مجموعه تلویزیونی «روزی روزگاری برادر» روایتی از شهدای غواص مفقودالاثر دوران دفاع مقدس در جبهههای نبرد علیه باطل است که بهطورجدی و با لطافت خاص به موضوع تشخیص هویت و شناسایی شهدای گمنام اختصاص دارد. نکته جالب توجه که در این مجموعه با آن روبهروییم، توجه به پیشرفتهای علمیکشور است که بهشکلی خارقالعاده به تصویر کشیده میشود. این مجموعه هشت قسمتی در اردیبهشت مهمان مخاطبان شبکه سه سیما بود. به همین بهانه گفتوگویی با علی اوسیوند، یکی از بازیگران این مجموعه تلویزیونی انجام دادهایم که در ادامه میخوانید.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، علی اوسیوند بازیگر نقش کیانی در مجموعه تلویزیونی «روزی روزگاری برادر» درباره ایفای نقش در این مجموعه میگوید: این مجموعه هشت قسمتی درباره یک گروه هشتنفره غواص است که در دوران جنگ در پی انجام یک عملیات گسترده علیه دشمن بعثیاند و بعد هم همه آنها به شهادت میرسند.
وی افزود: حالا و بعداز گذشت چند سال از جنگ، گروه تفحص شهدا که یکی از آنها تحتعنوان شخصیت کیانی و از همرزمان شهدای غواص و نیز از رفقای شخصیت اصلی این گروه شهدای غواص یعنی شهید محمد الهی و خود سرگروه تفحص شهداست، قصد دارند که به منطقه بروند و پیکرهای این گروه هشتنفره غواص شهید را شناسایی کنند و به آغوش خانوادههایشان بازگردانند.
این بازیگر با بیان اینکه مجموعه تلویزیونی فوق را میتوان از چند زاویه نگریست، گفت: یکی از زوایای قصه، روایت قصه مادری است که همچنان و چندین سال بعد از شهادت فرزندش معتقد است که او شهید نشده و بازخواهد گشت. در مسیر تفحص شهدای غواص، آقای کیانی که ایفای نقشش برعهده من است و سرگروه تفحص است، انگشتر دوستش محمد الهی را (که برادر همین آقای دکتر ژنتیک است) حین تفحص پیدا میکند و به برادرش که دکتر ژنتیک است، تحویل میدهد و این آقای دکتر هم ترغیب و تشویق میشود که ازطریق علم ژنتیک، پیکر سایر شهدا را شناسایی و به خانوادههای آنها تحویل دهد.
اوسیوند ادامه میدهد: شخصیت کیانی که من نقش او را بازی میکردم، یکی از شخصیتهای محوری داستان است و از دوستان خوب شهید محمد الهی است که چون نتوانسته بود در عملیات همراه او باشد، بعداز جنگ تصمیم میگیرد در گروه تفحص شهدا فعالانه شرکت و این گروه شهدای غواص را پیدا کند و در پایان هم قصه بهسمتی میرود که تماشاگران انتظارش را ندارند.
وی با بیان اینکه مجموعه تلویزیونی «روزی روزگاری برادر» اثرگذاری خوبی بر مخاطبانش دارد؛ چراکه انسانهای پاکی را به تصویر میکشد که با ازجانگذشتگی، مملکت را از گزند دشمن در امان نگه داشتند، تأکید میکند: این فداکاریها باید دیده شود و بارها و بارها پیرامونش فیلم ساخته شود و البته بایستی بهگونهای به این نوع حماسهها با زبان هنر پرداخته شود که باعث دلزدگی تماشاگر نشود.
این بازیگر پیشکسوت میافزاید: بههرحال ما نیاز داریم که روایتهای خوبی از شهدا برای نسل جدید که جنگ و دفاع مقدس را لمس نکرده، داشته باشیم و بگوییم که وجود آنها امروز باعث آرامش و امنیت در کشور است و همین انسانهای پاک بودند که از شرافت، ناموس و خاکمان دفاع کردند.
اوسیوند با بیان اینکه شخصیت کیانی را در این مجموعه تلویزیونی بسیار دوست داشتم، میگوید: در حوزه دفاع مقدس، سریال، فیلم و تلهفیلمهای نسبتاً خوبی کار کردهام که اخراجیهای ۱، مستطیل قرمز، دیوانه از قفس پرید، سیزده 59، سریالهای بچههای هور، دولت مخفی، نابرده رنج، چراغ جادو و تلهفیلم تکتیرانداز از آن جمله است. معتقدم با انجام این جنس کارهای فرهنگی، باید قدم خیلی کوچکی در پاسداشت کار بزرگی که عزیزان ما در دفاع مقدس کردند و جانشان را تقدیم کردند، بردارم. این کار ما کار کوچکی در مقابل این عزیزان است تا بتوانیم یادی از آنها کنیم و حضورشان را زنده نگه داریم.
وی بااشاره به اینکه صداوسیما تاکنون درزمینه دفاع مقدس آثاری خوبی تولید کرده و طی سالهای پساز جنگ شاهد کارهای خوبی از رسانه ملی بودهایم؛ اما همچنان جای کارهای بسیاری در این زمینه وجود دارد، عنوان کرد: تلویزیون هنوز میتواند در این زمینه فعال باشد، چون ناگفتههای زیادی از دوران دفاعمقدس هست که بایستی روایت شود.
این بازیگر پیشکسوت با بیان اینکه ما در دوران دفاع مقدس قهرمانان و ابرقهرمانانی داشتیم از نوجوانان سه ساله تا پیرمردهایی که به جبهه آمدند و هرکدامشان قصههایی دارند و ما باید به آنها ادای دین کنیم، میگوید: صداوسیما میتواند با ساختن فیلم، مجموعههای تلویزیونی و فعالیتهای فرهنگی در این زمینه گامهای بلندی بردارد.