به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، شماره ۱۶۹۵ مجله سروش ویژه آذرماه ۱۳۹۹ با عنوان «از قهرمان تا الگو» منتشر و روی پیشخوان مطبوعات قرار گرفت.
در سرویس فرهنگ و در پرونده ویژه این شماره از مجله، به جنگ بزرگی که میان همسایگان شمالی ایران رخ داده اشاره و به ابعاد فرهنگی و رسانهای جنگ قره باغ و بخشهای ناگفته ای از دوران اشغال قره باغ پرداخته شده است.
در بخش فرهنگ و سیاست، سروش به بهانه ۱۰ آذر روز مجلس وارد صحن مجلس شده و با نگاهی فرهنگی تاریخی به قواعد زبانی مجلس پرداخته است. تاملی بر بحران نقش بازیگران فرهنگی مجلس، تاثیر رسانهای شدن سیاست بر اولویتهای مردان سیاست، کمیسیون فرهنگی، شریان حیاتی فراموش شده، مجلس و هزار راه نرفته از جمله مطالبی است که در ادامه این بخش آمده است.
در سرویس رسانه در مطلبی با عنوان «مجرم کیست» به بررسی حقوق خلاهای تنظیمگری در پلتفرمهای اشتراک گذاری ویدئو پرداخته شده است.
در ادامه این سرویس و در بخش آنتن سروش به بررسی بازنمایی چهره قهرمانان زن در سریالهای تلویزیونی پرداخته است. بررسی سریال نجلا با عنوان روایت عشق و غیرت، از قهرمان تا الگو، مروری بر ۸ سریال تلویزیونی با محوریت زنان، انسجام یک تصویربیگانه از دیگر عناوین این بخش از این سرویس رسانه است.
همچنین در ادامه نقد و بررسی عملکرد معاونت برون مرزی در شماره پیش، در این شماره از سروش با دکتر عباس محمد نژاد رئیس خبرگزاری بین المللی تصویری ایران پرس گفت و گو شده است.
خارج از جو سانسور بر مدار نقد، روایت تاریخ میسازد، سیاست در قاب سینما، سیاستمدارانی که نمیشناسیم و غیره عناوین بخش سینما در سرویس هنر است. در بخش موسیقی این قسمت نیز به تحلیل رفتار حاکمیت با اهالی و صنعت موسیقی، گفت و گو با دکتر کمیل قدیرلو دکتری سیاست گذاری فرهنگی در خصوص آسیب شناسی مسائل موسیقی ایران، مروری بر تناقضات موجود در مدیریت موسیقی کشور پرداخته شده است.
در ادامه و در سرویس ادبیات به سرگذشت رنگارنگ داستان معاصر ایرانی از دهه بیست تا کنون پرداخته شده است. فلسفه برای کودکان؛ یک ماجرای خاکستری، بررسی کتاب جامعه ما شهید آیت الله محمدباقر صدر و معرفی کتاب آنها چگونه تصمیم میگیرند از دیگر مطالبی است که دراین بخش به آنها پرداخته شده است.
شماره ۳۴۵ مجله سروش کودکان ویژه آذر منتشر شد
شماره ۳۴۵ مجله سروش کودکان ویژه آذرماه از سوی انتشارات سروش منتشر و روی پیشخان مطبوعات قرار گرفت. در این شماره از سروش در ابتدا به تقویم آذرماه اشاره شده است، ولادت امام حسن عسگری (ع)، وفات حضرت معصومه (س)، روز نیروی دریایی، ولادت حضرت زینب (ع)، روز جهانی معلولان از جمله روزهای مهم تقویم آذرماه هستند.
همچنین با عنوان از جعبه جادو چه میخواهید، به بررسی سهم بچهها از تلویزیون در روزجهانی کودک و تلویزیون اشاره شده است. در این قسمت نظرات مجریهای کودک تلویزیون از جمله مجید قناد، آزاده آل ایوب و فاطمه امینی آمده است.
همچنین در ادامه، به برنامههای کودک از جمله «مل مل» و «بچه محل» پرداخته شده است که علاوه بر دیدن برنامه، شنیدنی هم هستند و گپ و گفتی کوتاه با زهرا زواری ترانه سرای برنامههای عموپورنگ و مهرداد نصرتی آهنگساز برنامههای عمو پورنگ انجام شده است. در صفحات بعدی نیز متن ترانههای برنامه بچه محل نیز امده است.
از روی کاغذ تا قاب تصویر عنوان مطلب بعدی است که در آن از سرگذشت برنامههای به یادماندنی چون قصههای تا به تا، سطل سحرآمیز، پیتر پن، مری پاپینز و … میگوید.
سروش کودکان در این شماره یک گفت و گوی ویژه نیز با گیتی خامنه مجری قصه گوی برنامههای کودک انجام اداده است. خامنه از قصه گویی، نحوه ورود به این عرصه، کتابخوانی و مهارت در قصه گویی و.... میگوید.
نمایشنامه کله طاس، داستان لیپونیوشکا، در ورزش نمیتوانم وجود ندارد، فیلو و یک شب متفاوت، ماجراجویی به سبک طوطیهای دریایی، صدای کدام حیوان را میشنویم، چطوری درخت پاییزی درست کنیم و … از دیگر مطالب این شماره از سروش کودکان است.
در بخش کتابخانه نیز کتاب «افسانههای صحرا» نوشته عبدالصالح پاک معرفی شده است.
شماره ۱۰۲ مجله سروش خردسالان ویژه آذر منتشر شد
شماره ۱۰۲ مجله سروش خردسالان ویژه آذرماه از سوی انتشارات سروش منتشر و روی پیشخوان مطبوعات قرار گرفت.
داستان بزغاله و سه تپه، بازی نمایش برهی صورتی غذا می خواد، کاردستی در قصههای باغ دوستی، یک شهروند خوب، آشپزی دسر موز و خرمالو، از جمله مطالب این شماره از سروش خردسالان است.
گامبال و دی وی دی، خدا چه آفریده، کرونا هر جایی میتواند باشد، تلویزیون روشنه از جمله مطالبی است که در صفحات تلویزیون منتشر شده و علاقه مندان میتوانند با اسکن بارکد به صفحه مربوط به آن در نسخه الکترونیکی منتقل شوند.
در صفحه آخر نیز به روز جهانی حیات وحش اشاره شده است، و از سروشیها خواسته شده است داستانها و نقاشیهای خود در این زمینه را به آدرس مجله سروش ارسال نمایند.