امروز چهارشنبه  ۲ آبان ۱۴۰۳
نگاهی چندوجهی به احوال جام‌جم در هفته‌ای که گذشت
نگاهی چندوجهی به احوال جام‌جم در هفته‌ای که گذشت

از ادامه هجمه به تلویزیون تا حضور عوامل تولید «طوبی» در رسانه‌ها

مشاهده ۱۰۶
۱۴۰۳/۰۷/۲۹- ۰۸:۳۹
تعداد بازدید:106

در بازه زمانی21 تا 27 مهرماه، اخبار مختلفی پیرامون رسانه ملی بر روی خروجی رسانه‌ها قرار گرفت که در ادامه نگاهی کوتاه بر مهم‌ترین آن‌ها خواهیم افکند.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، با انتشار نظرسنجی ایسپا در اواسط مهرماه؛ مانور خبری گسترده‌ای برای هجمه به رسانه ملی شکل گرفت که دامنه آن به هفته گذشته نیز کشید و مروری اجمالی بر برخی روزنامه‌ها و پایگاه‌های خبری حاکی از انتقادات گسترده‌ای در باب مرجعیت صداوسیما بود که البته رسانه ملی نیز به آن پاسخ داد که در رسانه‌ها منعکس شد. اما آخرین توضیح درباره این موضوع را باید از زبان محسن برمهانی، معاون سیما شنید که هفته گذشته به خبرگزاری فارس رفته بود.

وی در این باره گفت: «در نظرسنجی معتبر از دانشجویان پرسیده شده بود که شما اوقات فراغت‌تان را چگونه می‌گذرانید. نمی‌گوید شما مخاطب صداوسیما هستید یا نه. در این نظرسنجی پادکست بالاتر از تماشای فیلم بود. ۱۸ درصد گفته بودند فیلم و سریال می‌بینیم.  از آن ۱۸ درصد پرسیده بودند از کجا فیلم و سریال می‌بینید. طبیعی است که بگویند از اینترنت دانلود می‌کنیم و این موضوع اولین پاسخ و چهارمین پاسخ صداوسیما بود و این هم طبیعی است. همین مرکز در فروردین نظرسنجی داشت و نتیجه آن این بود که مخاطب صداوسیما ۶۹.۲ درصد است. چرا این موضوع برجسته نمی‌شود، اما سریال‌دیدنِ دانشجویان با عنوان بی‌مخاطبی صداوسیما برجسته می‌شود؟ معتقدیم جریانی خاص دارد با نگاه و جهت‌گیری خاص، صداوسیما را نقد می‌کند.»
اما خبرهای مهم و جالب توجهی نیز در روزهای گذشته در موضوع صداوسیما و در سرویس رادیو و تلویزیون رسانه‌ها منتشر شده بود که ازجمله آنها می‌توان به بازسازی صدای یک گوینده قدیمی‌با هوش مصنوعی اشاره کرد. در این خبر آمده بود رادیو نمایش با بهره‌گیری از تکنولوژی هوش مصنوعی، صدای زنده‌یاد حمید منوچهری را بازسازی کرده است.
خبرگزاری تسنیم نیز میزبان حاج علی ابوزید بود و بر اهمیت روایت دقیق واقعیت‌ها و کیفیت در فیلم‌سازی درباره شخصیت‌های مقاومتی نظیر حاج قاسم سلیمانی و سیدحسن نصرالله گفت‌وگو کرد.حاج علی ابوزید، فیلمساز و مستندساز برجسته‌ای است که با بیش از دو دهه تجربه در عرصه سینما و تلویزیون، سهم قابل توجهی در تولید آثار ماندگار و تأثیرگذار داشته است. او که حالا و به تازگی به مقام والای پدر شهید مفتخر شده است؛ طی بیش از دو دهه گذشته در پروژه‌های معروفی همچون «وفا»، «شاخه زیتون»، «از آن طرف» و «لاتاری» همکاری کرده و در بسیاری از تولیدات صداوسیما و سینمای جمهوری اسلامی ایران، نقش کلیدی ایفا کرده است.
خبرگزاری‌های مهر و فارس نیز میزبان عوامل سریال «طوبی» بودند. سعید سلطانی، کارگردان این مجموعه نمایشی  با حضورش در مهر در پاسخ به سوالی درباره  تلخی آثارش گفته بود که فضای اشک و آه را به عنوان اتهام نمی‌پذیرد و به نظرش آمیختگی تلخی و شیرینی است که کار را جذاب می‌کند.
امین زندگانی بازیگر هم گفته بود که بالای ۵۰ درصد سریال‌های شبکه خانگی حتی بازگشت سرمایه را هم تضمین نمی‌کنند البته امیدواریم که با ترافیک و… این درآمد دربیاید. من معتقدم که حتی در بدترین شرایط، باز هم برد مخاطب تلویزیون بی‌نظیر است.
رسانه‌ها همچنین به سریال «روز خون» پرداختند که موضوعش اولین حادثه تروریستی حرم شاهچراغ (ع) است و با پشت‌ سر گذاشتن مراحل پس تولید به‌زودی از شبکه یک سیما پخش خواهد شد.

امتیاز شما