دهمین قسمت مستند «کارون شریان تمدن» درباره زندگی کشتیرانی در کارون، دوشنبه 12 اسفند روی آنتن شبکه افق می رود.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، کارون یکصد و هفدهمین اثر طبیعی است که توسط سازمان میراث فرهنگی در ۲۰ بهمن ۱۳۸۹ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت. این رود در گذر زمان با گذشتن از مناطق مختلف تمدنها و شهرهای بسیاری را سیراب کرده و منشأ تشکیل شهرها و روستاهای مختلفی بوده است.
کارون پر آبترین و بزرگترین رودخانه ایران است، رودی که در سنگ نوشتههای باستانی کرن، کرنک و کوهرنگ نیز نامیده شده و نخستین تمدنهای بشری در کنار این رود شکل گرفته اند.
مجموعه مستند «کارون شریان زندگی» با تصاویر هوایی، زیباییهای منحصر به فرد کارون را در قاب تصویر جای داده و در کنار آن به بیان ویژگیهای این رود بزرگ میپردازد.
در قسمتی دیگر از این مجموعه، به تاریخ کشتیرانی در این رود پرآب اشاره میشود؛ زمانی مهمترین رودخانه قابل کشتیرانی در ایران کارون بود و مردم این منطقه به وسیله بلم، زورق و امهیله در این رودخانه به سیر و سیاحت میپرداختند.
دهمین قسمت این مستند به کارگردانی رضا سیادت و اشکان جوشن پوش، دوشنبه 12 اسفند ساعت 18:30 و تکرار آن ساعت 14:00 روز بعد از شبکه افق پخش میشود.
«خیرالنسا» از روزهای جنگ و جهاد میگوید
مستند «خیرالنساء» درباره بانویی روستایی است که در هنگامه جنگ تحمیلی، با همت و غیرت مثال زدنی در طول هشت سال جنگ تحمیلی خانه خود را در روستای صدخرو تبدیل به پایگاهی برای پشتیبانی جنگ کرده بود.
او با تلاشی مثال زدنی، دیگر زنان روستا را هم مجاب کرده بود اقدام به پخت نان، تهیه مربا از میوهها و محصولات بومی روستا، خیاطی و تهیه لباس برای رزمندگان کنند البته اقدامات خیرالنسا تنها به همین جا ختم نمیشود به طوری که در زمان جنگ تحمیلی، همزمان پنج پسر و دامادش نیز در جبهه حضور داشتند. مصاحبه با شخصیت اصلی و چندین گفت وگو با دیگر زنان فعال این روستا در پشتیبانی جنگ بخش های مختلف این مستند را تشکیل می دهند.
«خیرالنساء» به کارگردانی علیرضا باغشنی، دوشنبه 12 اسفند ساعت 23:00 و تکرار آن ساعت 3:30 بامداد روز بعد از شبکه افق پخش خواهد شد.
نقش و نگار فرش ایرانی به روایت مستند «ایرانیش»
مجموعه مستند «ایرانیش» روایتی متفاوت از وضعیت تولیدکنندگان کالای ایرانی، برای پخش از شبکه افق آماده شده است. این مجموعه به تهیه کنندگی و کارگردانی روح الله رحیمی، در هر قسمت به سراغ یکی از صاحبان برند و تولیدکنندگان کالای داخلی می رود و طی گفت وگو با آنها، علاوه بر نمایش تصویری روشن از توانمندی ایرانی در صنایع مختلف، به مشکلات و موانع پیش روی آنها نیز میپردازد.
در هفتمین قسمت، همراه با شهرام شکیبا به سراغ تولید کنندگان فرش دستبافت و ماشینی در کشورمان خواهیم رفت. تولید فرش در ایران طی سال های گذشته رشد فراوانی داشته و در حال حاضر حدود هزار کارخانه و کارگاه تولید فرش ماشینی در ایران فعالیت میکنند و 60 هزار نفر کارگر در این صنعت مشغول کار هستند ولی مشکلات زیادی در زمینه فروش و صادرات فرش وجود دارد.
تولیدکنندگان ایرانی در این حوزه نگرانیهای فراوانی دارند چرا که در حال حاضر ترکیه و عمان در صنعت فرش ماشینی گوی رقابت را از ایران ربوده اند و کشورهایی همچون هند، پاکستان و افغانستان هم در حال تلاش برای رسیدن به جایگاه ایران در زمینه تولید فرش دستبافت هستند.
«ایرانیش» در 14 قسمت 42 دقیقه ای برای پخش از شبکه افق تولید شده و هفتمین قسمت آن دوشنبه 12 اسفند ساعت 21:00 و تکرار آن ساعت 12:30 روز بعد روی آنتن می رود.