برنامه تلویزیونی «چوب خط»، دوشنبه شب 13 مرداد با موضوع مشکلات اخذ مجوزهای مربوط به کسب و کار، به صورت زنده از شبکه افق پخش میشود.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، علی فیروزی، رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار، مهمان برنامه این هفته «چوب خط» شبکه افق سیما، با حضور در این برنامه به بررسی مشکلات پیش روی تولیدکنندگان برای اخذ مجوز راهاندازی کسب و کارهای جدید میپردازد. در بخش گفتوگوی تلفنی برنامه هم با رحیم فتحی، کارآفرین نمونه کشوری گفتوگو میشود. «چوب خط» به تهیهکنندگی علی مروی، دوشنبه شبها ساعت 22 به صورت زنده روی آنتن شبکه افق میرود.
ماجراجویی در مسیر «رودخانه قرمز» با شبکه افق
رودخانهها در ایران دارای اهمیت زیادی هستند، از دوران کهن که بشر زندگی کوچ نشینی داشت تا زمانی که یکجانشینی رونق گرفت و اولین روستاها و سپس شهرها بنیان گذاشته شدند. از جمله رودخانههای مهم ایران می توان به سرباز اشاره کرد که در نقش مهمی در کسب و کار و زندگی بسیاری از مردم برخی استان سیستان و بلوچستان دارد. رودخانه فصلی و پرآب سرباز، به سرزمینهای پیرامونی خود نشاط و زندگی بخشیده و منطقه را سرسبز و آباد کرده است؛ از دیگر نکات حائز اهمیت درخصوص این رود، زندگی تمساحهای پوزه کوتاه در آن است که در زبان محلی به گاندو معروفند. مستند «رودخانه قرمز» در سه قسمت روزهای یکشنبه تا سهشنبه این هفته، ساعت 17:30 از شبکه افق پخش میشود.
«چمرانم آرزوست» در افق
چمران تحصیلات خود را در رشته الکترومکانیک به پایان برد و برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و درجه دکتری در فیزیک پلاسما کسب کرد اما دست سرنوشت او را به مسیر دیگری برد چرا که پس از گذراندن آموزشهای نظامی در مصر، به لبنان رفت و به همراه موسی صدر، در تشکیل جنبش امل نقش مؤثری داشت و از فرماندهان آن شد. شهید مصطفی چمران از جمله فرماندهان دوران دفاع مقدس بود که با شروع جنگ، به اهواز رفت و ستاد جنگهای نامنظم تشکیل داد. از دیگر اقدامات قابل توجه او ایجاد هماهنگی بین نیروهای ارتش، سپاه و نیروهای داوطلب مردمی بود که در منطقه حضور داشتند. مصطفی چمران در 31 خرداد ماه 1360 در مسیر دهلاویه -سوسنگرد بر اثر اصابت ترکش خمپاره به پشت سرش در 49 سالگی به درجه رفیع شهادت رسید. مستند «چمرانم آرزوست» کاری از دفتر نمایندگی صداوسیما در لبنان به زندگی و مبارزات شهید چمران از تحصیلات در آمریکا تا شهادت او میپردازد. این مستند ساعت 20 روز دوشنبه 13 مرداد و تکرار آن ساعت 5 روز بعد از شبکه افق پخش میشود.
زخمهایی بر بلندای بام ایران
جنگلهای غرب کشور، به ویژه در استانهای لرستان و چهارمحال و بختیاری که به بام ایران مشهور هستند، یکی از اکوسیستمهای طبیعی مهم کشورمان به شمار میروند، سرمایهای ملی که بیشتر شامل درختان بلوط است. البته تنوع و کیفیت گونههای گیاهی در این مناطق بسیار فراوانتر از این حرفاست. مستند «همین زخمهایی که نشمردهایم» درباره نابودی این جنگلها ساخته شده است؛ این مستند در ارتباط با تخریب جنگلهای غرب کشور و خصوصا درختان بلوط استان لرستان تولید شده است و فاجعه و مصیبتی را که تنوع و کیفیت جنگلها را تحت تأثیر قرار داده است بررسی میکند. این مستند به نویسندگی، پژوهش، کارگردانی و تهیهکنندگی مریم سادات مومن زاده به چگونگی نابودی جنگل های بلوط زاگرس میپردازد و تلاش میکند در گفتوگو با کارشناسان و مردم، خطری را که کاملا احساس میشود به مسئولان گوشزد کند. «همین زخمهایی که نشمردهایم» دوشنبه 13 مرداد ساعت 18 و بازپخش آن ساعت 14:30 روز بعد از شبکه افق پخش میشود.