در این مطلب قصد داریم تا گام های لازم برای راهاندازی و نصب مبدل تلویزیون دیجیتال را بیان کنیم.
این کار شامل سه گام زیر میباشد :
گام اول
سیم برق تلویزیون را از پریز در بیاورید و تا پایان برقراری همه اتصالات، تلویزیون را روشن نکنید.
گام دوم
کابل آنتن را از ورودی آنتن (RF IN) در پشت دستگاه مبدل به پریز آنتن متصل نمایید. از اتصال محکم کانکتور آنتن به مبدل مطمئن شوید. فیشهای زرد (برای تصویر)، سفید و قرمز (صدای چپ و راست) سرکابلهای صدا و تصویر را از خروجی (A/V OUT) دستگاه مبدل به رنگ مشابه آن در ورودی (A/V IN) تلویزیون متصل نمایید. در صورتی که تمایل دارید همزمان تلویزیون آنالوگ و دیجیتال را دریافت کنید، یک کابل آنتن را از خروجی (RF OUT) در پشت دستگاه مبدل به ورودی آنتن (Antenna IN) در پشت تلویزیون متصل نمایید. اگر تلویزیون دارای ورودی HDMI و دستگاه مبدل دارای خروجی HDMI باشند، میتوانید در این گام به جای کابل A/V از کابل HDMI برای انتقال بهتر صدا و تصویر از دستگاه مبدل به تلویزیون استفاده نمایید.
گام سوم
سیم برق تلویزیون و دستگاه مبدل دیجیتال را به پریز برق متصل نمایید. تلویزیون و دستگاه مبدل را روشن نموده و با استفاده از کتابچه راهنمای مبدل، کانال های دیجیتال را جستجو و ذخیره نمایید.
در خصوص نصب و راهاندازی ممکن است سوال یا ابهامی مانند آنچه در زیر آمده است برای شما پیش بیاید:
چگونگی نصب مبدل تلویزیون دیجیتال با قابلیت HbbTV
اگر دستگاه مبدل تلویزیون دیجیتال شما قابلیت دریافت سرویس های HbbTV را دارد لازم است تا علاوه بر انجام گام های فوق الذکر، به اینترنت متصل شوید. برای این کار می توانید از کابل های LAN یا تنظیمات WIFI استفاده کنید.
نحوه انتقال امواج RF از مبدلی که خروجی RF یعنی (RF OUT) ندارد به تلویزیون
اگر دستگاه مبدل دارای خروجیRF نبود می توان کابل آنتن را به یک توزیع کننده سیگنال یا اسپلیتر (splitter) وصل کرده، یکی از خروجیهای آن را مستقیماً به ورودی آنتن (Antenna IN) در پشت تلویزیون و خروجی دیگر را به ورودی آنتن (RF IN) در پشت دستگاه مبدل وصل نمایید.
روش نصب دستگاه مبدل برای تلویزیونهای قدیمیبدون ورودی صدا و تصویر
اگر تلویزیون قدیمیباشد و فاقد ورودی صدا وتصویر رنگی باشد، صدا و تصویر باید به شکل اتصال ورودی آنتن از دستگاه مبدل و به شکل قابل دریافت سیگنال تلویزیونهای آنالوگ تبدیل شود. دراین صورت کافیست فقط کابل آنتن را از خروجی TV RF OUT در پشت دستگاه مبدل تلویزیون دیجیتال به ورودی Antenna IN در پشت تلویزیون متصل نمایید.
چگونگی نصب سایر دستگاهها در کنار مبدل دیجیتال
اگر تلویزیون شما دو دسته ورودی A/V ( فیش های زرد، قرمز و سفید) داشته باشد در این صورت، خروجی دستگاه دوم (مثلا DVD Player) را به یکی از ورودیهای A/V تلویزیون و خروجی A/V مبدل را به ورودی دیگر تلویزیون وصل نمایید. معمولا تلویزیونها چند ورودی A/V دارند.در صورت وجود تنها یک ورودی A/V در تلویزیون باید از یک سوییچ استفاده کنید که ورودیهای آن، خروجیA/V دستگاه مبدل و خروجی A/V دستگاه دوم( مثلا پخش کنندههای دی وی دی) است. خروجی این سوییچ به تک ورودی A/V تلویزیون متصل میشود.
چگونگی نصب مبدل تلویزیون دیجیتال با قابلیت HDR
اگر دستگاه مبدل تلویزیون دیجیتال شما قابلیت دریافت کیفیت HDR را دارد، لازم است در گام دوم از مراحل نصب مبدل تلویزیون دیجیتال به جای استفاده از فیش های سه رنگ و کابل HDMI معمولی از کابل HDMI 2.0b استفاده نمایید. لازم به ذکر است این کابل ها از سرعت بالاتری نسبت به کابل های معمولی HDMI برخوردارند و قابلیت ارسال ده بیتی را دارند