امروز پنج شنبه  ۲۹ شهريور ۱۴۰۳
نگاهی چندوجهی به احوال جام‌جم در هفته‌ای که گذشت
نگاهی چندوجهی به احوال جام‌جم در هفته‌ای که گذشت

از انتشار بدون‌مجوز 2 برنامه نمایش خانگی تا نحوه پخش تصاویر VAR

مشاهده ۱۸۹
۱۴۰۳/۰۶/۱۳- ۲۲:۵۰
تعداد بازدید:189

در بازه زمانی 31 مرداد تا 9 شهریور اخبار مختلفی پیرامون رسانه ملی، بر روی خروجی رسانه‌ها قرار گرفت که در ادامه نگاهی کوتاه بر مهم‌ترین آن‌ها خواهیم افکند.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، حواشی مربوط به محتوای «جوکر 2» و «غربت» در شبکه نمایش خانگی که با ورود ساترا به موضوع همراه بود و همچنین، پخش تصاویر VAR در مسابقات فوتبال ازسوی رسانه ملی دو موضوعی بودند که بسیاری از رسانه‌ها به آن‌ها پرداختند. هفته‌نامه صداوسیما در همین شماره و در قالب گفت‌وگو با سرپرست اداره‌کل فنی صداوتصویر و ناظر قرارداد VAR در سازمان صداوسیما این موضوع را بررسی کرده است.
اما درباره «جوکر 2»؛ روز جمعه مورخ ۲ شهریورماه سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) طی بیانیه‌ای اعلام کرد که سریال‌های غربت و جوکر ۲ فاقد مجوز ساترا هستند و این موضوع ازسوی ساترا به قوه قضائیه اعلام شده است. اما با گذشت چند روز از آن بیانیه، اخباری مبنی‌بر توقیف سریال غربت نماوا و اصلاح جوکر ۲ فیلیمو به گوش می‌رسید. براساس پیگیری از ساترا، اصلاحات شورای صدور مجوز ساترا درخصوص تمام قسمت‌های جوکر ۲ بخش آقایان درحال‌حاضر به‌طور کامل ازسوی سکوی فیلیمو اعمال شده است و صدور مجوز انتشار قسمت‌های بانوان نیز طبق توافق ساترا و فیلیمو منوط به ارسال تمام قسمت‌های بخش بانوان و مشاهده کار توسط اعضای شورای صدور مجوز ساترا و اعلام نظر ایشان شده است که نتیجه نهایی پس‌از بررسی در شورای صدور مجوز ساترا اعلام خواهد شد.
سیدعلی‌اکبر محمودی مهریزی معاون پایش و نظارت ساترا پیش‌تر درخصوص جوکر ۲ گفته بود: «تهیه‌کننده، کارگردان و مدیر رسانه فیلیمو متعهد شده بودند ابتدا نسخه بارگذاری‌شده جوکر ۲ آقایان‌ را اصلاح و دوباره بارگذاری کنند و طی ۲۰ روز تمام قسمت‌های جوکر ۲ قسمت بانوان تدوین و سپس، در شورای مجوز انتشار ساترا بررسی شود و تنها راه این است که فیلیمو هرچه زودتر مطابق تعهد خود عمل کند.»
محمودی مهریزی درخصوص سریال غربت نیز گفت: «متأسفانه سریال غربت بدون مجوز تولید شد و با طراحی شیوه‌ای نامناسب درصدد دور زدن قانون تولید برنامه‌های نمایش خانگی ساخته شده بود. درعین‌حال، ساترا با هدف جلوگیری از تضییع سرمایه‌گذاری‌های مادی انجام‌شده در این سریال، آن را در شورای صدور مجوز مطرح کرد و ازآنجاکه اشکالات زیاد محتوایی این سریال امکان اصلاح در مدت‌زمان کم را نداشت، ساترا به سکوی نماوا اعلام کرد که آماده همکاری است تا پس‌از اصلاح موارد اعلام‌شده ازسوی ساترا، مجوز انتشار صادر شود؛ اما نماوا اقدام به انتشار این سریال بدون اعمال اصلاحات کرد و سه قسمت از سریال بدون مجوز منتشر شد که در قسمت سوم شاهد اعتراض گسترده عرب‌زبانان کشور بودیم و البته شکایت ساترا هم در مراجع قضایی قبل از این اعتراضات ثبت شده بود.»

مروری کوتاه بر چند خبر دیگر
ازجمله محورهای خبری که دستمایه کار رسانه‌ها در روزهای اخیر بوده است، می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:
خبرآنلاین در روز ششم شهریور از کارگردانی تله‌تئاتر جدید «یوسف و زلیخا» توسط عباس اکبری، تهیه‌کننده، فیلمنامه‌نویس و مترجم پیش‌کسوت خبر داده است. چند رسانه هم از ساخت برنامه تازه‌ای با حضور خسرو معتضد، بشیر حسینی و فاضل نظری به‌عنوان کارشناس در حوزه کتاب نوشته‌اند و آن را جایگزین «کتاب باز» معرفی کرده‌اند.
روزنامه ایران با انتخاب تیتر «قاب‌های رنج و مقاومت» در روز هفتم شهریورماه تأملی بر فرهنگ جاری در آثار نمایشی دهه شصت، به‌بهانه بازپخش سریال ژاپنی «سال‌های دور از خانه» داشته است. روزنامه شرق در روز هفتم شهریورماه درباره «اهمیت وحدت فرماندهی در عرصه فرهنگ» نوشته است و روزنامه دنیای اقتصاد هم با انتخاب تیتر «این دوشنبه‌شب‌ها می‌توانست داغ‌تر باشد؛ استعدادی که تلویزیون سوزاند!» برای گزارش خود، نگاهی انتقادی به برنامه فوتبال برتر داشته است.
پایگاه خبری مشرق در روز 30 مرداد با اشاره به ساخت مجموعه‌های نمایشی شهید خرازی و کاظمی، آورده است: «حسن عابدینی، فعال فضای مجازی در توییتر نوشت: مجموعه‌های نمایشی سرداران شهید، حسین خرازی و احمد کاظمی در صداوسیمای اصفهان ساخته می‌شود. کار پژوهش و فیلمنامه این دو اثر نمایشی ۲۶ و ۱۳قسمتی پایان یافته است.»
 نعیمه نظام‌دوست، بازیگر، در روز دوم شهریور در گفت‌وگویی با خبرگزاری مهر، علت حضور کمتر خود در سریال‌های تلویزیونی را این‌گونه توضیح داده است: «من درحال‌حاضر هیچ مشکلی برای حضور در پروژه‌های تلویزیونی ندارم. اتفاقاً قرار بود در یک سریال حضور داشته باشم که به‌دلیل تداخل زمان تولید با یک پروژه دیگر، امکان حضور در آن را پیدا نکردم. قطعاً در آینده نزدیک بار دیگر، مخاطبان در سریال تلویزیونی تازه‌ای، شاهد حضور من خواهند بود. من خودم را فرزند تلویزیون می‌دانم و به همین دلیل همواره تلویزیون خانه من بوده است.»
ایسنا هم در روز چهارم شهریور به‌سراغ بشیر حسینی، کارگردان حسینیه معلی رفته و در خبری با عنوان «کارگردان حسینیه معلی پاسخ داد: تولید کدام برنامه در تلویزیون دشوارتر است، شادی یا عزا؟» ضمن دریافت پاسخ این سؤال، از آغاز فصل جدید آن برای اعیاد شعبانیه خبر داده است. این رسانه همچنین در روز پنجم شهریورماه در گزارشی با عنوان «نگاهی به سریال‌های یک سال اخیر تلویزیون: ترافیک درام‌ها و تاریخی‌ها و فقدان سریال‌های جنایی و پلیسی» مروری بر مجموعه‌های نمایشی یک سال گذشته تلویزیون داشته است.
مجموعه نمایشی «طوبی» هم در روزهای گذشته موردتوجه رسانه‌ها قرار داشت و گفت‌وگوها و یادداشت‌هایی نیز در جراید و رسانه‌های برخط حول محور این سریال به چشم می‌خورد.

امتیاز شما