مدیرکل فناوری فضایی و ماهوارهای معاونت توسعه و فناوری رسانه به انتقادات و مشکلات مطرح شده از سوی مردم نسبت به دریافت شبکههای HD پاسخ داد.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، چند روزی از روند اچ دی (HD)سازی شبکههای تلویزیون میگذرد اما بسیاری از کاربران در طی به روزرسانی دستگاههای گیرنده خود دچار مشکلاتی شدند و طبق گفته بسیاری از آنها کانالهایی که پیش از این دریافت میکردند را هم از دست دادهاند و امکان بازگشت به شرایط قبلی را ندارند، عدهای دیگر هم عنوان کردند که روی گیرندههای خود تصویر ندارند و فقط میتوانند صدا را دریافت کنند، تعدادی از کابران نیز میگویند در جستوجوی چندین باره کانالهای اچ دی به هیچ نتیجهای نرسیدند و معدود شبکههای اچ دی را که پیش از این روی گیرندههای خود داشتند نیز دیگر نمیتوانند دریافت کنند. برخی کاربران هم از استانها و مناطق مختلف کشور عنوان کردند که موفق به دریافت هیچ سیگنالی نمیشوند.
قدس آنلاین انتقادات مطرح شده از سوی کاربران را با مهدی سیاسی فر، مدیرکل فناوری فضایی و ماهواره ای معاونت توسعه و فناوری رسانه در میان گذاشته است که در ادامه پاسخهای وی را میخوانید:
سیاسی فر در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه در وهله نخست باید مشکلات تفکیک شود تا بتوان برای آن راه حلی یافت، گفت: ببینید ممکن است برخی از این مشکلاتی که مطرح کردید از فرستندههای تلویزیونی باشد که طبیعتاً باید کارشناس مورد نظر یعنی اداره کل فرستندههای تلویزیونی در این رابطه راهنماییهای لازم را انجام دهد اما ممکن است برخی از این مشکلات هم مربوط به ماهواره باشد که ما پاسخگوی آن خواهیم بود.
مردم با توجه به شهری که در آن زندگی میکنند، پیگیر رفع مشکل خود باشند
وی در پاسخ به این که آیا در ارسال یا دریافت سیگنال و تجهیزات ماهوارهای مشکلی وجود دارد، گفت: خیر! مشکلی در ارسال و دریافت سینگال وجود ندارد و به نظرم باید مقداری آگاهیرسانی درباره کارکرد این شبکهها را نزد مردم بیشتر کنیم. ضمن اینکه مشکل هر شهر و استان را باید به تفکیک بررسی کرد. به طور مثال فرستنده کرج هیچ ارتباطی به فرستندههای تهران ندارد و مردم با توجه به شهری که در آن زندگی میکنند باید پیگیر رفع مشکل خود باشند. بنابراین کاربران باید اعلام کنند در چه منطقه یا شهری زندگی میکنند و چه شبکهای را نمیتوانند به صورت HD دریافت کنند.
مهندس سیاسیفر در ادامه تأکید کرد: البته ذکر این نکته ضروری است که پیش از این تغییرات اخیر تعداد زیادی از شبکههای تلویزیون به صورت SD و یک سری شبکه محدودتر به صورت HD در حال پخش بودند. نکته مهم این است که شبکههای SD همچنان سر جای خودشان هستند و هر کاربری هر تعداد شبکه به صورت SD دریافت میکرده، همچنان همانها را میتواند داشته باشد و مطمئناً کمتر نشده است. همچنین یک تعدادی شبکه به صورت اچ دی بود و کسانی که گیرنده SD داشتند نمیتوانستند این شبکهها را به صورت اچ دی بگیرند که ما آنها را هم SD کردیم که برای همه قابل دسترس باشد.
همه شبکهها به صورت SD برای همه قابل دسترس است
وی تأکید کرد: یعنی کسانی که پیش از نهم آذرماه شبکههای SD را دریافت میکردند و چهار شبکه HD هم داشتند در حال حاضر آن چهار شبکه را هم به صورت اس دی دریافت خواهند کرد. ممکن است این پاسخ کسانی باشد که میگویند تا پیش از این تغییرات برخی شبکهها را اچ دی دریافت میکردند اما الان دیگر آن را ندارند؛ یعنی شبکه سه را اچ دی میگرفتند که دیگر آن را نمیگیرند اما اکنون میتوانند آن را به صورت اس دی داشته باشند.
سیاسی فر در پاسخ به اینکه بسیاری از مردم میگویند در حال تغییر و بروزرسانی از اس دی به اچ دی بسیاری از کانالها را هم از دست دادهایم، گفت: احتمالاً به این دلیل است که فرکانس فرستندهشان جابهجا شده است. کاربران باید مشکلاتشان را به صورت دقیق به واحد فرستنده اعلام و عنوان کنند که مثلاً در کرج و یا ... زندگی میکنند و تا دیروز کانالی را میگرفتند اما امروز دیگر نمیتوانند آن را داشته باشند. این را اعلام میکنند؛ اگر مشکلی باشد دوستان ما مسئله را برطرف و یا راهنماییشان میکنند.
برای حل مشکل خود با این مرکز تماس بگیرید
وی یادآور شد: مردم توجه داشته باشند در هر استانی که هستند به سیمای همان استان مراجعه کنند و یا اگر در تهران هستند با اداره کل فرستنده تلویزیونی تهران تماس بگیرند. همچنین میتوانند با شماره تلفن مرکز نظارت واحد مونیتورینگ و ارزیابی ۲۲۱۶۵۷۷۰ تماس بگیرند و دوستان ما میتوانند در این واحد کاربران را راهنمایی کنند و رابط آنها با استان مربوطه شوند، اما شاید راحت تر این باشد که با خود استان تماس بگیرند.
سیاسیفر در پاسخ به این که انتقاد بسیاری از مردم به این است که به دلیل قدیمیبودن گیرندههای دیجیتالی و یا SD بودن آن امکان دریافت شبکهها به صورت HD نیست و آنها مجبور به تهیه دستگاه جدید هستند، گفت: فرض کنید شبکه تماشا به صورت اچ دی پخش میشد که بسیاری از آن محروم بودند و کاری که ما کردیم این بود که اتفاقاً آن را SD کردیم که هرکسی در هرجایی که هست بتواند آن را دریافت کند. چرا که ۹۸ درصد جمعیت کشور میتوانند SD بگیرند. اما اگر کسی تمایل دارد تصویر بهتری داشته باشد باید گیرنده را عوض کند.
برای دریافت تصویر HD باید گیرنده را ارتقا و یا تغییر داد
مدیرکل فناوری فضایی و ماهواره ای معاونت توسعه و فناوری رسانه در ادامه عنوان کرد: در حالی که ما میتوانستیم این کار را نکنیم و فقط چند شبکه را اچ دی کنیم و این پیش فرض باشد که هرکسی مایل است شبکه تماشا را داشته باشد پول بیشتری بدهد و آن را اچ دی دریافت کند. در حالی که امروز همه میتوانند تمام کانالها را داشته باشند و این انتخاب برای کاربران وجود دارد که همه شبکهها را به صورت اس دی دریافت کنند و هر زمان که خواستند میتوانند هزینه کنند و آنها را به صورت HD دریافت کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تأکید میکنم ۹۸ درصد کشور تمام شبکهها را به صورت اس دی دریافت میکنند و تهیه گیرنده جدید برای کسی است که دوست دارد تصاویر بیشتر و بهتری ببیند. البته این را هم رد نمیکنم که احتمالاً به دلیل اینکه آب و هوا هم در اکثر مناطق مساعد نبوده شاید تیمهای ما هنوز به همه مناطق سر نزدهاند تا مشکلات را برطرف کنند. این طرح تازه راهاندازی شده و تنها چند روز از آن گذشته و بهبود شرایط یک هفته زمان میبرد و ممکن است در برخی از مناطق تعدادی شبکهها قطع باشد که به زودی مشکلات برطرف خواهد شد.
صبا کریمی