مدیر کل صداوسیمای استان زنجان از ایجاد قرارگاه رسانهای در زنجان برای هماهنگی بیشتر در اطلاعرسانی و توسعه استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، محمد جلیل آلامین، مدیرکل صدا و سیمای استان زنجان در نشست هم اندیشی با تعدادی از فعالان رسانهای استان، با اشاره به ضرورت ایجاد هماهنگی و همافزایی میان رسانهها، اظهار داشت: برای مدیریت مؤثر رسانهای در استان و تأثیرگذاری بیشتر بر مخاطبین، نیاز است که یک قرارگاه رسانهای در سطح استان ایجاد شود. این اقدام بهویژه در مواقع حساس که پیامها باید بهصورت هماهنگ و هدفمند منتقل شوند، اهمیت دارد.
وی افزود: باتوجه به شرایط پیچیده و پرچالش رسانهای ناشی از رویدادهای سیاسی و اجتماعی، باید چارچوبی هماهنگ برای فعالیتهای رسانهای طراحی و اجرایی شود تا پیامهای رسانهای به طور مؤثر به مردم انتقال یابد و همزمان باتوجه به دسترسیهای متفاوت مخاطبین، این پیامها به شکلی گسترده منتشر شوند.
دکتر آل امین با تأکید بر لزوم شناسایی و اولویتبندی مسائل کلیدی استان، گفت: برخی از این مسائل شامل مشکلات زیستمحیطی ناشی از فعالیتهای صنعتی، تصادفات جادهای و مشکلات حمل و نقل و آسیبهای اجتماعی است که رسانهها میتوانند با تولید محتوا و اطلاعرسانی در این زمینهها، نقش موثری در آگاهسازی مردم و حل مشکلات ایفا کنند.
مدیرکل صداوسیما همچنین به معرفی ظرفیتهای استان زنجان در زمینههای گردشگری، صنایعدستی و فرصتهای سرمایهگذاری اشاره کرد و افزود: برای جلبتوجه به این ظرفیتها و جذب سرمایهگذاران، نیاز است که رسانهها از امکانات خود برای معرفی جاذبههای طبیعی و فرهنگی استان و فراهمآوردن بسترهای مناسب برای جذب گردشگران استفاده کنند.
رئیس رسانه استانی در ادامه به همافزایی رسانهها در مسائل ملی و بینالمللی اشاره کرد و گفت: در شرایط کنونی که تحولات جهانی و منطقهای از جمله موضوعات غزه و لبنان در مرکز توجه جهانی قرار دارد، رسانهها باید با همافزایی و هماهنگی، همبستگی مردم ایران و به ویژه مردم زنجان را با جبهه مقاومت و سیاستهای دفاع از حقوق ملتهای مظلوم اعلام کنند.
وی افزود: مشارکت هنرمندان استان در خلق آثار هنری مرتبط با مقاومت و قهرمانسازی از شخصیتهای مبارز میتواند در این راستا مؤثر باشد و رسانهها نیز باید با پوشش این رویدادها، پیامهای همبستگی و حمایت را به مخاطبان منتقل کنند.
آل امین تأکید کرد: که در راستای رسیدن به یک قرارگاه رسانهای مؤثر و همافزا، رسانهها باید بهصورت هماهنگ در مسائل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مشارکت داشته باشند و این همکاری میتواند به توسعه و آبادانی استان زنجان کمک شایانی کند.
مدیرکل صداوسیما در ادامه با تاکید بر اهمیت ایجاد همافزایی رسانهای در استان تاکید کرد و گفت: با توجه به تحولات سیاسی و اجتماعی اخیر، برای همصدایی و همافزایی بهتر میان رسانهها و رسیدن به اهداف مشترک، نیاز است که یک قرارگاه رسانهای در استان ایجاد شود.
محمدجلیل آل امین افزود: در شرایط کنونی، رسانهها باید در راستای حمایت از سیاستهای ملی و دفاع از حقوق مظلومان در سطح جهانی، همسو و هماهنگ عمل کنند. به عنوان مثال، اقدام هنرمندان استان در خلق آثار هنری مرتبط با مقاومت، میتواند پیام حمایت از ملتهای مظلوم را به شکلی اثرگذار به مخاطبان منتقل کند.»
وی در ادامه به ضرورت مطالبه حقوق عامه اشاره کرد و گفت: یکی از وظایف رسانهها، پیگیری مطالبات عمومی مردم است. در استان زنجان، مشکلات متعددی از جمله مطالبات مسکن، مسائل اقتصادی، معیشتی، فرهنگی و خدمات شهری وجود دارد که باید به اولویتهای خاص خود دستهبندی شوند.
مدیرکل صداوسیما تأکید کرد: اگر رسانهها در قالب یک کار جمعی و هماهنگ، این مطالبات را پیگیری کنند، امکان رسیدن به نتایج مثبت افزایش مییابد. وقتی رسانهها بهصورت هماهنگ و همصدا در مورد یک مطالبه حقوقی فعالیت کنند، مسئولین نیز با جدیت بیشتری به این موضوعات پاسخ خواهند داد.
مدیرکل صداوسیمای مرکز زنجان همچنین به نقش فضای مجازی در اطلاعرسانی و گسترش دسترسی به اخبار اشاره کرد و گفت: رسانهها باید در فضای مجازی پیامهای خود را ادامه دهند تا مخاطبان بتوانند باتوجه به نیاز خود، اخبار و برنامههای رادیو و تلویزیون را در زمانهای مناسب پیگیری کنند. به طور مثال، اگر خبری در بخشهای خبری رادیو و تلویزیون پخش شد و مخاطب نتوانست آن را در زمان مشخص دنبال کند، میتواند از طریق پایگاههای خبری و رسانههای مجازی به اطلاعات و اخبار دسترسی پیدا کند.
وی در پایان بر لزوم توافق بر یک خط رسانهای واحد برای استان تأکید کرد و گفت: «رسانهها باید در قالب یک خطمشی واحد و هماهنگ، به دنبال رفع مشکلات مردم استان و توسعه آن باشند. در این راستا، باید همافزایی میان رسانههای مختلف بهویژه صداوسیما، خبرگزاریها و سایر رسانههای محلی ایجاد شود تا نتایج بهتری برای مردم و استان به دست آید.»
آل امین در پایان از رسانهها خواست تا در قالب جلسات هماهنگی و مشورتی، برنامههای مشترک را برای تحقق این اهداف طراحی و اجرایی کنند.