امروز سه شنبه  ۱۳ آذر ۱۴۰۳
نگاهی چندوجهی به احوال جام‌جم در هفته‌ای که گذشت
نگاهی چندوجهی به احوال جام‌جم در هفته‌ای که گذشت

تقویت سریال‌سازی در بودجه فرهنگی 1404 زیر نگاه تیزبین رسانه‌ها

مشاهده ۱۶۷
۱۴۰۳/۰۸/۲۷- ۰۸:۰۶
تعداد بازدید:167

در بازه زمانی 19 تا 25 آبان‌ماه، اخبار مختلفی پیرامون رسانه ملی، بر روی خروجی رسانه‌ها قرار گرفت که در ادامه نگاهی کوتاه به مهم‌ترین آن‌ها خواهیم افکند.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، ایسنا در هفته گذشته گفت‌وگویی با مهدی نقویان، رئس مرکز سیمافیلم داشت و از او درباره جزئیات ساخت فصل جدید «دودکش» و روند ساخت «پایتخت» و تکلیف پخش «۸۷ متر» پرسید. در بخشی از این مصاحبه آمده است: « فصل‌دوم‌سازی یکی از عملکردهای جدی تلویزیون است که روی آنتن می‌بینید و در آینده هم بیشتر خواهید دید. سریال «دودکش» هم از این قضیه مستثنا نیست و ما هم استقبال کردیم که فصل جدید آن ساخته شود؛ منتهی کیفیت فیلمنامه برای صداوسیما مهم است. فیلمنامه در دفتر فیلمنامه و جای دیگری غیر از سیمافیلم باید به تأیید برسد و درحال‌حاضر، طرح جدیدی ازسوی تیم سازنده پیشنهاد شده. اما باید ازنظر کیفی، فیلمنامه مورد تایید نهایی قرار بگیرد. نه‌تنها «دودکش»، بلکه از بقیه برندها هم استقبال می‌کنیم و «دودکش» هم یکی از آن کارهاست و اکنون در مرحله ارائه طرح است و هنوز به تصویب نرسیده است.»

خبرگزاری تسنیم نیز هفته گذشته به‌سراغ مجموعه نمایشی «سوجان» رفته و در گزارشی با عنوان«سوجان چگونه «سوجان» شد؟» با مدیرکل صداوسیمای گیلان، تهیه‌کننده و کارگردان مجموعه به گفت‌وگو نشسته است. این خبرگزاری همچنین، در گزارشی با عنوان « «خوش‌نمک» و «بگوبخند»/ یکی خوشمزه و دیگری معرف خوشمزه‌ها!» در قالب گفت‌وگو با عوامل هر دو برنامه، نگاهی به تولید و سیر پخش این دو برنامه شبکه نسیم داشته است. موضوع دیگری که تسنیم در هفته گذشته به آن پرداخته، بودجه صداوسیماست که در گزارشی با عنوان « بودجه فرهنگی را می‌گیرند و اهداف بودجه را فراموش می‌کنند»، بررسی و ارزیابی شده است. در پایان‌بندی این گزارش آمده است: « بودجه‌های فرهنگی با تمامِ نقاط ضعف و قوتی که در اجرای آن وجود دارد، اما نیاز به تقویت دارند. البته این ضرورت هم به چشم می‌خورد عدالت فرهنگی در اختصاص بودجه اتفاق بیفتد. همچنین، باتوجه‌به نکته‌ای که عضو کمیسیون فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم مطرح کرد این انتظار می‌رود بودجه‌های فرهنگی مؤثرتر اختصاص داده شوند. خصوصاً در بخش‌هایی که تأثیرشان بیشتر است. درحال‌حاضر، حوزه تولید فیلم و سریال در صداوسیما بسیار حائز اهمیت است که این انتظار وجود دارد با اختصاص و استفاده درست بودجه، کارهای مؤثرتر و ماندگارتری را شاهد باشیم. این حوزه‌ها نیاز به تقویت دارند و باید مجموعه‌های دیگر هم کنار این مراکز تولید فیلم و سریال قرار بگیرند تا کار بهتر و اصولی‌تر پیش برود.»

خبرگزاری مهر هم در روز 22 آبان در گزارشی خبری با عنوان «سریال «شهید چمران» به جریان افتاد؟/ قصه قهرمان ملی در تلویزیون» نوشته است: «مدتی است که تلویزیون سراغ فیلمنامه‌هایی رفته است که سال‌هاست درباره آن‌ها صحبت می‌شود؛ اما یا توقیف مانده‌اند و یا نتوانسته‌اند در شوراهای صداوسیما به تصویب برسند و تولید شوند. چندی پیش، پیمان جبلی، رئیس صداوسیما، از مشخص شدن وضعیت سریال «پوریای ولی» به‌کارگردانی مسعود جعفری جوزانی خبر داد و اینکه قرار است این مجموعه به تولید برسد؛ فیلمنامه‌ای که بیش از دو دهه متوقف مانده بود. حالا ظاهراً قفل یکی دیگر از مجموعه‌های برزمین‌مانده تلویزیون هم باز شده و قرار است سریال «شهید چمران» نیز به تولید برسد. سریالی که طرح آن را جلیل سامان به نگارش درآورده بود و حتی سفرهایی هم به لبنان داشت. او در سال‌های ۹۲ و ۹۳ چند باری درباره فیلمنامه این سریال سخن گفته بود و اینکه سریالش مروری کلی بر زندگی شهید چمران دارد و به همه مقاطع زندگی او می‌پردازد. حالا گمانه‌زنی‌هایی مطرح است که صداوسیما می‌خواهد سریالی درباره شهید چمران را به جریان بیندازد که احتمالاً خود جلیل سامان اولین گزینه برای کارگردانی این سریال خواهد بود.»

برخی برنامه‌ها و سریال‌های شبکه نمایش خانگی نیز در هفته گذشته همچنان مورد توجه رسانه‌ها بودند و از نگاه نقادانه خبرنگاران دور نماندند

امتیاز شما