به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، سیمای استانی مازندران بهمنظور ثبت آداب و رسوم و نحوه عزاداری برای امام حسین (ع) در مناطق مختلف بهویژه منطقه ولوپی شهرستان سوادکوه شمالی که قدمتی حداقل 100 ساله دارد، اقدام به تولید مستندی با عنوان «اهتزاز» به کوشش امین کاشرفی، تهیهکننده و کارگردان متعهد مرکز کرده است. داستان از این قرار که سالها پیش ۲۵ روستای منطقه ولوپی شهرستان سوادکوه شمالی به دلیل اتحاد، همبستگی و همدلی در برپایی عزاداری و پاسداشت یاد امام حسین (ع) تصمیم میگیرند که هر ساله روز تاسوعا در یک روستا جمع شوند و عزاداری باشکوهی برگزار کنند.
در ادامه نیز بهعنوان نماد، یک پرچم را که نشاندهنده همبستگی اهالی این منطقه است طراحی و در مراسم استفاده میکنند. بدین ترتیب اهالی روستا پس برگزاری آیین سنتی و باشکوهی که به یاد امام حسین(ع) و یارانش برگزار میکنند، این پرچم را تحویل روستای بعدی میدهند؛ آیینی زیبا که همچنان پا برجاست. از همین رو این پرچم عزا همچنان در اهتزاز است. در این فیلم مستند سعی شده در کنار آمادهسازی شرایط، به آداب و رسوم عزاداری دیگر روستاهای این منطقه که قدمتی ۱۰۰ ساله دارد نیز پرداخته شود. فیلم مستند «اهتزاز» به نویسندگی، تهیهکنندگی و کارگردانی امین کاشرفی با تدوین و صداگذاری حسین ابراهیمی و صدابرداری حسین شاملی ساخته شده است.
تصویربرداران این اثر نیز امین کاشرفی و شیدا معززی بودهاند و تصویربردار هوایی آن محمدرضا حسینپور بوده است. مجری طرحش هم سید مجتبی بیطرفان و مدیر تولید آن مرحوم محمدمهدی فتحی بودهاند.
فرهنگی برگرفته از باورهای یک نسل
امین کاشرفی که تهیهکنندگی و کارگردانی مستند «اهتزاز» را بر عهده داشته، ازجمله برنامهسازانی که در حوزههای مختلف برنامهسازی فعال است و ساخت آثاری همچون تلهفیلم «عطر گل نرگس» و «چشمان عادل»، فیلم داستانی «به نام قلم»، فیلم مستند «ایمان، ایران، بیدار»، «به پای تو» و «نگین سلیمان» و مجموعه مستندهایی با عنوان «ایست»، «سایههای سرد» و «گوش به زنگ» را در کارنامه دارد.
کاشرفی در گفتوگویی کوتاه با هفتهنامه صداوسیما در خصوص اهمیت ساخت چنین آثاری گفت: آثاری چون فیلم مستند «اهتزاز» در واقع گویای یک فرهنگ است؛ فرهنگی برگرفته از باورهای یک نسل که نشان از ارزشهای اجتماعی دارد؛ ارزشهایی - همچون اتحاد و همبستگی- که باید بهخوبی آن را حفظ کرد و به آیندگان سپرد. در این میان، آیینی نظیر آیین بومی مردم منطقه ولوپی شهرستان سوادکوه، نشان از فرهنگ غنی اجتماعی و بومی این منطقه دارد که در میان مخاطبان بسیار ناشناخته است.
تصاویری از عزاداری مخلصانه مردم، آواها و مداحی قدیمی، شیوه نذری دادن خانمهای منطقه، علمگردانی و مفهوم علم بین عزاداران، سینهزنی و مرثیهخوانی خاطرهانگیز و تجمع عزاداران حسینی از ۲۵ روستای منطقه ازجمله موارد مهم این فیلم است که از جذابیت خوبی برای مخاطب برخوردار است.