مستند «نجات در لحظه صفر» با موضوع امدادرسانی پرسنل سپاه به مردم در هنگام بروز سوانح طبیعی، شنبه و یکشنبه 10 و 11 اسفند، از شبکه افق پخش میشود.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با هدف حفظ و حراست از دستاوردهای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی، همواره آماده کمک به اقشار مختلف مردم در حوادث گوناگون است. بر این اساس کادرهای پزشکی و بهداشتی سپاه هم در هنگام بروز سوانح به یاری آسیب دیدگان میشتابند.
مستند «نجات در لحظه صفر» درباره این اقدامات سپاه پاسداران ساخته شده و در دو قسمت، به امدادرسانی پرسنل سپاه و راهاندازی سامانه جراحی تاکتیکی سیار توسط کادرهای درمانی و پزشکی میپردازد.
این مستند روزهای شنبه و یکشنبه، دهم و یازدهم اسفند ساعت 23 از شبکه افق پخش میشود و تکرار آن هم ساعت 8 روز بعد روی آنتن میرود.
داستان تمدنهای کهن در کناره کارون
کارون پر آبترین و بزرگترین رودخانه ایران است، رودی که در سنگ نوشتههای باستانی کرن، کرنک و کوهرنگ نیز نامیده شده و نخستین تمدنهای بشری در کنار این رود شکل گرفتهاند. کارون یکصدوهفدهمین اثر طبیعی است که توسط سازمان میراث فرهنگی در 20 بهمن 1389 در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت. این رود در گذر زمان با گذشتن از مناطق مختلف تمدنها و شهرهای بسیاری را سیراب کرده و منشأ تشکیل شهرها و روستاهای مختلفی بوده است. مجموعه مستند «کارون شریان زندگی» با تصاویر هوایی، زیباییهای منحصر به فرد کارون را در قاب تصویر جای داده و در کنار آن، به بیان ویژگیهای این رود بزرگ میپردازد. هشتمین قسمت این مستند به کارگردانی رضا سیادت و اشکان جوشن پوش، برای پخش از شبکه افق سیما در روز شنبه دهم اسفندماه ساعت 18:30 در نظر گرفته شده است.
یادنامه «فرمانده» فاطمیون در شبکه افق
علیرضا پنج ساله بود که در ایران انقلاب شد، از همان روزها و در همان سنین، در خیابانهای روستایشان به همراه بزرگ ترها به راه می افتاد و درود بر خمینی میگفت، او که در سنین بزرگسالی به ابوحامد مشهور شده بود در حقیقت نامش علیرضا توسلی بود و یکی از شجاعترین فرماندهان میدانی نبرد سوریه به شمار می رفت. حالا بیشتر او را به نام فرمانده میشناسند و «فرمانده» مستندی است درباره زندگی او؛ فرمانده شهید لشکر فاطمیون که در راه دفاع از حرم زینبی، جانش را در طبق اخلاص نهاد و به کاروان شهدا پیوست. او در سال 1363 به ایران مهاجرت کرد و در حوزه علمیه اصفهان و سپس در حوزه علمیه قم مشغول به تحصیل شد و به موازات تحصیل به کار ساختمانی اشتغال داشت؛ در سن 15 سالگی در جریان جنگ تحمیلی به کردستان رفت و بیش از یک سال در آن منطقه حضور داشت؛ با پایان دفاع مقدس، برای جنگ با ارتش شوروی راهی افغانستان شد البته در سال 74 و با ظهور جنگ طالبان دوباره راهی افغانستان میشود. شهید ابوحامد با آغاز بحران سوریه در 22 اردیبهشت ماه 1392، راهی سوریه شد و به نبرد با تکفیریها پرداخت و پس از حدود یک سال و اندی مجاهدت، شنبه 9 اسفند 93، در جریان آزادسازی تپه تل قرین در حومه درعا در سوریه، توسط جبهه النصره به شهادت رسید. در مستند «فرمانده» با ام البنین حسینی همسر این شهید بزرگوار هم گفت وگو شده است. محمد هادی نعمت اللهی کارگردانی این مستند را بر عهده داشته که شنبه 10 اسفند ساعت 22 و تکرار آن ساعت 16:30 روز بعد از شبکه افق پخش خواهد شد.
«جیم تهرانی» شبکه افق میآید
«جیم تهرانی» عنوان مستندی است پیرامون زندگی، احوالات و سیره آیت الله میرزا جواد تهرانی از زبان دوستان، آشنایان و شاگردان ایشان که در سه قسمت ساخته شده است. در این مستند شاهد گفتوگو با این اشخاص پیرامون اخلاق و سیره عملی این عالم وارسته خواهیم بود. رشید حاجتمند تهیه کننده و هادی حاجتمند کارگردان مجموعه مستند «جیم تهرانی» هستند که شنبه تا دوشنبه هفته جاری ساعت 19:30 و تکرار آن ساعت 6:00 روز بعد از شبکه افق پخش میشود.
تولیدکنندگان داخلی در کنار پزشکان ایرانی
مجموعه مستند «ایرانیش» روایتی متفاوت از وضعیت تولیدکنندگان کالای ایرانی، برای پخش از شبکه افق آماده شده است. این مجموعه به تهیه کنندگی و کارگردانی روحالله رحیمی، در هر قسمت به سراغ یکی از صاحبان برند و تولیدکنندگان کالای داخلی می رود و طی گفت وگو با آنها، علاوه بر نمایش تصویری روشن از توانمندی ایرانی در صنایع مختلف، به مشکلات و موانع پیش روی آنها نیز میپردازد. در پنجمین قسمت، همراه با شهرام شکیبا به سراغ تولید کنندگان تجهیزات پزشکی در ایران خواهیم رفت؛ طراحی و تولید تجهیزات پزشکی صنعتی است که در حال حرکت بر لبه تکنولوژی است و به خاطر اینکه مستقیما با جان انسانها در ارتباط است نیاز به حساسیت و دقت بسیار بالایی دارد. در سال های اخیر ایران در تولید تجهیزات پزشکی با ریسک و کلاس خطر بسیار بالا در حال تولید محصول است. شهرام شکیبا، راوی این مستند به سراغ تولید کننده تجهیزات پزشکی در کشور رفته تا میزان و سطح این تکنولوژی را از نزدیک ببیند محصولاتی چون دستگاه بیهوشی، دستگاه دیالیز، دستگاه اکسیژن ساز، یونیت دندان پزشکی سوژههای این قسمت مجموعه ایرانیش هستند. صنعت تجهیزات پزشکی ایران به 55 کشور دنیا و به ارزش 240 میلیون دلار صادرات دارد اما متاسفانه تنها 30 درصد از بازار در اختیار شرکت های داخلی است. تولید کنندگان این صنعت نیز دچار مشکلات زیادی چون ارزش افزوده، بیمه کارگران، عدم حمایت دولت در صادرات، مشکل واردات مواد اولیه، گران بودن هزینههای دولتی، تأمین نیروی انسانی، دریافت انواع مختلف مجوزهای، واردات کالای بی کیفیت، عدم نظارت بر صحت اطلاعات کالای وارداتی هستند که در این قسمت به آنها پرداخته شده است. «ایرانیش» هر شب ساعت 21 و تکرار آن ساعت 12:30 روز بعد از شبکه افق پخش میشود.