امروز پنج شنبه  ۲۴ آبان ۱۴۰۳

به وقت شهریور و سالگرد تاسیس رادیوهای شبکه سحاب معاونت برون مرزی

مشاهده ۲۵۵
۱۴۰۳/۰۶/۲۶- ۱۴:۰۰

آخرین ماه تابستان هرسال، یادآور راه اندازی رادیوها و رسانه‌هایی در معاونت برون مرزی است که نقش بسیار پر رنگی در رساندن پیام انقلاب اسلامی‌به آنسوی مرزها دارند. رادیوهای دری، تالشی، ازبکی و روسی که در جلب و جذب مخاطب هدف با عزمی جزم و تلاشی فراگیر به عرصه ظهور رسیدند و در طی سالیان متمادی همگام با رشد تکنولوژی و پلتفرم های ارتباطی، عرصه ای جدید برای ارتباط با مخاطبان یافته و به رشد و تعالی خود ادامه می دهند.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، رادیو ازبکی در 1 شهریور1371؛ رادیو روسی در 15 شهریور 1324؛ رادیو دری در 27 شهریور 1359 و رادیو تالشی در 31 شهریور 1383 فعالیت روشنگرانه خود را آغاز کردند و از اواسط سال گذشته با رویکردی جدید و تحت قالب شبکه سحاب، چابک تر و پویاتر از گذشته فعالیت می‌کنند.

به بهانه سالگرد راه اندازی و افتتاح این سرویس ها گفت و گویی داشته ایم با برخی از عوامل و مدیران این رادیوها تا از آخرین تحولات بهینه این سرویس ها برای رسیدن به بهترین بازدهی باخبر شویم.

 مختار فرزادی مدیر رادیو ازبکی؛ 

وحدت و همدلی ره آورد33 سال تلاش درسرویس ازبکی

مختار فرزادی مدیر رادیو ازبکی با تبریک سی وسومین سالگرد فعالیت رادیو سایت ازبکی گفت: با تغییر ماموریت رادیو ازبکی از رادیو ترانزیستوری به رادیو اینترنتی، فعالیت همکاران در سایت و شبکه‌های مجازی باز تعریف و با تمام توان پیگیری شد. از این تاریخ تاکنون در قالب یکی از وب سایت های مجموعه رسانه ای برخط «پارس تودی» در معاونت برون مرزی فعالیت می‌کنیم.

فرزادی ادامه داد: درپی تغییر ماموریت های این رادیو  از مرداد1402 بخش رادیو ازبکی در بستر اینترنتی به آدرس: iranradio.ir/uz ایجاد و شنوندگان رادیو از طریق این سایت به شنیدن برنامه‌های رادیو ازبکی می‌پردازند. سایت های ازبکی برون مرزی در حال حاضر به عنوان یکی از سایت های مطرح آسیای مرکزی در میان بینندگان ازبک زبان مطرح است و روزانه افراد مختلفی که اکثر قریب به اتفاق آن‌ها در ازبکستان هستند از این سایت ها بازدید و از مطالب آن بهره مند می‌شوند.

مدیر رادیو ازبکی افزود: نگاه رادیو ازبکی به برنامه سازی رویکردی فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است و این رویه همچنان ادامه دارد.

اهم فعالیت های رادیو ازبکی از قول فرزادی عبارتند از: پوشش خبری رویدادهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی میان دو کشورایران و ازبکستان؛ پوشش خبری حضور شرکت های ایرانی و موفقیت های آن در نمایشگاه‌های ازبکستان و متقابلا حضور شرکت های ازبکستان در نمایشگاه‌های ایران؛ ارائه خبر و تفسیر در خصوص لزوم تقویت مناسبات دو کشور در چارچوب همکاری‌های منطقه ای؛ پوشش اخبار و رویداد های ایران؛ ترجمه و تفسیر قرآن کریم؛ معرفی بسیاری از شاعران فارسی گو، ترجمه مطالب مربوط به ایران شناسی؛ راه اندازی گالری عکس و فیلم با موضوع های مختلف؛ مجله سلامتی؛ موسیقی ایرانی، ازبکی و ملل؛ انتشار پادکست؛ ارتباط با مخاطبان از طریق شبکه اجتماعی تلگرام و ....

 جواد خادم زاده سردبیر سایت ازبکی؛

اقبال مخاطبان و حرکت به سوی افق های روشن

جواد خادم زاده با عنوان شغلی دبیر خبر و سردبیر سایت ازبکی معاونت برون مرزی با 15 سال سابقه همکاری دارای دکترای علوم سیاسی است. وی در خصوص میزان شناخت از مخاطبان گفت: موضوع قرابت فرهنگی و تمدنی ایران و ازبکستان، مناسبت ها و رویداد های فرهنگی توسط جامعه مخاطب به صورت گسترده دنبال می‌شود. همچنین رویدادهای سیاسی و اقتصادی میان ایران و ازبکستان نیز مورد توجه مخاطبان ازبک تبار واقع شده است. دسترسی مخاطبان ازبک به رویدادهای ایران بدون واسطه از جمله نکات مورد توجه ازبک زبانان بوده و توجه مخاطبان ازبک به مطالب دینی و معارفی از جمله نکات برجسته و پربازدید سایت ازبکی برون مرزی می‌باشد.

سردبیر سایت ازبکی افزود: سایت ازبکی برون مرزی از جمله پرمخاطب ترین سایت های برون مرزی در منطقه آسیای مرکزی است که مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است. بازدید کنندگان سایت علاوه بر کشور ازبکستان که 80 درصد مخاطبان را شامل می‌شود. اتباع ازبکستانی در روسیه و کشورهای آسیای مرکزی، آمریکا و کشورهای اروپایی نیز هر روزه از محتوای سایت ازبکی برون مرزی بهرمند هستند.

 جنابیل مظفرزاده مترجم و گوینده سرویس ازبکی؛

علاقه به فرهنگ و تمدن ایران

جنابیل مظفرزاده با عنوان مترجم و مدرک کارشناسی ارشد روزنامه نگاری، دارای 17 سال سابقه کار است.

وی با توجه به اصالت تاجیکی، زبان فارسی را از طریق خانواده مادری به خوبی می داند و در کنار آن با زبان ازبکی و روسی نیز  آشنایی کامل دارد.  مظفرزاده در خصوص تشابه زبان فارسی با ازبکی گفت: باتوجه به اینکه زبان ازبکی در حوزه تمدنی ایران واقع شده است، کلمات بسیاری از زبان فارسی به زبان ازبکی وارد شده و از فرهنگ و تمدن فارسی بسیار تاثیر پذیرفته است.

مظفرزاده با بیان اینکه از طریق سایت و فضای مجازی با مخاطبان و ازبک زبانان ارتباط داریم، افزود: توقعات و درخواست مخاطبان بر علاقمندی به فرهنگ و تمدن ایران و علاقمندی به مطالب دینی و معارفی استوار است.

 سرویس روسی شبکه سحاب

تلاش هایی برای حضور در گستره ای جدید

پس از شروع به کار شبکه سحاب برون مرزی، سرویس روسی هم با تغییرات در ساختار برنامه سازی و پخش، اقدام به تولید برنامه‌های صوتی «پادکست» و همینطور برنامه‌های تصویری «ویدئوکست»، گفتگومحور، زبانگردانی مستندها و همینطور تولید زیرنویس و کلیپ کرد. 

«سعید حمزه ای» مدیر سرویس روسی شبکه سحاب در خصوص تغییرات ایجاد شده در تولید و پخش برنامه‌های این رسانه گفت: علاوه بر سایت پارس تودی که به عنوان بخش خبری کانال روسی به حساب می آید، سایت «ایران رادیو»  هم محلی برای انتشار تولیدات صوتی و تصویری این کانال به صورت زنده و تولیدی است. همچنین کانال تلگرام، صفحات در یوتیوب، تیک تاک، وکانتکته و دیگر شبکه‌های اجتماعی با انتشار پیوسته و به روز برنامه‌های تولیدی، توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب کرده است.

حمزه ای ادامه داد: کانال تلگرام سرویس روسی سحاب به صورت میانگین روزانه با بیش از 300 هزار بازدید به عنوان یکی از مهم ترین کانال های روسی زبان در موضوعات ایران و غرب آسیا، جای خود را در میان رسانه‌های روسی زبان دنیا بازکرده است.

وی در پایان گفت: صفحه یوتیوب کانال روسی که کمتر از یک سال پیش راه اندازی شده است، رکورد یک میلیون تماشا را زده است و تنها یک اپیزود برنامه گفت و گو محور «عصر نوین» بیش از 115 هزار بازدید داشته است. همینطور مستند «سلاح ایرانی» که به معرفی تجهیزات دفاع ضدموشکی ایران می‌پردازد بیش از 97 هزار بازدید تاکنون داشته است.

 رادیو دری را در44 سالگی بهتر بشناسیم

از هامون تا بدخشان

رادیو دری در 27 شهریور1359 با هدف نشر و ترویج اندیشه‌های ناب اسلامی و گسترش تفکر انقلابی و تقابل با هجمه و نفوذ استعمار مدرن و ابرقدرت ها و بسط روحیه همگرایی در بین اقوام مختلف افغانستان با روزانه 30 دقیقه برنامه راه اندازی شد.

ناصر زیارتی راد مدیر رادیو دری شبکه سحاب در ادامه تغییرات برنامه‌ها در رویکرد جدید گفت: در راستای مهندسی کنداکتور، در سال 1402 -1403 و نیاز مخاطبان و همچنین سیاست های ابلاغی، سعی کردیم با تنوع بخشی ساختار و محتوای برنامه‌ها و تحول در ساز و کارها، گامی در راستای سند تحول سازمان برداریم.

وی ادامه داد: از شاخص ترین برنامه‌های جدید در یک سال گذشته می توان به این موارد اشاره کرد: «مستند هفته» که به صورت هفتگی و مستمر از رادیو پخش می‌شود؛ «آنونس ها وpsa » آگهی‌های تبلیغاتی عمومی؛ «جهان رنگ» که با هدف پاسداشت زبان و ادبیات فارسی تولید و پخش می‌شود؛ «لاله‌های غریب» با موضوع  شهدای افغانستانی هشت سال دفاع مقدس ؛ «پادکست های مناسبتی و موضوعی» که دربرگیرنده موضوعات مختلف اجتماعی، فرهنگی و معارفی است؛ «روایت همدلی» که مرور اجمالی است به خدمات ارائه شده جمهوری اسلامی ایران به مهاجرین قانونی افغانستانی و نیز انعکاس فعالیت های مهاجرین افغانستانی ساکن ایران.

مدیر رادیو دری در ادامه معرفی برنامه‌ها افزود: برنامه «صدای کتاب» که با انتخاب کتابی به معرفی شهری از شهرهای ایران می‌پردازد؛ برنامه «راه روشن» که موضوعاتی همچون؛ آفرینش، یکتاپرستی و آثار آن، همچنین فلسفه و اهداف ظهور پیامبران از منظر اسلام را بررسی می‌کند؛ برنامه «راوی هفت وادی» که یکی دیگر از برنامه‌های ادبی جدید رادیو دری است؛ «رسم خوبان» که سبک زندگی ایده ال را با توجه به اصول اسلامی تبیین می‌کند؛ برنامه «پرنیان» که به معرفی ادبا و شاعران و نویسندگان معاصر افغانستانی اختصاص دارد؛ برنامه‌های «خورشید هدایت» و «ترنم باران» که موضوعات معارفی مثل زندگی پیامبر بزرگوار اسلام و فرهنگ رضوی را باز تعریف می‌کند و نیز برنامه «دیارخورشید» که به معرفی شهر مشهد می‌پردازد. 

زیارتی راد در پایان گفت: شنوندگان می توانند تمامی‌برنامه‌های پخش شده را درفضای سایت رادیو به آدرس:  parstoday.ir/dari مشاهده و از صوت آن استفاده کنند.

 20 سالگی سرویس تالشی شبکه سحاب

رسانه بی رسانه‌ها

در واپسین روزهای شهریور سال 1383 بود که سرویس تالشی (رادیو تالشی سابق) با هدف تقویت و حفظ  نفوذ معنوی جمهوری اسلامی ایران در بین تالشان جمهوری آذربایجان، در صدا و سیمای مرکز گیلان افتتاح شد. این کانال زیرمجموعه شبکه سحاب معاونت برون مرزی (گروه قفقاز و آسیای میانه) است که تاسیس آن، از همان آغاز با استقبال نخبگان، گروه‌ها و انجمن‌های تالشی ایران و جهان همراه شد، همراهی و حمایتی که همچنان ادامه دارد.

مصطفی سعیدی مدیر سرویس تالشی شبکه سحاب گفت: بالغ بر یک میلیون و 500 هزار نفر تالش، ساکن در جنوب جمهوری آذربایجان از طریق فرکانس های رادیویی AM(702)  و FM(101.3)   و نیز جمعیتی افزون بر 500 هزار نفر تالش ساکن روسیه و اروپا به واسطه فضای مجازی، مخاطب برنامه‌های کانال تالشی با موضوعات سیاسی، دینی و فرهنگی هستند.

سعیدی ادامه داد: سیاست اصلی کانال تالشی، اطلاع رسانی به تالشان جهان درباره حقایق نظام جمهوری اسلامی ایران و جهان اسلام، تبیین اهداف جبهه ضد ایرانی و نیز حفظ و تعمیق نفوذ معنوی ایران در بین تالشان جهان از طریق پیوندهای هویتی است. این مهم همواره در 20 سال گذشته جزو دستور کار اصلی کانال تالشی قرار داشته است.

وی افزود: به جز برنامه‌های خبری و سیاسی که در تولید آنها از گزارش و اظهار نظر کارشناسان استفاده می‌شود، برنامه‌هایی همچون : «راهی به سوی نور»، «حکمت های نهج البلاغه»، «نور امید» و «عطر ماندگار» (بیانات رهبر معظم انقلاب مدظله العالی) و نیز برنامه‌های «ایران دُخت» (معرفی زنان موفق ایرانی) و «به ایران بیا» نیز به صورت هفتگی از کانال تالشی پخش می‌شود.

اختصاص تریبون به نخبگان تالشی خارج از ایران در برنامه «با بزرگان تالش»، انعکاس افتخارآفرینی‌های تالشان ایران در قالب برنامه «من تالشم»، تازه‌های ادبی و موسیقی تالش در برنامه «ادبیات و نوای تالشی» و نیز واکاوی موضوعات روز تالشان در برنامه «مجله تالشان» از جمله سایر برنامه‌های گنجانده شده در جدول پخش کانال تالشی است. همچنین کانال تالشی تولید ویژه برنامه‌های مناسبتی را در تمام رویدادهای مهم تقویمی دنبال می‌کند که از جمله آنها می توان به برنامه رادیویی اخیر ویژه اربعین با عنوان «مسیر عاشقی» اشاره کرد.

مصطفی سعیدی مدیر رادیو تالشی در پایان گفت: کانال تالشی که در انواع سکوهای بین المللی فضای مجازی نیز فعالیت دارد، در افق جدید و ذیل سند تحول رسانه، برای ورود به عرصه‌های جدید تولید محتوا به خصوص در بخش تصویری برنامه ریزی کرده است تا با تقویت مرجعیت رسانه ای در سطح بین الملل، نگاه جامعه تالشان جهان را همچنان به خود معطوف کند.

 

امتیاز شما