امروز جمعه  ۲ آذر ۱۴۰۳

امتحانی دیگر برای عاشقان حسین (ع)

مشاهده ۸۰۰
۱۳۹۹/۰۷/۱۳- ۱۲:۲۱

حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم قائم مقام رئیس رسانه ملی در یادداشتی که در نشریه هفته نامه سازمان صداوسیما چاپ شده است از ویژگی‌های اربعین امسال و وظایف دلدادگان حسینی و مشتاقان راهپیمایی اربعین سخن گفته است.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی در این یادداشت با عنوان «امتحانی دیگر برای عاشقان حسین (ع)» آمده است:

یکم؛ پیاده‌روی اربعین با سقوط صدام و ارتباط نزدیک دو ملـت ایـران و عـــراق تبدیل به پدیده‌ای بین‌المللی شده که آثار و برکاتش برای هر دو جامعه غیر قابل کتمان است. پدیده‌ای که به عنوان یک اتفاق عظیم شیعی در سراسر جهان نمود پیدا کرد. در کنار این حماسه عظیم که یقیناً از برکات خون سیدالشهدا(ع) در عصر و دوران ماست، زمینه‌های رشدونمو فردی و اجتماعی بیشماری نصیب تمامی حاضران در طریق نجف تا کربلا و جوامعشان شده است. این اتفاق طی چند سال به قدری دارای ابهت و عظمت شد که تصور تعطیلی یا عدم‌ برگزاری آن دور از ذهن و غیر‌قابل‌باور به نظر می‌رسید.

دوم؛ ویروس کرونا چنان در اندک زمانی بر جهان سیطره یافت که تمامی‌پدیده‌ها و اتفاقات بزرگ و کوچک را تحت تأثیر خود قرار داد. پیاده‌روی اربعین هم از این ابتلای عمومی دچار تغییر و تحول شد و زائران کشورهای مختلف را از این فیض حضور محروم ساخت و درد فراق را بر جان مشتاقان نهاد که به تعبیر رهبری باید در این فراق لب به شکوه باز کرد و از راهی دور بر حضرت حسین(ع) عرض ارادت و دلتنگی داشت. از سوی دیگر دو چندان به تقویت باورهای عاشورایی و اربعینی در درون خویش پرداخت.

سوم؛ جان‌ها و دل‌های مشتاقان جلا یافته در مکتب حسینی اکنون در این ابتلا و امتحان، باید به سلاح دعا بیش از پیش توسل یابند و زیارات وارده در ادعیه‌ها را با سوز بیشتر و البته از راهی دور بر آستان جانان روانه سازند که فرمود «بعد منزل نبود در سفر روحانی». هر خانه و کوی را محل اتصالی بر بارگاه و آستان سیدالشهدا(ع) قرار دهند و از نور آن امام در درگاه باری تعالی تقرب و نزدیکی یابند که در این راه یقیناً مسیر ولایت ائمه کوتاه‌ترین و اصلی‌ترین مسیر است.

چهارم؛ در سال‌های اخیر برادران و خواهران عراقی در کمک و پذیرایی از زوار اباعبدالله (ع) به گونه‌ای رفتار کرده‌اند که کلمات جدیدی وارد واژگان ما شود. نمونه بارز آن کاربرد واژه موکب در ادبیات عامیانه مردم ایران است. امسال باید الگوی کمک مؤمنانه که در لایه‌های مختلف جامعه تسری یافته و از ابتدای محرم به کرات در سطوح مختلف جامعه برقرار بوده، در اربعین نمود ویژه و خاصی بیابد. مواسات مؤمنانه در جهت محرومیت‌زدایی و کمک به قشر آسیب‌پذیر و محروم جامعه رویکردی است که اثبات خواهد کرد در کنار سالیان متمادی پیاده‌روی اربعین، شعوری به غایت عظیم‌تر و زیباتر شکل گرفته است.

پنجم؛ بی‌شک دوستی و مودت مردم ایران و عراق باعث خواهد شد تا برادران و خواهران عراقی امسال به نیابت از تمام مردم ایران دعاگوی ویژه آنان در جوار حرم سیدالشهدا(ع) باشند.

 

 

امتیاز شما