبه جهان مخابره شده و دامنه آن رو به گسترش است. انقلاب اسلامی ایران در 1979 موجی را ایجاد کرده که انعکاس آن را در جریان بیداری اسلامی در کشورهای مسلمان و آمریکای لاتین در مبارزه با ایالات متحده آمریکا دیدهایم و امروز انعکاس صدای انقلاب اسلامی در خود آمریکا قابل شنیده شده است. اینکه جمهوری اسلامی ایران نظام سلطه را بر نمیتابد این یک الهامبخشی ایجاد کرده که در آفریقا، آسیا، آمریکای لاتین و حتی اروپا و خود آمریکا قابل مشاهده است.
نماینده مردم اصفهان و ورزنه خاطرنشان کرد: امروز پیام انقلاب اسلامی و رفتار حکومتی ایران برای ملتهای تحت ستم جذابیت دارد، ایستادگی و مقاومت مردم ایران و در عین حال دستیابی آنها به حد بالاتری از پیشرفت برای ملتهای جهان جذابیت دارد. ما باید از تاریخ، تمدن، فرهنگ، آداب و رسوم و همه ظرفیتهایی که از آنها تحت عنوان قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران نام میبریم و در هنر، صنایعدستی و حتی پیامهای دینی و رویکردهای معنوی جمهوری اسلامی ایران متجلی است، بالاترین حد بهره را ببریم و در جهانی که اسیر رویکردهای لیبرال دموکراسی شده نشان دهیم که چگونه میتوان با حفظ هویت دینی بهترین شکل مردمسالاری مبتنی بر دین را ایجاد کرد. اینها جذابیتهایی است که میتواند برای کاتولیکها، پروتستانها و ارتدوکسها در دنیای بیهویت امروز جذابیت داشته باشد. من مطمئنم پیام انقلاب اسلامیبه سرعت در عرصههای مختلف فرهنگی اجتماعی و حتی سیاسی جای خودش را باز خواهد کرد، امروز فرهنگ انقلاب اسلامی ایران هم در آمریکا جلوه میکند. https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/04/03/2291798