به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، نخستین جشنواره ملی «صدای شهر» با همکاری شهرداری و صداوسیمای اصفهان در دو بخش حرفهای و مردمیبرگزار شد. بخش حرفهای این جشنواره شامل نمایش کوتاه، مینیفیچر، آنونسهای آگاهیبخش، متن و گزارش و psa بود و بخش مردمی آن نیز در حوزه پادکست، داستانک، متن طنز و عکاسی (ویژه رادیونما) برگزار شد.
شمشیری، معاون صدای استانها در اختتامیه جشنواره ملی صدای شهر گفت: به همت صداوسیمای استان اصفهان نخستین دوره این جشنواره برگزار و با استقبال خیلی خوبی در کشور روبهرو شد. شمشیری افزود: با توجه به اینکه اصفهان یکی از شهرهای بزرگ کشور و دارای ظرفیتهای گردشگری است، امیدواریم این جشنواره در یک عرصه بینالمللی دیدهشود.
وی همچنین گفت: تریبون صدای شهر نیز درخور توجه است و این تجربه و تعامل مناسبی که بین شهرداری و صداوسیما برای رفع مشکلات شهروندان، اطلاعرسانی و آگاهی شهروندان وجود دارد، میتواند الگو و تجربه خوبی برای سایر استانها باشد.
معاون صدای استانها ضمن قدردانی از تمام دستاندرکاران برگزاری این جشنواره، به ورود رادیو اصفهان به ۷۵ سالگی آن اشاره کرد و زحمات همکاران معاونت صدای اصفهان را ارج نهاد. افشارنیا، مدیرکل صداوسیمای اصفهان هم در اختتامیه نخستین جشنواره ملی رادیویی صدای شهر با اشاره به اینکه شناسایی و معرفی استعدادهای حوزه تولیدات رادیویی، گسترش فرهنگ شهروندی بین مردم و کمک به مدیریت شهری از اهداف برگزاری این جشنواره بود، گفت: جشنواره صدای شهر، با دریافت 345 اثر تخصصی از سراسر کشور، توانست مسیر جدیدی را در حوزه تولیدات رادیویی ایجاد کند و از نگاه موضوعی نیز توانست مناظر جدیدی را در حوزه مدیریت شهری برای مخاطب نمایان سازد.
قاسمی، شهردار اصفهان دیگر سخنران این جشنواره بود که به ویژههای هنرمندان پرداخت و گفت: هنرمند باید هستیشناس، عارف و فیلسوف باشد تا بتواند آثار بزرگی را خلق کند.
گفتنی است که در حاشیه آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی رادیویی صدای شهر، جشن ۷۵ سالگی رادیو اصفهان هم برگزار شد و از صاحبان 25 اثر که بر اساس ارزیابی ستاد معاونت صدای استانها حائز رتبه برتر شدهبودند، قدردانی به عمل آمد.
برگزیدگان صدای شهر
اسامیبرگزیدگان جشنواره ملی صدای شهر به شرح زیر است:
* در حوزه حرفهای، بخش نمایش کوتاه: شهرام میکائیلی از صداوسیمای مهاباد با اثر«نفس یک شهر» به رتبه دوم و بردیا بهرامنژاد از صداوسیمای بوشهر با اثر«پپسی تگری» به رتبه سوم دست یافت.
در بخش مینیفیچر، محمدمهدی محمدیان از صداوسیمای بوشهر با اثر«سه رقم مزاحمت» به رتبه اول، محمدصادق آزادی از صداوسیمای کهگیلویه و بویراحمد با اثر«زنگ انشا» به رتبه دوم و مسعود حسنی از صداوسیمای خراسان جنوبی با اثر«درخت زندگی» به رتبه سوم دست یافتند.
در بخشPSA، محمد چگینی از صداوسیمای کیش با اثر«هزار و یک» به رتبه اول، بهداد مرادی از صداوسیمای کردستان با اثر«پسماند بفرمایید» به رتبه دوم و ناهید سعادتی از صداوسیمای آذربایجان شرقی با اثر«به شما نزدیکتر است» به رتبه سوم دست یافتند.
در بخش آنونسهای آگاهیبخش، لیلا عسکری از صداوسیمای اصفهان با اثر«خشم» به رتبه اول، سیفالله صادقی از صداوسیمای گلستان با اثر«منو بزنید» به رتبه دوم و کامبیز پرواز از صداوسیمای کرمان با اثر«پیک بهداشت» به رتبه سوم دست یافتند.
در بخش متن و گزارش، احترام امیدیان از صداوسیمای سمنان با اثر«سر ساعت» به رتبه اول، تلناز سکز از صداوسیمای خوزستان با اثر«خش خش» به رتبه دوم و فاطمه پیری از صداوسیمای آذربایجان شرقی با اثر«رانندگی خانوما» به رتبه سوم دست یافتند.
در بخش ویژه، سهیلا ایزدی از صداوسیمای کرمانشاه با اثر PSA به رتبه اول، پویا الهامی از صداوسیمای اصفهان با اثر«آنونس» به رتبه دوم و مهدی آمن از استان قم با اثر«عکس-مردمی» به رتبه سوم دست یافتند.
* در حوزه مردمی هم در بخش پادکست، ملیحه طالبی از استان اصفهان با اثر«137»، در بخش داستانک منصوره عسکری دشتبیاض از شهر بیرجند با اثر«تندیس» و در بخش متن طنز نیز وحید حاج سعیدی از شهر علیآباد کتول با اثر«پنجره دانایی» اول شدند. علاوه بر این در بخش عکس(ویژه رادیو نما) نیز غلامی از شهر زاهدان به رتبه اول دستیافت.
بر اساس این گزارش افرادی که از نگاه خلاقانهای در این جشنواره برخوردار بودند، بدین شرح است: محمد چگینی نگاه خلاقانه در ساختار PSA، لیلا عسکری نگاه خلاقانه در ساختار آنونس، احترام امیدیان نگاه خلاقانه در طرح موضوع، سهیلا ایزدی نگاه خلاقانه در موضوع مشارکت اجتماعی (PSA انتخابات)، مریم ملانوروزی نگاه خلاقانه در عکاسی، ملیحه طالبی نگاه خلاقانه در پادکست مردمی، محمدمهدی محمدیان نگاه خلاقانه در مینی فیچر.