امروز جمعه  ۱۳ مهر ۱۴۰۳
مدیران کل صداوسیمای استان‌ها در آخرین وداع با خادمان صدیق و دلسوز کشورمان
مدیران کل صداوسیمای استان‌ها در آخرین وداع با خادمان صدیق و دلسوز کشورمان

نگین انگشتری ملت

مشاهده ۸۳
۱۴۰۳/۰۳/۰۵- ۱۸:۴۶

یک‌بار دیگر اهالی رسانه مجبور به مخابره خبری شدند که باورش برای خودشان هم باورکردنی نبود. مگر می‌شود ‌یکباره برای مردم عزیزی که تا چند لحظه قبل شاهد افتتاح یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین طرح‌های مرزی کشورمان با عنوان سد «قیزقلعه‌سی» با حضور رئیس‌جمهور کشورمان (در استان آذربایجان شرقی) بودند، حال از آسمانی شدن رئیس‌جمهوری محبوب و مردمی و همراهانشان بگوییم؛ مردان مردی که رفته بودند تا گامی دیگر برای توسعه و آبادانی این مرزوبوم بردارند. اما چه می‌شود کرد. اتفاق افتاده بود و عقربه‌های زمان هرگز به عقب بازنمی‌گردد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، همه همکاران صداوسیما در دورترین‌نقاط کشورمان در بهتی عظیم مجبور به مخابره خبری تلخ‌تر از تلخ شدند و ایران بار دیگر در سوگ عزیزانش اشک ریخت. در ادامه گزیده‌ای از یادداشت‌ و دل‌نوشته‌های برخی از مدیران کل صداوسیمای مراکز در وداع با رئیس‌جمهور و همراهان و خادمان صدیق کشورمان که تا زمان چاپ این شماره از هفته‌نامه به دستمان رسید، از نظرتان می‌گذرد.

 یلدای جانکاه بیم ‌و امید

حجت‌الاسلام محمد لطفی نیاسر

 مدیرکل  صداوسیمای قم

 هنوز حلاوت دیدار و شیرینی استقبال از عالم مجاهد، خادم صدیق نظام و رئیس‌جمهور مردمی و محبوب در ذائقه ذوقمان بود که خبر تلخ وقوع سانحه بالگرد حامل رئیس‌جمهور و همراهان، همه‌ اهل قم و خادمان رسانه‌ای شهر کریمه اهل‌بیت‌(س) را در اضطراب و نگرانی فرو برد. از لحظات آغازین انتشار خبر وقوع سانحه، تجمعات مختلف مردمی در حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران برگزار شد و زائران و مجاوران کریمه اهل‌بیت‌(س) برای سلامتی عالم مجاهد و رئیس‌جمهور با کفایت و پرتلاش، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، دست به دعا برداشتند که بخش‌هایی از این مراسم را به‌طور زنده و مستقیم از شبکه استانی و شبکه‌های سراسری به سمع و نظر هم‌وطنان شریف رساندیم. ناباورانه، دست به دعا به انتظار نشستیم؛ اما شامگاه سی‌ام اردیبهشت، یلدای جانکاهی از بیم و امید شد تا صبح غمبار از راه برسد و راوی خبر تلخ شهادت جانگداز خادم آستان رضوی و شاگرد مکتب اهل‌بیت‌(علیهم‌السلام) باشیم. دریغا که تقدیر الهی آن بود تا خادم شمس‌الشموس در روز ولادت آقا و مولای خویش حضرت علی بن موسی‌الرضا(علیه آلاف التحیه و الثنا) راضی به قضا شود و در مسیر پرافتخار خدمت، به «شهادت» که «هنر مردان خداست»، نائل گردد. دل‌های ما عزادار است و همه سوگواریم؛ اما همان‌طور که رهبر فرزانه و نستوه در فقدان عالم مجاهد و رئیس‌جمهور محبوب فرمودند: «هیچ اختلالی در کار کشور پیش نمی‌آید». لذا در کنار همه همکاران عزیزم در صداوسیمای استان قم در اسرع وقت روال عادی برنامه‌ها را تغییر دادیم و ضمن همدردی و هم‌نوایی با مخاطبان داغدار، به‌طور ویژه به اطلاع‌رسانی و پوشش خبرها و برنامه‌های این ضایعه تأسف‌بار پرداختیم.

 آخرین مأموریت استانی

یوسف افشارنیا، مدیرکل صداوسیمای اصفهان

 اگرچه پس از شنیدن خبر سانحه پروازی، مانند همه مردم ایران، دست‌ها را به آسمان برداشتیم و در شب میلاد حضرت ثامن‌الائمه‌(ع) منتظر اعلام خبر صحت و سلامت خادم‌‌الرضا، حضرت آیت‌الله رئیسی و هیئت همراه بودیم، چه باید گفت که ناگزیر آن خبر تلخ‌تر از زهر مخابره و موجب تأثر عمیق ما و همه ملت ایران و دوستداران اسلام در سراسر جهان شد و حال‌وهوای رسانه ملی به اندوه گرایید. بی‌شک، صبوری در چنین غم جانگدازی جز با توسل به خالق و اولیای الهی‌اش سهل و ممکن نیست.

مأموریت خادم الرضا در شب ولادت امام رضا‌(ع) به پایان رسید. حضور در بین مردم و مواجهه مستقیم با مشکلات مردم، خدمتگزاری در عین صداقت و سادگی و حسن خلق و مردمی‌ بودنشان با تواضع و فروتنی از مهم‌ترین ویژگی آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور محبوب و مغتنم بود و همین شاخصه‌های الهی ایشان را جاودانه کرد. ایشان توانمندی فرهنگی را همچون توانمندی‌های دفاعی و اقتصادی، از عناصر مهم اقتدار‌آفرینی برای کشور می‌دانست و بر توجه جدی به عرصه هنر و فرهنگ کشور تأکید و باور داشت که اعتلای هنر و فرهنگ موجب افتخارآفرینی، عزتمندی و ارتقا و سربلندی کشور است. ساده‌زیستی، کاهش تشریفات در سلوک شخصی و حکومتی شخص آقای رئیسی و روحیه‌ جهادی ایشان ملموس بود.

 آقای رئیسی در طول دوره خدمتش برای افتتاح طرح‌های مهم به استان‌های مختلفی سفر کرد و توقع ایشان از رسانه‌ها، به‌ویژه رسانه ملی، ایستادگی محکم در برابر جنگ ترکیبی دشمن علیه ملت ایران با انعکاس پیشرفت‌ها و دستاوردهای مهم علمی و صنعتی و امیدآفرین در برابر یأس‌آفرینی رسانه‌ای دشمن بود. در صداوسیمای اصفهان به‌محض اعلام خبر رسمی‌شهادت ایشان و همراهانشان، رویکرد برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی به‌سمت ویژه‌برنامه‌های مرتبط با شهادت رئیس‌جمهور تغییر یافت و مجموعه معاونت‌های سیما، صدا، خبر و فضای مجازی شبکه استانی اصفهان برنامه‌های متنوعی در ساختارهای مختلف مستند، گفت‌وگومحور، گزارشی، موسیقی تصویر و... پخش کردند.

 گرد غم بر چهره رسانه ملی نشست

تقی ربانی، مدیرکل صداوسیمای گیلان

 سی‌ام اردیبهشت خبری در رسانه‌ها منتشر شد مبنی‌بر سقوط بالگرد حامل رئیس‌جمهور محترم ایران اسلامی و لحظات سختی برای کشور، نظام و مردم رقم زد. موجی از نگرانی در بین مردم گیلان و همکاران رسانه استانی راه انداخت و رفته‌رفته با پیگیری اخبار، همه امید به شنیدن خبری مسرت‌بخش از سلامت ایشان و هیئت همراه داشتند. از‌این‌رو، در مراسم شب میلاد امام هشتم(ع) با حضور خادمان آن حضرت و مردم ولایتمدار گیلان دعای توسل قرائت شد. همه دست به دعا از ائمه اطهار(ع) سلامتی خادم مردم و هیئت همراه را مسئلت کردند و این رویداد به‌طور زنده از شبکه استانی پخش شد. پویش‌های مختلف نذر صلوات، ذکر «ام من یجیب» برای سلامت خدمتگزاران جمهوری اسلامی ایران راه‌اندازی شد. گزارش‌های مختلفی از حال‌وهوای مردم گیلان به تصویر کشیده شد؛ مردمی‌که دست به دعا برداشته بودند و امید داشتند که خبر مسرت‌آمیزی از سلامت رئیس‌جمهور کشورمان و همراهانشان بشنوند.

اما صبح روز ۳۱ اردیبهشت، روز میلاد امام هشتم‌(ع)، خبری ناگوار کام همه را تلخ کرد. خبر این بود: «خادم‌الرضا‌(ع)، رئیس‌جمهور محبوب و مردمی، حضرت‌آیت‌الله رئیسی و همراهانشان به شهادت رسیدند.» گرد غم بر چهره رسانه نشست و رویکرد شبکه استانی با این خبر تأسف‌بار تغییر کرد. با پخش زیرنویس، خبر شهادت ایشان و هیئت همراه را به سمع‌ونظر مردم استان رساندیم. آیت‌الله رئیسی روحیه‌ای جهادی داشت، شوق خدمتگزاری، مواجهه مستقیم با مشکلات مردم و ساده‌زیستی ایشان همواره موردتوجه رهبر معظم انقلاب‌(مدظله‌العالی) بود. آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی اعتلای فرهنگ و هنر را موجب افتخار‌آفرینی، عزتمندی، ارتقا و سربلندی کشور می‌دانست و از فعالان این عرصه می‌خواست با تکیه بر داشته‌های ارزشمند این ملت برای متبلور کردن جلوه‌های متعالی و والای فرهنگ و هنر این کشور گام بلند بردارند. ملت همیشه هوشیار ایران مقاطع مختلفی را پشت‌سر نهاده و این بار نیز با توکل به خدا، اعتماد به نظام، تأسی از مقام معظم رهبری‌(مدظله‌العالی) و امید به آینده، از این مرحله سخت نیز عبور خواهد کرد.

در اندوه آن عالم نجیب متواضع

محسن رئیسی گودویی

 مدیرکل صداوسیمای خلیج‌فارس

 از زمان شنیدن سقوط بالگرد رئیس‌جمهور تا زمان اعلام رسمی خبر شهادت ایشان و همراهانشان، وضع سخت و پراضطرابی را تحمل کردیم. مدام خبرهای تلویزیون و فضای مجازی را بازبینی می‌کردیم تا از جدیدترین اطلاعات درباره این حادثه مطلع شویم. با دلگرمی‌هایی که داده می‌شد، امیدوار و خوشحال می‌شدیم و با شنیدن خبرهای دلسردکننده، ناامید. تا آخرین لحظه دست به دعا برداشتیم و امیدوار بودیم. خبر شهادت ایشان باورکردنی نبود.

یکی از ویژگی‌های بارز رئیس‌جمهور شهید، به‌خصوص در مواجهه با هنرمندان و نگاهشان به هنر و رسانه و (رسانه ملی) را با توجه به تخصص و تجاربم در حوزه رسانه، در شیوه مدیریت جلسات خبری و رفتار ایشان با خبرنگاران رسانه‌های مختلف رصد می‌کردم. متانت، سعه‌صدر، شکیبایی مثال‌زدنی و پاسخ‌های کامل و متفکرانه ایشان برایم همیشه جذاب و ستودنی بود. سفرهای استانی ایشان به هرمزگان و مراودات و رفتار متواضعانه‌شان با اصحاب هنر و فرهنگ هیچ‌گاه از یادم نخواهد رفت. احترام به هنرمندان و توصیه‌های عالمانه‌شان همواره نصب‌العین هنرمندان استان هرمزگان خواهد بود. اگر بخواهم در یک جمله ایشان را توصیف کنم، نجابت، تواضع، عالِم بودن، خوش‌‌رفتاری  و مهربانی با مردم از مهم‌ترین ویژگی‌های ایشان بود.

  او که ترجمان عدالت‌گستری بود

حسن نجمی، مدیرکل صداوسیمای استان مرکزی

 شهادت جان‌سوز و فقدان سراسر اندوه خادم‌الرضا(ع) رئیس‌جمهور مردمی، جهادی و بااخلاص، حضرت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و همراهان معزز ایشان‌(رضوان‌الله علیهم) را به محضر امام زمان‌(عج)، مقام معظم رهبری‌(مدظله‌العالی)، خانواده‌های محترم ایشان و ملت شریف و قدرشناس ایران اسلامی، تسلیت و تعزیت عرض می‌کنم. ایشان گفتمان تبعیت از ولایت، خدمت، محرومیت‌زدایی، استکبارستیزی، فسادستیزی و عدالت‌گستری را که آرمان دولت اسلامی است، ترجمه عملی کردند. بی‌شک، راه سراسر افتخار و خدمت این شهیدان سعید، تحت زعامت مقام معظم رهبری، همواره در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، ساری و جاری و یاد ایشان، جاودانه و برقرار خواهد بود.

در این ایام بابرکت و به‌حرمت ساحت مقدس حضرت علی بن موسی‌الرضا‌(ع) از خداوند متعال، علو درجات رئیس‌جمهور شهید و سایر شهدای گرانقدر این حادثه تلخ را خواستارم.

 شوق خدمت به مردم داشت

عبدالرضا دهرویه

مدیرکل صداوسیمای سمنان

 در دو سفر استانی که شهید والامقام آیت‌الله رئیسی به استان سمنان آمدند رفتار صمیمانه و بی‌تکلف ایشان با مسئولان و استقبال‌کنندگان، از بدو ورود به فرودگاه، نشان از شخصیت متفاوت و بسیار صمیمانه و خاضعانه‌شان داشت.

 به یاد دارم در اولین سفر ایشان در ۱۳ آبان سال ۱۴۰۰ به استان، آیت‌الله شاهچراغی، نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری، به‌رغم کسالت، برای استقبال و خوشامدگویی به فرودگاه سمنان آمده بودند. آیت‌الله رئیسی با خضوع و تواضع مثال‌زدنی گفتند: «شما چرا زحمت کشیدید؟ ما باید خدمتتان می‌رسیدیم» و بعد شخصاً پیگیر سوارشدن حاج‌آقا شاهچراغی به خودرو و بازگشتشان به منزل شدند و پس‌از اطمینان از مراجعت ایشان، خودشان از فرودگاه حرکت کردند. سی‌ام فروردین امسال و در سفر دوم هیئت دولت به استان هم وقتی آیت‌الله شاهچراغی به‌دلیل کسالت نتوانستند برای استقبال به فرودگاه بیایند، ایشان در خلال برنامه‌های فشرده سفر خود به سمنان، با حضور در بیت آیت‌الله شاهچراغی با ایشان دیدار و گفت‌وگو کردند.

رئیس‌جمهور شهید با مسئولان استان هم بسیار صمیمانه و با محبت رفتار کردند. زمانی که استاندار محترم بنده را به ایشان معرفی کرد، با تبسم شیرینی تشکر کردند و گفتند: «هرجا می‌رویم برای عزیزان زحمت ایجاد می‌کنیم. همه زحمات ما به دوش شما و همکاران صداوسیماست» که این امر موجب دلگرمی و قوت قلب من و همکارانم شد. سفر ایشان اولین سفر پس‌از انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری و نیز سال جدید بود. استقبال کم‌نظیر مردم استان آن‌چنان بود که موجب تحسین همگان شد. گرچه سفر یک‌روزه در نظر گرفته شده بود، درخواست‌های مردم شهرستان دامغان موجب شد تا ایشان شب در استان بماند و روز بعد با مردم این خطه از استان نیز دیدار کند. در همین راستا بود که خادم‌الرضا فرصت خدمت به مردم استان سمنان و دارالمرحمه ایران را از نعمات الهی دانست و بر تقویت زیرساخت‌ها و امکانات برای بهره‌مندی مسافران و زائران حریم رضوی تأکید کرد.

و اما یک ماه پس‌از روزهای پایانی اولین ماه بهار امسال و سفر خاطره‌انگیز ایشان به استان سمنان، عصر روز یکشنبه وقتی خبر ناگوار سانحه را شنیدیم، همه همکارانم به‌شکل خودجوش و قبل‌از هر گونه فراخوان اداری، به حوزه‌های خدمتی خود آمدند و ضمن پیگیری وضعیت سلامتی ایشان و همراهانشان، تا صبح با دلی نگران انجام‌وظیفه کردند.

 آیت‌الله رئیسی پیرو بی‌چون‌وچرای امر ولی زمانه بود. شوق خدمت به مردم موجب شده بود با مجاهدت شبانه‌روزی، خودش را وقف مردم دوست‌داشتنی و نجیب ایران کند. اخلاص در عمل، شجاعت و استکبارستیزی این شهید عزیز موجب امیدافزایی مردم و مسئولان و همه آزادگان و آزاداندیشان منطقه و جهان شد.

 نظر آقایان صداوسیما و اهالی رسانه را بپرسید

امیر رئوف

 مدیرکل صداوسیمای کهگیلویه و بویراحمد

 حس همه ایرانیان که نه، شاید حس همه ملت‌های آزادی‌خواه همین بود. حسی ناشی از غافلگیری شنیدن خبری که با درد انتظار همراه بود. تا طلوع آفتاب که چشم‌ها فقط به زیرنویس قرمز شبکه خبر خیره بود که خبری بخوانند از یک نشانه خوب که... نیامد تا تپش‌های محکم قلب و بغض مثل بغض فراق رفیق آشنایت؛ رفیقی دلسوز که رفیق همه ملت بود و بوی بهشتی می‌داد و از رجایی نشان مردم‌داری داشت، گلوگیر شد و خبری که اصلاً نمی‌خواستیم باورش کنیم، بالاخره آمد: خادم‌الرضا عیدی‌اش را در روز میلاد امام رضا(ع) گرفت و این بار شهدا را از صف اول چیدند.

ویژگی بارز رئیس‌جمهور خلاصه می‌شود در وفای به عهد، اخلاق‌مداری، عدالت در قضاوت، ولایتمداری، خدمت به مردم، سخت‌کوشی و حمایت از مستضعفان و مظلومان و حتی جرئت بیان حقانیت کلام خدا در سازمان ملل. این ویژگی‌ها در مواجهه با اهالی رسانه و هنر هم مشهود بود. آن‌گاه ‌که مقابل دوربین زنده مناظره‌های تلویزیونی ریاست جمهوری تجلی اخلاق‌مداری بود و صداقت، یا آن‌گاه که از او قضاوت درخصوص رسانه را می‌خواستند و می‌گفت: «بروید نظر آقایان صداوسیما و اهالی رسانه را بپرسید، رسانه تخصص آن‌هاست، به هرچه آن‌ها گفتند عمل کنید»، یا وقتی که در پایان برنامه‌ها تشکر از تک‌تک عوامل رسانه‌ای در صحنه را فراموش نمی‌کرد. در یک کلام، او هوای همه را داشت و با همه با احترام و عدالت رفتار می‌کرد.

احترام زیادی برای تک‌تک مردم و اهالی رسانه قائل بود. در سفرهای استانی به کهگیلویه و بویراحمد، از نزدیک این خصلت پسندیده‌شان را دیدیم و با تمام وجود حس کردیم. در پایان دور دوم سفر هیئت دولت به کهگیلویه و بویراحمد، در فرودگاه، با دیدن بنده از عملکرد صداوسیمای کهگیلویه و بویراحمد به‌شکل ویژه قدردانی و تأکید کردند از همه عوامل رسانه ملی هم به‌نیابت قدردانی کنم. در بدرقه اعضای شورای تأمین استان در پای پله هواپیما بار دیگر با دیدن بنده، از عملکرد رسانه استانی ابراز رضایت کردند و بازهم تأکید کردند که از عوامل تشکر کنید. واقعاً خستگی پوشش این سفر با دیدن این رفتار فراموش شد.

خاطره شیرین آن سفر همچنان در کام مردم بود، تااینکه خبری باورنشدنی بهت‌زده‌شان کرد و رسانه ملی مرجع همگان شد. مردم نگران از وضع و حال رئیس‌جمهور و همراهانشان بودند که یکباره ساعت 8 صبح دوشنبه 31 اردیبهشت در بهت و حیرت، خبر شهادت ایشان را شنیدند. با اعلام خبر شهادت، قاب تلویزیون و امواج رادیو یک ‌بار دیگر جلوه‌گر ندایی ملکوتی شد که «ما ملت شهادتیم، ما ملت امام حسینیم... .»

 مطالبات مردم را به گوش جان می‌شنید

   رسول شکری‌نیا

مدیرکل صداوسیمای گلستان

 در سالروز میلاد حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع) روح بلند خادم ملت ایران، خادم‌الرضا حضرت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور مردمی و محبوب ایران اسلامی آسمانی شد.

شهادت پرافتخار و عزت‌آفرین و الهام‌بخش مردان خدا و خادمان ملت، به‌ویژه خادم‌الرضا، حضرت آیت‌الله شهید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور محبوب و پرتلاش و خستگی‌ناپذیر جمهوری اسلامی ایران و وزیر امورخارجه عزتمند و اخلاق‌مدار، شهید حسین امیرعبداللهیان و امام‌جمعه محبوب، مردمی و مخلص تبریز، آیت‌الله شهید محمدعلی آل هاشم و استاندار انقلابی و پرتلاش آذربایجان شرقی، شهید مالک رحمتی و همراهان جان‌برکفشان را به محضر حضرت ولی‌عصر(عج) و مقام معظم رهبری و ملت صبور و قهرمان و داغدار ایران تبریک و تسلیت عرض می‌کنم.

گویا همین دیروز بود که استان گلستان در 30 آذر سال 1402 قرار بود میزبان رئیس‌جمهور و هیئت دولت باشد؛ رئیس‌جمهوری که می‌آمد تا مطالبات و خواسته‌های مردم را به گوش جان بشنود و گامی‌بلند در مسیر توسعه و آبادانی این خطه از کشورمان بردارد.

 همکاران صداوسیمای گلستان از چند روز قبل درحال تدارک مراسم استقبال و میزبانی از این مهمان مردمی و عزیز بودند: هریک به‌نحوی در حال آماده‌سازی برنامه‌ای در حد و اندازه مهمانی بزرگ و عزیز و مردمانی خون‌گرم و مهربان.

سفر خوشی رقم خورد و رئیس‌جمهور عزیزمان هم به‌رسم بزرگان در نشست معاونان خود با پیامی دلنشین، از صداوسیمای گلستان در انعکاس و پوشش مناسب این سفر خاطره‌انگیز قدردانی کرد و استقبال مردم گلستان و مخصوصاً شهرستان مراوه تپه را بی‌نظیر دانست. صد حیف و افسوس که خادمی دیگر از خادمان صدیق این آب و خاک پر کشید و از میان ما رفت؛ هرچند که بر این راه پایانی نیست... .

 خستگی‌ناپذیر بود و جهادی عمل می‌کرد

علیرضا شیروی، مدیرکل صداوسیمای لرستان

 افتخار این را داشتم که در یازدهمین سفر استانی رئیس‌جمهور مردمی، آیت‌الله شهید سیدابراهیم رئیسی در آذر سال 1400، از نزدیک در دیدارهای ایشان حضور داشته باشم. گواهی می‌دهم این شهید بزرگوار برای بررسی مسائل و مشکلات استان خستگی‌ناپذیر بود و جهادی عمل می‌کرد. ایشان اصرار داشتند با مردم مناطق محروم حاشیه‌‌نشین شهر خرم‌آباد دیدار کنند و بااینکه مسئولان به‌دلیل مسائل امنیتی راضی به این کار نبودند، رئیس‌جمهور شهید با همان مشی شهید والامقام حاج قاسم سلیمانی، مرد میدان بود و به مناطق محروم حاشیه شهر خرم‌آباد رفتند و رودررو و دلسوزانه با مردم این مناطق دیدار کردند.

ایشان احترام زیادی برای اهالی رسانه قائل بودند. در سفر استانی که به لرستان داشتند، از اهالی رسانه، مخصوصاً همکاران صداوسیمای لرستان تشکر ویژه‌ کردند و با آن‌ها عکس یادگاری گرفتند. استان لرستان در تدارک دور دوم سفرهای استانی ایشان در آینده نزدیک بود که با خبر شدیم بالگرد حامل ایشان در راه خدمت در منطقه‌ای دیگر از کشورمان، دچار سانحه شده است.

به‌محض تأیید این خبر ناگوار، در شبکه‌های سیما و صدای لرستان، فضای مجازی و خبر، اطلاع‌رسانی به‌شکل ویژه آغاز شد. سرانجام نیز هم‌زمان با تأیید و اعلام خبر تأسف‌بار شهادت آیت‌الله رئیسی و هیئت همراه، شبکه استانی لرستان هم در این سوگ حال‌و‌هوای ویژه‌ای به خود گرفت.

 در آغوش امام رئوف(ع)

داوود سیروس، مدیرکل صداوسیمای کیش

 ببخشید که مثل خودتان بی‌تکلف و به‌دور از تشریفات، «سید خادم‌جمهور» خطابتان می‌کنم. خودتان گفته بودید؛ از همان روز اول که برای خدمت به مردم آمدید و ما باورتان کردیم و بر این باور استوار ماندیم. فترت و سستی در این عهدی که بسته بودید، ندیدیم و آنچه دیدیم تلاش بود و مجاهدت برای اعتلای نام ایران و مردمش.

برمی‌گردم به گذشته‌ای نزدیک: وقتی‌که در سفرهای استانی‌تان به هرمزگان آمدید و از تاریخ این اقلیم و شجاعت و مقاومت مردمانش گفتید و از ظرفیت‌های گوناگونش و اینکه در چنین اقلیمی، نارسایی‌ها و فقر و بیکاری معنا ندارد... و گفتید که با برنامه‌ریزی‌های اعمال‌شده برای آن، شاهد پیشرفت روزافزون و اعتلای اقتصادی مردمش خواهیم بود؛ چراکه همچون جای‌جای سرزمینمان ایران لایق آن‌اند.

شما بودید که با توسعه منطقی و گسترش روابط با همسایگان، زمینه افزایش همکاری‌های تجاری و اقتصادی منجر به توسعه منافع طرفین و استقرار امنیت پایدار را فراهم کردید و کاهش درگیری با همسایگان عرب و ازسرگیری روابط با آن‌ها از دیگر دستاوردهای دولت و دیپلماسی شما بود و باز در دولت شما بود که ایران به عضویت سازمان همکاری شانگهای درآمد و سیاستی با هدف تنوع در دستیابی به امکانات و فضایی بین‌المللی برای تأمین نیازهای اقتصادی و مالی کشور و شکستن تحریم‌های غرب را پیگیری کرد.

و این‌ها و چه بسیار توفیقات دیگر، همه میسر نبود جز به آن سبب که خودتان را خادم ملت و انقلاب دانستید و گوش دل سپردید به منویات رهبر فرزانه انقلاب و فروتنانه و همواره بر این امر اذعان کردید. سرانجام نیز به آنچه سزاوارش بودید، دست یافتید؛ به هنر مردان خدا... و بی‌سبب نیست که عناوین «شهید خدمت» و «خادم ملت» را در کنار «خادم‌الرضا» برای همیشه در ذهن و روح ما قاب بستید.

صمیمی ولی قاطع و قانون‌مند

ناصر بهرام، مدیرکل صداوسیمای ایلام

 حوالی عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت خبر باز داغ شد و دل‌ها ناباور؛ مگر می‌شود: رئیس‌جمهور؟ بالگرد؟ حادثه؟ سقوط؟ مگر می‌شود؟ ان‌شاءالله چیز خاصی نیست... شاید واقعیت نداشته باشد... بیم‌وامید‌ها و دعاها دل‌ها را به غلیان درمی‌آورد... و امواج دریای احساس ملت یکی مثل من را در بهت و حیرت فرو برد.

او را اولین بار اسفند سال ۱۴۰۰ در خرمشهر دیدم؛ خیلی خودمانی و صمیمی، ولی قاطع و قانون‌مند که در جلسه صحبت‌های همه را شنید و از مردم و حل مسائل ‌گفت.

همواره این‌گونه فکر می‌کردم که رئیسی رأی مردم را که گرفت، شاید مانند دیگران و حسب دغدغه‌های فراوان ریاست‌جمهوری، حضورش در میان مردم کمتر می‌شود؛ ولی هرچه جلوتر می‌آمدیم، تشنگی خدمت به مردم و در میان مردم بودن برای او، به‌مثابه تداوم راه یاران شهیدش، از رجایی تا سلیمانی بود. در میانه قاب‌های تلویزیون و پخش اخبار حادثه سقوط بالگرد، شخصیت او را مرور می‌کردم. دوری از حاشیه و جدل، پیگیری در حل مسائل، تابع ولایت بودن، شجاع و نترس بودن، فسادستیزی، دوری از سفارش و زدوبندهای سیاسی و فراجناحی بودن رئیسی خستگی‌ناپذیر را عزیز مردم و سرباز ولایت کرد. چند ساعتی از انتشار خبر گذشته بود و دعا برای بازگشت خادم ملت به آغوش ملت در جای‌جای ایران بلند شد؛ اما تقدیر این بار نه سفر به خرمشهر، مهران و زاهدان و... بلکه سفر به‌سوی معشوق بود. خبر شهادت که قطعی شد، دلمان برای صدق و صفا و صمیمیت و یکرنگ بودنش شکست. خدایا تنها شهادت پاداش این مردانگی بود. شهادت گوارای وجودت، بهشتی عصر نت و وب...!

 دل به دل راه دارد، آقای رئیس‌جمهور!

کیوان الوندی، مدیرکل صداوسیمای همدان

 دیدار بسیار صمیمی‌با مردم، استقبال گرم و کم‌نظیر مردم کبودرآهنگ، شادمانی بی‌وصف و مثال همدانی‌ها، سنگ‌تمام گذاشتن اهالی روستای کردآباد و تأمین اعتبار ۱۷۹ طرح نیمه‌تمام در سراسر استان همدان، تنها برگ‌های دفتر سی‌امین سفر دولت مردمی‌به پایتخت تاریخ و تمدن بود که خوب در یادم ماندگار شده است.

در آن پنجشنبه، همدانی‌ها میزبان رئیس‌جمهور و هیئت‌دولت سیزدهم بودند تا ششم مرداد سال ۱۴۰۱ به‌عنوان روزی ماندگار و پرخاطره در حافظه مردم این دیار ثبت و ضبط شود. کبودرآهنگ، شمالی‌ترین نقطه استان همدان نخستین مقصد سفر رئیس‌جمهور بود تا به انتظارهای مردم این خطه محروم و دورافتاده در اقلیم همدان پایان دهد.

شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی با خضوع تمام در دیدار با اهالی خون‌گرم این منطقه حضور مردم در صحنه را مهم‌ترین مؤلفه قدرت و امنیت ملی دانست و گفت: «مهم‌ترین مؤلفه قدرت در کشور ما مردم هستند و هرکس درجهت توانمندتر کردن کشور حرکت کند، تولید قدرت کرده است»؛ کلماتی که تا آخرین روز زندگی‌اش به آن معتقد بود. خلاصه اینکه استقبال گرم و کم‌نظیر مردم، این حکایت را برایم تداعی کرد که «دل به دل راه دارد.» رئیسی و مردم به عشق و ارادت متقابلشان ایمان داشتند.

حالا که خبر شهادت او را می‌شنوم، دوباره خاطرات حضور او را تداعی می‌کنم. حتماً انتظار مردم استان همدان از رسانه استانی‌شان بیان دستاوردهای دولت سیزدهم در پرتو وجود رئیس‌جمهور شهید است. از زمان انتشار خبر سقوط بالگرد رئیس‌جمهور، شبکه همدان با انعکاس لحظه‌ای اخبار و تصاویر مربوط به این حادثه (اگرچه با اندوه مردم و مسئولان همراه بود)، واکنش مردم را در قالب پیام‌ها و تماس‌های تلفنی منعکس کرد. همچنین رویکرد برنامه‌های استانی را در نشست فوری با معاونان و مدیران بررسی کردیم تا با پوشش لحظه‌ای تصویری و رادیویی از تجمع‌های مردمی در شهرستان‌ها و میدان‌های مرکزی، مراسم سوگواری و عزاداری قشرهای مختلف مردم، تجمعات دانشجویی در دانشگاه‌ها و نیز با تهیه گزارش‌های خبری و تولیدی از تأسف مردم و البته تأکید آن‌ها بر ادامه مسیر انقلاب اسلامی محکم‌تر و پویاتر از همیشه، بخشی از مدیریت خالصانه، مردمی و خاضعانه شهیدجمهور، آیت‌الله رئیسی را جبران کنیم؛ هرچند بسیار علاقه‌مند بودیم که بار دیگر او را در استان همدان ببینیم و تصاویر حضور خاضعانه‌اش بین قشرهای مردم را منعکس کنیم.

حالا اما سرعت در این مسیر زیبا کم نخواهد شد و امید ما به ادامه این مسیر تنها در سایه ولایت رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرمایش‌های غیورانه ایشان است که کشتیبانی چون نوح است و سرانجام این کشتی را به مقصد رهنمون خواهد کرد.

هدیه‌ای که امام‌رضا(ع) به خادمش داد

ناصر حجازی‌فر،  مدیرکل صداوسیمای آذربایجان غربی

 از زمان شنیدن خبر حادثه سقوط بالگرد، به‌رغم شناخت منطقه و اوضاع سخت و دشوار جغرافیایی و آب و هوایی و تقریباً حدس قریب‌به‌یقین نتیجه کار، به‌هیچ‌وجه دلم به این سمت‌وسو نمی‌رفت. عقل نتیجه را حدس نزدیک به یقین می‌زد، ولی دل توان باور این ضایعه غمبار و دلخراش را نداشت و نمی‌خواست این واقعیت را بپذیرد که مگر می‌شود خادم‌الرضا، یار باوفای رهبری و خدمتگزار خستگی‌ناپذیر مردم در روز ولادت ثامن‌الحجج امام رضا(ع) از پیش ما برود؛ غافل از اینکه مهم نیست از پیش چه کسانی می‌رود. اصل و مهم این است که به پیش چه کسانی بار سفر بسته و می‌رود. امام رضا(ع) او را برای خودش گلچین کرد. معمولاً به مولود هدیه می‌دهند؛ اما امام کریم ما در روز میلاد خویش به خادم ملت که در خدمت‌رسانی به مردم شب و روز نمی‌شناخت، شهادت را هدیه داد و فقط با این کلمات و مفاهیم می‌توانستم خودم را تسلی ببخشم.

 از ظهر روز حادثه تا صبح روز اعلام خبر، دلهره و امید توأمان رهایم نمی‌کرد؛ دلهره از احتمال حداقلی و امید به اینکه امام رضا(ع) در این روز مبارک ایشان را به ما دوباره هدیه خواهد داد، ولی امام او را بیشتر دوست داشت و شهادت را به او هدیه داد. برای تلاش‌ها و خدمات خالصانه و صادقانه او، برای سختی‌هایی که از کودکی و دوران یتیمی متحمل شده بود، تا سختی‌ها و ناملایمات دوران ریاست‌جمهوری، شهادت بهترین هدیه بود برای خادم‌الرضا و خادم ملت بزرگ ایران اسلامی.

شهدای جهاد خدمت در قلب ملت‌اند

علی عیسی‌زاده، مدیرکل صداوسیمای مهاباد

 خبر دردناک سقوط بالگرد مجاهدان میدان سازندگی و مردان خستگی‌ناپذیر عرصه تلاش و خدمت که منجر به شهادت خادم ملت، رئیس‌جمهور مردمی آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه و امام‌جمعه معزز تبریز و استاندار جهادی آذربایجان شرقی و جمعی از خادمان نظام شد، مردم قدرشناس ایران اسلامی را در غم و اندوه بسیار فروبرد.

 آنان که کمر خدمت به مردم بسته‌اند خداوند آبرو و عزت و شرف آن‌ها را در بین مردم تضمین می‌کند و این وعده الهی است. شهید آیت‌الله ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور مردمی و محبوب کشورمان پیرو مکتب آیت‌الله شهید بهشتی بود و در راه برقراری عدالت تلاش کرد و عمر باعزت خود را صرف خدمت به محرومان و مستضعفان کرد و شهادتش نیز حین خدمت به هم‌وطنان اتفاق افتاد. بحق که این عزیزان شهدای جهاد خدمت‌اند. ملت قهرمان ایران اکنون در غم از دست دادن مخلصی خدمتگزار به سوگ نشسته است که خستگی نمی‌شناخت و دشمنان و بدخواهان نیز هرگز نتوانستند او را از مسیر خدمت باز دارند.

 خادم حرم و خادم ملت بود

احسان کریمی میبدی، مدیرکل صداوسیمای یزد

 شبی پر تشویش و پر تپش را به صبح رساندیم. به امید دریافت خبر از سلامت و نجات سرنشینان بالگرد، اما دریغ و افسوس که ندای «انالله و انا الیه راجعون» در کوچه‌های آسمان طنین‌انداز شد. در سالروز میلاد هشتمین امام، هشتمین رئیس‌جمهور محبوب و مردمی ایران، مرد خدا و خدمت، از نسل نور و نیایش و نجابت، در پروازی بی‌بازگشت ردای رستگاری پوشید و باده شهادت نوشید و به خیل آسمانیان پیوست. مرد خدمتی خوگرفته با کلام خدا و منطقش منطق قرآن که افتخارش خادمی امام رضا (ع) و خادمی ملت بود. دولتش دولت مردمی و چه خوب ملقب شده بود به سید محرومان. اینک او فقط سید محرومان نیست که سید شهدای خدمت است. سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور و شهید جمهور، خادم حرم و خادم ملت ققنوس‌وار پرکشید تا نام نیکش تا همیشه در ذهن‌ها ماندگار و یادش در یادها بماند. باشد که در جوار رحمت حق آرام گیرد و خاطره‌اش در خاطرها جاودان گردد.

 برگ زرینی در دفتر خاطرات شبکه خاوران

علیرضا آینه‌دار، مدیرکل صداوسیمای خراسان جنوبی

 شنیدن خبر سقوط بالگرد آیت‌الله رئیسی و همراهان ایشان و در دسترس نبودن اطلاعاتی از جزئیات واقعه، فضای نگرانی و حالت خوف و رجا را به دنبال داشت؛ چراکه ازیک‌سو، ضرورت اطلاع‌رسانی و انعکاس به موقع جزئیات روند کار، اقناع افکار عمومی، جلوگیری از بروز شایعات، مدیریت جدول‌پخش و جایگزینی برنامه‌هایی به‌جای برنامه‌های از قبل تعیین‌شده و... در دستورکار رسانه بود و از‌سویی‌دیگر، باید فضای جامعه آرام می‌گرفت. قطعاً در این ساعات تألمات درونی و شخصی نیز باید مهار می‌شد که فضای سخت‌تری را ایجاد کرده بود.

 حفظ جایگاه و اقتدار رسانه ملی و شبکه‌های استانی در مواجهه ایشان با رسانه مشهود بود. به یاد دارم از ایشان برای مراسم افتتاحیه ۲۴ساعته شدن شبکه استانی دعوت کردیم و ایشان بی‌محدودیت و تشریفات پذیرفتند و شبکه خاوران افتخار دارد که ۲۴ساعته شدن شبکه با دستان مبارک ایشان محقق شده است. از همان لحظات اطلاع از این خبر، مأموریت رسانه‌ای شبکه خاوران آغاز شد و از همان لحظات در سیما و رادیونما زیرنویس‌های شبکه خبر برای مخاطبان منعکس شد.

بعداز گذشت ساعاتی، با شکست آنتن در کنار تهیه گزارش‌های مردمی از دعای مردم برای سلامتی رئیس‌جمهور و همراهانشان، پوشش زنده مراسم‌های محوری در شبکه در دستورکار قرار گرفت. سرانجام نیز بعداز اعلام رسمی خبر شهادت رئیس‌جمهور، ویژه‌برنامه‌های شهادت رئیس‌جمهور در سیما و رادیو به روی آنتن رفت.

 دغدغه یک رئیس‌جمهور برای حل مشکلات هنرمندان و اهالی رسانه

سیدمحسن لطیفی، مدیرکل صداوسیمای اردبیل

 ویژگی بارز آیت‌الله شهید سیدابراهیم رئیسی توجه به رسانه بود. او قدرت و قابلیت رسانه را می‌دانست و می‌شناخت و اخلاق‌مدار و پایبند به قواعد اخلاقی بود؛ رئیس‌جمهور شهید همواره در مواجهه با هنر و هنرمندان دغدغه داشتند و خواستار حل‌وفصل مشکلات هنرمندان و اهالی رسانه با همراهی و همکاری خود هنرمندان و قشر هنری جامعه و ازسویی، برنامه‌ریزی‌های لازم و پشتیبانی‌های دولت بودند. آیت‌الله رئیسی حقیقتاً دلسوز و متعهد بود و خادم دین، نظام و مردم بود و مبانی قرآن و انقلاب اسلامی را باور داشت. همدلی با مردم، باور به خدمت صادقانه، دلسوزی و همدردی با محرومان از مهم‌ترین خصوصیات و رویکردهای اخلاقی ایشان بود. سی‌ام اردیبهشت روز سختی بود، به‌محض دریافت خبر سانحه بالگرد حامل رئیس‌جمهور و همراهانشان، به‌رغم نگرانی و بروز تأثر دستور تشکیل جلسه ویژه صادر شد. با حضور و هماهنگی معاونان محترم صداوسیمای استان در جلسه موصوف، انجام امور محوله در حوزه پیام تمهید و راهکارهای لازم برای هرگونه اتفاق و انتشار هرگونه خبر ارائه و مسئولیت‌ها تقسیم و تبیین شد. اعزام دو گروه جداگانه خبری و مستندساز به منطقه وقوع حادثه، از اهم اقدام‌های صداوسیمای استان اردبیل بود. پوشش جامع سانحه بالگرد در بخش‌های خبری صداوسیمای اردبیل نیز درخور توجه بود. در رادیو برون‌مرزی آران اردبیل نیز با تغییر جدول‌پخش نسبت به اطلاع‌رسانی سانحه اقدام و حفظ انسجام ملی و حاکمیتی در درون کشور برای مخاطبان در کشور جمهوری آذربایجان تشریح شد.

 زهی سعادت، آقا سید!

رضا فرخ‌نژاد، مدیرکل صداوسیمای البرز

 شهادت برای رئیس‌جمهور محترم ما واژه غریبی است؛ دردی سنگین که لاجرم باید بر آن صبوری کرد. باید با قدرت ادامه داد و مراقب بود و در کار دنیا شک و شبهه نداشت... . ما روزهای سختی داشته‌ایم، خیلی سخت؛ اما بالاخره همه این روزها گذشته و خدا را شاکر هستیم که کشور رهبری مقتدر دارد که همه امور را با دقت و صبوری نظارت می‌کند. در یک جمله، روحیه انقلابی و منش ساده‌زیستی از خصوصیات بارز آیت‌الله رئیسی بود. یکی دیگر از خصوصیات ایشان اخلاص بود. آیت‌الله رئیسی ازجمله مسئولانی بود که در طول مدت مسئولیت‌های خویش، به‌ویژه در مقام ریاست‌جمهوری، صادقانه سعی کرد خود را امانتدار مردم و حافظ منافع ملی بداند و عزت بین‌المللی را نصیب ملت ایران کند. آیت‌الله رئیسی بر نقش‌آفرینی هنرمندان در به تصویر کشیدن بخشی از افتخارات خلق‌شده در دوران دفاع‌مقدس بسیار تأکید داشتند. ایشان همچنین عزتمندی و ارتقا و سربلندی کشور را در گرو اعتلای هنر و فرهنگ ایران اسلامی می‌دانست. همچنین پیشرفت‌های علمی، صنعتی، فرهنگی و هنری را از برکت پیروزی انقلاب اسلامی‌بر می‌شمرد.

گام پایانی دهه کرامت عجب کریمانه رقم خورد. زهی سعادت، آقا سید! چه خوب مثل خاندان موسی بن جعفر(ع) در صعب‌العبورترین راه‌ها یک شب بیتوته کردی و چه سرانجام خوشی شد برای تو و چه حسرت بی‌انتهایی برای من و ملت ایران‌زمین که در شب میلاد امام رضا(ع) خادم‌الرضا «سید محرومان» از میان ما رفت.

ترجمان عملی اندیشه‌های امامین انقلاب

سیدصداقت‌الله موسوی

 مدیرکل صداوسیمای کرمانشاه

 سخن گفتن از راه و رسم شهدا، خلوص دل و نگاه عمیق به ابعاد شخصیتی و اجتماعی شهید را می‌طلبد و اگر آن شهید، رئیس‌جمهور و مقام ارشد اجرایی کشور باشد، این رسالت بسی سنگین‌تر است؛ اما مرام و سلوک و رفتار و کردار شهید آیت‌الله رئیسی به‌گونه‌ای بود که ایشان را بحق باید شهید جمهور و شهید خدمت بنامیم. گواه این تعبیر، نگاه بلند ایشان به مردمی‌سازی دولت و اهتزاز پرچم عدالت‌خواهی و خدمتگزاری در جای‌جای این مرزوبوم است که در قالب سفرهای متعدد استانی، شهرستانی و پروژه‌ای محقق شد؛ نگاهی که ترجمان عملی اندیشه‌های امامین انقلاب اسلامی مبتنی بر خدمتگزاری به مردم به عنوان ولی‌نعمتان جمهوری اسلامی است.

 سفر ایشان در تیر سال 1401 به استان کرمانشاه همواره در یاد و خاطر مردم این استان خواهد ماند. آن‌گاه‌ که در اجتماع مردم کرمانشاه شجاعت، استقامت و ایثارگری این مردم مرزدار را ستودند و دغدغه معیشت مرزنشینان و مشکلات کولبران را مطرح کردند یا آن‌گاه‌ که در اجتماع مردم قهرمان سرپل ذهاب با قدردانی از مقاومت، صبر و بردباری آنان، این سرزمین را مشهد مظلومان فاتح نامیدند که همواره باید گرامی داشته شود. کیست که نداند ایشان صادقانه خود را خادم ملت می‌دانست و آنچه می‌گفت، چون از دل برمی‌آمد، لاجرم بر دل می‌نشست. آری حضور خادم ملت در چهارگوشه ایران اسلامی، در شهر و روستا و میان پیر و جوان با کردار و رفتار و گفتار صادقش از خادم‌الرضا شخصیتی ساخت که فراتر از مرزبندی‌های مرسوم، رئیس همه جمهور بود و خادم همه جمهور شد و عاقبت در راه این خدمت و حین یکی از همین سفرهای استانی شهید جمهور شد. به‌راستی که سلوک، رفتار و گفتار آیت‌الله رئیسی ترجمان سلوک مجاهدان فی سبیل الله است که شهادت پاداش و هدیه خداوند متعال به ایشان است.

 فرود نرم در قلب مردم

بهروز رضایی، مدیرکل صداوسیمای آبادان

 لحظات دلهره‌آور خبر فرود سخت بالگرد حامل رئیس‌جمهوری و همراهان در ارتفاعات صعب‌العبور با پوشش گیاهی انبوه ورزقان استان آذربایجان شرقی، از عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت تا صبح روز بعد، همه ایران را در بیم و امید فروبرد. تنها فرمایش‌های رهبر معظم انقلاب در آن ساعات بود که سکینه‌ای بر قلوب ایرانیان شد. در آن ساعات، خاطرات هشت سفر آیت‌الله رئیسی به خوزستان در ذهن مجسم می‌شد.

 ایشان مکرر می‌گفت: «اگر ۳۰ یا ۴۰ بار هم لازم باشد، به خوزستان سفر خواهم کرد». پیوسته دغدغه این را داشت که به‌دلیل از بین رفتن بسیاری از زیرساخت‌های آبادان و خرمشهر در دوران جنگ‌تحمیلی، باید با نگاه ویژه به این دو شهرستان نگریست. رئیس‌جمهور شهید ۲۷ اسفند سال ۱۴۰۰ در جلسه‌ای در فرمانداری خرمشهر گفته بود: «اگرچه به برکت انقلاب اسلامی، قدم‌های خوبی برای آبادانی همه بخش‌های کشور و ازجمله آبادان و خرمشهر برداشته شده است، این اقدامات به‌حد کفایت نبوده و باید برای رفع مشکلات زیرساختی، به‌خصوص اشتغال، تلاش جدی داشته باشیم».

حالا مردم این شهرستان‌ها امیدوار به جبران همه عقب‌ماندگی‌ها و قرار گرفتن در مسیر پیشرفت شده بودند. رئیس‌جمهور شهید امسال در سوم خرداد و سالروز آزادی خرمشهر نیز قرار بود به این شهر بیاید؛ اما صبح روز دوشنبه، ایران با خبری تلخ و ناباورانه مواجه شد.

 آن پرواز کوتاه با بالگرد، مبدل به سفری بلند برای رئیس‌جمهوری و همراهانش شد. خادم ملت پرکشید، اما این راه ادامه دارد... .

  پاره تن ایران‌

مهدی حیدری، مدیرکل صداوسیمای بوشهر

 شهادت هنر مردان خداست و خدمت به خلق خدا بالاترین عبادت‌ها و این بار صحنه‌ای هنرمندانه از پایان یک ‌عمر خدمت صادقانه و عاشقانه به مردم بزرگوار ایران عزیز و در مسیر تحقق اهداف بزرگ نظام جمهوری اسلامی ترسیم شد و خادم صادق ملت پا در پروازی بی‌نهایت گذاشت تا باشکوه‌ترین پایان ممکن را بر مجاهدت‌های خود رقم بزند. حال ما مانده‌ایم و درد فراق عزیزی دیگر که گویی گوشه‌ای از جان ایران بود. سفر دوم رئیس محترم جمهور به استان بوشهر را خیلی خوب به خاطر دارم. در فرودگاه بین‌المللی شهدای بوشهر به استقبالش رفتیم. اما خاطره‌ای که در ذهن بنده از ایشان ماندگار شد، در میزبانی‌اش به‌عنوان عضو شورای تأمین برای صرف ناهار بود که همان‌جا با خودم می‌اندیشیدم چگونه مردی می‌تواند این‌چنین متواضع، صمیمی و مردمی‌باشد. با همه ما احوالپرسی کردند. ما دور یک میز با ایشان ناهار خوردیم و از خدمات صداوسیمای استان و حضور فعال نیروهای این مرکز در پوشش برنامه‌های مختلف در سفر خود به استان تشکر و قدردانی کردند.

 همچنین باتوجه‌به اینکه یکی از گزارشگرهای مرکز بوشهر که سفر اول ایشان را پوشش داده بود و براثر تصادف دار فانی را وداع گفته بود و در دور دوم سفر ایشان حضور نداشت، فقدان این گزارشگر را به مجموعه صداوسیما تسلیت گفتند و برای شادی روح ایشان دعا کردند.

 لحظه‌ها به‌کندی می‌گذشت

محسن نصرپور، مدیرکل صداوسیمای خراسان رضوی

 بالگرد حامل رئیس‌جمهور و هیئت همراه در منطقه ورزقان آذربایجان شرقی مجبور به فرود سخت شده است! ارتباط بالگرد قطع شده و خبر موثقی از حال ایشان و همراهان به علت اوضاع جوّی نامناسب منطقه در دست نیست. دلمان بدجور شور افتاد! ‌یکباره خاطرات ایشان در زمان تولیت آستان قدس رضوی و سال‌های بعد از آن و رفتارهای مهربانانه و صادقانه‌شان از ذهنمان گذر کرد. از پنجره به آسمان مشهد خیره شده بودیم که دیگر نمی‌بارید، گویا آسمان هم در بهت و حیرت فرورفته بود. به‌راستی چقدر امید داریم تا خبری از سلامت رئیس‌جمهور و همراهانش به دستمان برسد؟ بلافاصله دست به دعا شدیم و از مردم شریف هم خواستیم دعا کنند. هوای مه‌آلود و کوهستان و جنگل چقدر راه را برای رسیدن به آنان سخت کرده بود. یا امام رئوف! عنایتی بنما تا خبر خوشی برسد. در ذهنمان ناگاه واژه «شهید» نقش بست. حقیقت این است لازمه شهید شدن، شهید بودن است و لازمه «شهید خدمت» شدن، خدمت به خلق خداست. خدا خدا می‌کردیم خبری برسد، خبری خوش از سلامت مسافران خدمت. سید جلیل‌القدر ما چقدر همیشه باصفا و صمیمی‌بود؛ خاکی و مردمی و بیراه نبود که سید محرومان خطابش می‌کردند. لحظه‌ها به‌کندی می‌گذشت، هیچ خبری نیست. نمی‌دانیم اگر نبود سخنان التیام‌بخش ولی‌امر و رهبر مقتدرمان، چگونه شب را به صبح می‌رساندیم. منتظر بودیم خبری از سلامت ایشان و همراهان برسد. خبر اما خبر از شهادت خادم‌الرضا(ع) حاج سید ابراهیم رئیسی بود؛ شهید خدمت، رئیس‌جمهور مردمی، مؤمن و خستگی‌ناپذیر. باورمان نمی‌شد ملت سرافراز و شهیدپرور ایران باید به سوگ رئیس‌جمهور محبوب و همراهان صدیقشان، شهیدان راه خدمت، بنشینند.

گرچه برای من بسیار سخت است سخن گفتن از بزرگواری که به حوزه رسانه ملی به‌ویژه در صداوسیمای خراسان رضوی لطف فراوان و دائم داشت که نمونه بارز آن همراهی و حضور ارزشمند آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در راه‌اندازی و افتتاحیه رادیو سراسری زیارت بود.

 صاحب نگاه حرفه‌ای به رسانه

علی مرادی، مدیرکل صداوسیمای کردستان

 خبر سنگین بود و زمان سنگین‌تر. مصداق واقعی اندوه در سینه‌ها و حزن در سیما. همه سکوت کرده بودند تا به اصل خبر برسند. خبر کوتاه بود و به‌بلندای تاریخ یک ملت: بالگرد رئیس‌جمهور ایران «فرودی سخت» داشت. سخت بود باورش برای همه کسانی که بارها فرود دلنشین خادمی از جنس ملت را در دیارشان دیده بودند. ساعت‌ها گذشت و خبرها مبهم بود. سپیده دمید و از قله خدمت نور هویدا شد. خبر تازه نبود برای ملتی که فرزندانش طعم شیرین شهادت را بارها چشیده‌اند.

خادم‌الرضا محبوب مردم، حضرت آیت‌الله رئیسی و همراهانش شهید و جاودانه شدند. سرشار از اندوه بودیم، اما دل‌هایمان محکم و گرم از نوید رهبری که فرمودند این راه هموارتر از گذشته خواهد بود.

من از نزدیک چندین بار در سفر استانی با رئیس‌جمهور محبوبمان دیدار داشته‌ام. نگاه ایشان به رسانه حرفه‌ای بود و به هنرمندان لطف و محبت داشتند. ویژگی بارز ایشان افتادگی و مهربانی و خدمت به خلق‌الله بود. خستگی‌ناپذیر بودند و پیگیر و هیچ‌گاه از ناهمواری راه و موانع ناامید نمی‌شدند. امید به آینده و قول رسیدن به هدف، قرار همیشگی ایشان بود.

شهیدجمهور حضرت آیت‌الله رئیسی در دومین سفرشان، در دورانی به کردستان آمدند که ناآرامی‌های سال 1401 از تب‌وتاب نیفتاده بود. آنچه برای همگان امیدآفرین، ولی در‌عین‌حال ناباورانه بود، حضور ایشان با پای پیاده در بازار سنندج بود. گشاده‌رویی و محبت ایشان به کسبه و بازاریان شوری آفرید که هیچ‌گاه از یاد نخواهد رفت.

 

تصاویر

امتیاز شما