امروز شنبه  ۳ آذر ۱۴۰۳

مباحث برنامه «سمت خدا» کتاب شد/ نگاهی به زندگی حضرت ابراهیم(ع) از دریچه‌ای جدید

مشاهده ۱۰۴۶
۱۳۹۹/۰۴/۰۸- ۱۲:۱۳

ششمین دفتر از سلسله کتاب‌های «سیره تربیتی پیامبران» که چکیده قسمت‌هایی از برنامه «سمت خدا» شبکه سه سیما با موضوع حضرت ابراهیم(ع) است منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، دفتر ششم سلسله کتاب‌های «سیره تربیتی پیامبران»، با موضوع حضرت ابراهیم علیه السلام به همت نشر معارف منتشر شد. این اثر چکیده برنامه «سمت خدا» در شبکه سوم صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است که با کارشناسی توسط حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا عابدینی اجرا و پخش شده است.

این کتاب دربردارنده زندگی حضرت ابراهیم علیه السلام از ولادت ایشان تا هجرت و رحلت آن حضرت است. انطباق مباحث این کتاب  با آیات و روایات متعدد از ویژگی‌های معارفی این اثر است.

کتاب «ابراهیم (ع)» در 304 صفحه با قطع رقعی و جلد نرم و با قیمت 40 هزار تومان منتشر شده است. پیش از این دفتر سوم  از این سلسله مباحث با موضوع حضرت نوح علیه السلام به چاپ رسیده بود.

در بخش‌هایی از این کتاب می‌خوانیم:

«حضرت ابراهیم علیه السلام یکی از کامل‌ترین جلوه‌های نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله است؛ بنابراین وقتی نفخ صورِ دوم در قیامت به صدا در می‌آید، اولین نفری که مبعوث می‌شود، رسول اکرم صلی الله علیه و اله است و نفر دوم، حضرت ابراهیم علیه السلام می‌باشد. سپس اهل بیت علیه السلام در سمت راست پیامبر صلی الله علیه و آله می‌ایستند، و انبیا علیهم السلام در سمت چپ ایشان و بعد از حضرت ابراهیم علیه السلام قرار می‌گیرند. یعنی حضرت ابراهیم علیه السلام نقطه اتصال تمام انبیا علیه السلام به رسول اکرم صلی الله علیه و آله است؛ همانگونه که امیرالمؤمنین علیه السلام نقطه اتصال ائمه معصومین علیه السلام به پیامبر صلی الله علیه و آله می‌باشد. چقدر این صحنه، زیبا و تماشایی است. اگر این صحنه را با نگاهی حقیقی، برای خود مجسم کنیم و نسبت به آن تفکر کنیم، بسیار اثرگذار خواهد بود؛ و نسبت این شخصیت عظیم با پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله را برای ما روشن‌تر می‌کند و شناخت ما نسبت به رسول خدا صلی الله و آله را بهتر و عمیق‌تر.

این مطالب، چشم‌اندازی برای ما ترسیم می‌کند تا بدانیم به ساحت کدام ولی و نبی الهی وارد می‌شویم و چقدر می‌توانیم از این برکت وجودی فطری، برای دردهایی که امروزه به خاطر دور شدن از فطرت، به آنها مبتلا هستیم، استفاده کنیم. انسان هر قدر هم که به فطرتش نزدیک شود، اما گاهی ترازوی محاسبه و توازن مختل می‌شود. در چنین وقضعیتی باید این دستگاه را با دستگاه‌های قوی‌تر و با حساسیت بالاتر سنجید و به آن تنظیم اولیه برگرداند. با این نگاه باید به زندگی ابراهیم خلیل علیه السلام نگریست و با ایشان انس پیدا کرد».

امتیاز شما