هشتم آبان ماه از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم ملی بهعنوان روز پدافند غیرعامل نامگذاری شده است. برهمین اساس و با توجه به تأکیدات مستمر مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا (مدظلهالعالی) درباره اهمیت پدافند غیرعامل، پنجم تا یازدهم آبان ماه سال جاری با شعار «پدافند غیرعامل، تدبیر امروز، امنیت فردا» درنظر گرفته شده، به همین منظور و درراستای تبیین برنامههای پیشبینیشده رسانه ملی در این ایام نشست هماندیشی و توجیهی با حضور دبیران کمیتهها، گروهها و گروههای ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، الیکایی، دبیر ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل با اشاره به حوادث اخیر در غزه، لبنان و منطقه ضمن محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی به نقش مؤثر آمریکا در این جنایات تأکید و اظهار کرد: پاسخ جمهوری اسلامی همانند گذشته به هرگونه ماجراجویی و جنایت گستاخانه دشمنان، قاطع خواهد بود.
وی افزود: موضوع مقاومت یک گفتمان است و بیتردید شهادت فرماندهان بزرگ جبهه مقاومت خون تازهای در رگهای مبارزه علیه ظلم خواهد دمید و انشاءالله مسیر آزادی قدس شریف را هموارتر خواهد کرد.
دبیر ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل سازمان با بیان اینکه هنر پدافند غیرعامل شناسایی، رصد، مدیریت و کنترل مخاطراتی است که امکان تبدیل شدن به تهدید را دارند گفت: احصای آسیبپذیریها بهویژه در زیرساختهای حساس، حیاتی و مهم یکی دیگر از مأموریتهای پدافند غیرعامل است که با استفاده از ظرفیتهای واحدها میتوان به شناسایی و رفع این آسیبپذیریها کمک کرد.
الیکایی در ادامه با اشاره به وابستگیهای متقابل زیرساختها به یکدیگر گفت: دشمن درحالحاضر تهدیدات و حملات ترکیبی را در دستور کار قرار داده است. هدف اصلی این تهدیدات قطع ارائه خدمات حیاتی، ایجاد نارضایتی و بهرهبرداری ثانویه از این شرایط است.
وی همچنین موضوع حفظ تداوم کارکردها را یکی دیگر از مأموریتهای پدافند غیرعامل برشمرد و گفت: ایجاد آمادگیها در برابر تهدیدات و مخاطرات براساس طرحهای پاسخ اضطراری، یکی از مسائل مورد توجه پدافند غیرعامل است. هر حوزه در سازمان باید یک برنامه مشخص پدافند غیرعامل برای مواقع بحران داشته باشد و آمادگیهایش مورد بررسی قرار گیرد و در خصوص برطرف کردن ایرادات و کاستیها در این حوزهها اقدامات لازم انجام شود. این هفته فرصت خوبی برای آگاهسازی و افزایش فرهنگ پدافند غیرعامل است.
دبیر ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل سازمان در ادامه افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) در سالهای اخیر بارها در بیانات خود بر اهمیت نقش رسانهها، بهویژه در شرایط جنگ ترکیبی و شناختی تأکید داشتهاند. ایشان از یکسو به اثرات نقش رسانههای دشمن در تخریب سرمایههای ملی اشاره کردهاند و از سوی دیگر، خواستار بازآرایی در فضای رسانهای کشور شدهاند. سند تحول رسانه ملی نیز براین اساس تدوین و بهعنوان نقشه راه در دستورکار قرار گرفته است. بااینحال بیانات اخیر ایشان در باب میزان اثرگذاری رسانهها بر حوزه امنیت ملی در جمع شعرا در سال ۱۴۰۳ را باید یک راهبرد ویژه برای فعالان رسانهای داخلی قلمداد کرد.
الیکایی ادامه داد: ایشان در این خصوص فرمودهاند «امروز در دنیا چالشها و درگیریها چالشهای رسانهای است، بیش از آنچه موشک و پهپاد و هواپیما و ابزارهای جنگی و مانند اینها تأثیر بگذارند در عقب راندن دشمن، رسانهها هستند که تأثیر میگذارند و دلها را تحتتأثیر قرار میدهند، ذهنها را تحتتأثیر قرار میدهند. جنگ، جنگ رسانهای است؛ هر کس رسانهی قویتر داشته باشد، در اهدافی که دارد، هر هدفی، موفقتر خواهد بود.»
دبیرستادمدیریت بحران و پدافند غیرعامل سازمان ادامه داد: امسال با توجه به شرایط خاص موجود، برنامههای هفته پدافند غیرعامل با رویکردی متفاوت طراحی شده است. در این هفته با توجه به نامگذاری ایام و شعارهای پیشبینیشده برای روزهای آن سعی شده علاوهبر فضاسازی محیطی و اطلاعرسانی مناسب، بر برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی و توجیهی برای کارکنان، تمرینها و مانورهای تخصصی و عملیاتی و حصول اطمینان از آمادگیها اهتمام بیشتری داشته و تاحدامکان، نمایشگاههای مرتبط با رونمایی از دستاوردهای بخشهای مختلف سازمان در حوزه پدافند غیرعامل هم موردتوجه قرار گیرد.
الیکایی ادامه داد: نظر به تغییر رویکرد دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در حوزههای جنگ ترکیبی، شناختی و رسانهای در حوزه جهاد تبیین هم در نظر است برای ترویج و توسعه فرهنگ پدافند غیرعامل و گفتمان پایداری ملی و آموزش عمومیبرنامههایی با همکاری سازمان پدافند غیرعامل و دستگاههای مسئول از شبکههای رادیوییوتلویزیونی ملی و استانی پخش شود.
وی در پایان گزارشی اجمالی از عملکرد حوزههای پدافند غیرعامل در ششماهه اول سال ارائه داد و گفت: بخش اول شامل اقدامات انجامشده در تدوین و ابلاغ طراحها و دستورالعملهای تخصصی و ارائه مشاورهها و اجرای الزامات آنها و برگزاری تمرینها و مانور و حصول اطمینان از آمادگی در حوزههای مأموریتی بهخصوص برق و انرژی، سیگنالرسانی، سایبری، کالبدی و ... بود و بخش دوم نگاهی گذرا به تدابیر و تمهیدات انجامشده در حوزههای شاخص مأموریتی رسانه ملی بود که بهاختصار به شرح زیر است:
- پوشش رسانهای سخنرانی مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)
- پخش برنامههای نوروزی 1403 از شبکهها
- اقدامات پدافند غیرعامل بعد از تهاجم رژیم اشغالگر قدس به سفارت ایران در لبنان
- پوشش رسانهای راهپیمایی روز جهانی قدس
- پوشش رسانهای نماز عید سعید فطر
- پوشش رسانهای عملیات وعده صادق 1
- پوشش رسانهای رژه نیروهای مسلح در روز ارتش در 29 فروردینماه
- پخش و پوشش رسانهای دهه کرامت و ولایت
- پوشش رسانهای ایام شهادت رئیسجمهور شهید و هیئت همراه
- پوشش رسانهای سالروز ارتحال حضرت امام خمینی (ره) و روز 15 خردادماه
- ایام انتخابات ریاست جمهوری (ثبتنامها، برگزاری ایام تبلیغات، مناظرات و ایام رأیگیری در هر دو دوره)
- پوشش رسانهای ایام محرم
- پوشش رسانهای مراسم تنفیذ و تحلیف ریاست جمهوری
- پوشش رسانهای مراسم وداع با شهید قدس اسماعیل هنیه و اقدامات پدافند غیرعامل در ایام مذکور
- پخش و پوشش رسانهای ایام اربعین و دهه آخر صفر
- پخش و پوشش رسانهای رژه نیروهای مسلح در روز 31 شهریورماه
- پوشش رسانهای شهادت دبیرکل حزبالله لبنان و شهید نیلفروشان و اقدامات پدافند غیرعامل در ایام مذکور
- پوشش رسانهای عملیات وعده صادق 2
- پوشش رسانهای ایام شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس