به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، در گزارش پیشرو به مرور این پیامکها میپردازیم؛ این پیامکها و برخی جزئیات آنها را مرور کرده است. مرور پیامکهای مردمی در یک هفته اخیر نشان از آن دارد که بخش زیادی از مردم نسبت به سریالهایی که از تلویزیون پخش شده، واکنش نشان دادهاند و کلیدواژه سریالها بیشتر از هر چیزی بوده. برخی از آنها از سریالهای روی آنتن قدردانی کردند و برخی هم درخواست سریالهای بیشتر و دیگری را داشتهاند. مثلا یکی از کاربران درخواست پخش سریال آخرین پادشاهی و امپراتور بادها را داشتند و تعدادی دیگر از مخاطبانی که به ۱۶۲ پیامک زدند از پخش برنامه یوسف پیامبر تشکر کردهاند. سریال یوسف پیامبر به کارگردانی مرحوم سلحشور، این روزها از شبکه آیفیلم روی آنتن رفته و مخاطبان بسیاری را به سمت خود جذب کرده است. سریالهای دیگری مثل رعد و برق که در ابتدای راه پخش است و نونخ که بهتازگی پخش آن به اتمام رسیده هم در میان پیامکها به چشم میخورد.
سعید مسعودی ۵۷ ساله از اصفهان یکی از این مخاطبان است که درخواست پخش سریال «سالهای دور از خانه» را داشته است. او درباره درخواست خود به جامجم میگوید: بهنظرم بهدلیل بحران هویتی که جامعه ممکن است با آن مواجه شود، میتوان با زبان سریالهایی مثل سالهای دور از خانه، مفاهیمی مثل پشتکار، سعی، اراده و هویت را به جوانها منتقل کرد.
به افق فلسطین
به افق فلسطین از زمانی که تحولات منطقه و مسائل غزه وارد فاز تازهتری شد، روی آنتن رفت و بهواسطه انعکاس دیدگاههای مختلف توانسته مخاطبان بسیاری را به سمت خود بکشد. بسیاری از پیامکهای ارسال شده از سوی مردم به سامانه ۱۶۲ حاکی از آن است که این برنامه برایشان جذاب بوده و در از عوامل تشکر کردهاند. برنامه به افق فلسطین تلاش کرده تا در کنار اطلاعرسانی نسبت به مسائل مرتبط با غزه و تحولات آن از کارشناسانی استفاده کند که همگی حرفی برای گفتن دارند. تا الان هم چهرههای شناختهشده بسیاری به این برنامه آمده و نسبت به مسأله غزه موضعگیری کردهاند.
منصورههاشمی ۶۴ساله از تهران ازهمین مخاطبان است که به گفته خودش، نهفقط برای برنامه بهافق فلسطین که برای برنامههای دیگر هم بارها پیامک داده است. او دراینخصوص به جامجم بیان میکند: من زبان صریح برنامه به افق فلسطین را دوست دارم و بهنظرم برای آنهایی که چشمشان را روی جنایتهای صورتگرفته درغزه بستهاند، برنامه روشنگر وخوبی است. نباید مردم مظلوم فلسطین را فراموش کنیم اما در عین حال باید برای آنهایی که نسبت به این مسأله آگاه نیستند، اطلاعرسانی درست کرد.
مخاطب دیگر، خانم حسین زاده ۴۴ساله از صومعه سراست که به گفته خودش به افق فلسطین از برنامههای خوب تلویزیون است. او در این باره به جامجم میگوید: تلویزیون برنامههای بسیاری برای فلسطین ساخته اما علاقه من به این برنامه بیشتر است، چون این برنامه باعث شده همه دنیا فلسطین را بیشتر بشناسند.
ماندگاری پاورقی
حدود یک سال از زمانی که برنامه پاورقی روی آنتن تلویزیون رفت، میگذرد و به تایید پیامکهای هفتگی ۱۶۲، مخاطبان بسیاری هنوز هم نسبت به این برنامه مشتاق هستند و برخی از آنها خواستار اضافه شدن وقت برنامه شدهاند.
مریم عزیزی ۵۷ ساله از نطنز یکی از این مخاطبان است که بازنشسته شده و سالها معلم بوده. او درخصوص برنامههایی مثل پاورقی به جامجم عنوان میکند: من اوایل گاهی این برنامه را میدیدم اما بهمرور دیگر طوری شد که هر شب ساعت کارهایم را جوری تنظیم میکردم که حوالی ۸ شب بتوانم پاورقی را تماشا کنم. بهنظرم برنامههای اینچنینی باید بیشتر روی آنتن برود. از خانواده شاگردان قدیمیام هم که میپرسم، میبینم که چطور توانسته روی مخاطبان نوجوان تاثیر بگذارد. برای همین به ۱۶۲ پیام دادم تا از این برنامه تشکر کنم. اجرای خوب آقای شهبازی هم یکی دیگر از نقاط برجسته این برنامه است.
مخاطب دیگر، زهره فرجی بازنشسته است که درباره برنامه پاورقی به جامجم می افزاید: پاورقی برنامه بسیار خوب و آموزندهای است و بابت تولید و پخش آن از صداوسیما قدردانی میکنم. بهنظرم باید از این دست برنامهها بیشتر ساخته شود.
سمت روشنگری دینی
برنامه سمت خدا دیگر به یک برند ثابت برای شبکه سه تبدیل شده و آنهایی که دلشان در گرو برنامههای معارفی است، آن را تماشا میکنند. برنامه سمت خدا با اجرای نجمالدین شریعتی حالا سالهاست که روی آنتن میرود و به برند ویژه و ظهرگاهی شبکه سه تبدیل شده است. آنطور که پیامکهای مردمی ارسال شده به سامانه ۱۶۲ نشان میدهد، مخاطبان بسیاری از این برنامه تشکر کردهاند و کلیدواژه نام این برنامه بارها در پیامکها تکرار شده است. سهراب عموخلیلی از فسا ۳۰ ساله و شغل آزاد است که به ۱۶۲ پیام داده و از برنامه سمت خدا تشکر کرده است. او در این رابطه میگوید: خاطرم نیست اولینبار چه زمانی این برنامه را دیدم اما نوع آرامشی که مجری برنامه برای اجرا دارد، باعث شد که کانال را عوض نکنم و پای تماشای آن بنشینم. بهمرور به آن علاقهمند شدم. چند باری هم به برنامه سمت خدا پیامک دادم. برنامه خوب و جمعوجوری است که بسیاری از پرسشهای اعتقادی ما را پاسخ میدهد.
مکثی پرمخاطب
تاکنون برنامههای مختلفی برای تبیین پشتپردههای سیاسی حوادث مختلف روی آنتن رفته است. مکث که حالا توانسته سری در میان برنامههای تبیینی درآورد، روایت خود را بر پشتپرده سیاسی اتفاقات فرهنگی گذاشته است. یونس محمدی، تهیهکننده و مجری برنامه مکث پیش از این درخصوص سرخط کلی این برنامه به جامجم گفته بود: برنامه مکث تلاش کرده از همان قسمتهای اول، یک موضوع کلی یعنی سبک زندگی را بهعنوان سرخط کلی، درنظر داشته باشد. تلاش کردیم پشتپردههای سیاسی مسائل فرهنگی را مورد بررسی قرار دهیم. واقعیت این است که سالهاست با ورود رسانه به زندگی مردم ایران و جهان، شاهد یک گرایش رسانهای بین مردم هستیم که سبک زندگیشان را براساس آنچه رسانهها میخواهند، تنظیم میکنند. در عینحال بهدلیل اینکه این اتفاق بهمرور و تدریجی وارد زندگی مردم شده، خیلیها آن را طبیعی تلقی میکنند و تصورشان این است که همیشه سبک زندگی ما اینطور بوده. وقتی در برنامه مکث گریزی به گذشته میزنیم، میبینیم که سبک زندگیمان این نبوده و این پرسش را مطرح میکنیم که چرا به اینجا رسیدهایم.
صف اول پاسخگویی
شبکه خبر در کنار اطلاعرسانیهایی که همیشه از مسائل و اخبار مختلف دارد، تلاش خود را بر این قرار داده که تبیین تحولات را هم به مخاطب ارائه کند. برنامه صف اول را باید ازجمله آنها دانست که در گفتوگو با مسئولان مختلف، دغدغههای مردم را پیگیری میکند. اشخاص، دستگاهها و نهادهایی که در صف اول مسئولیت در کشورقرار دارند، مهمان برنامه «صف اول» میشوند تا پاسخگوی پرسشهای پرتکرار مردم باشند. نگاهی به پیامکهای مردمی سامانه۱۶۲ نشان از آن دارد که کلیدواژه این برنامه در میان تشکرهای مردمیپرتکرار بوده است. برنامه صف اول تلاش کرده مقامات مهم کشوری را درجایگاه پاسخگویی قرار دهد.