به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، مریم بانو فطرتی تهیه کننده برنامه «رهاورد» گفت: در جهان امروز تولید انواع رایانهها، تجهیزات مخابراتی، تلفنهای همراه، خودروها، لوازم خانگی، سامانههای دفاعی، محصولات حوزه هوافضا و رباتیک به شکل فزایندهای به ریزتراشهها و به تعبیر دیگر صنعت میکروالکترونیک و نیمههادیها وابسته است.
وی ادامه داد: به همین علت نقشآفرینی در این صنعت برای بسیاری از کشورها از جمله ایران اهمیتی راهبردی دارد. کشورهای مختلف بهخصوص کشورهای توسعهیافته و بزرگ مانند چین، ژاپن، آلمان، هلند و ایالات متحده در سالیان اخیر همواره با سرمایهگذاریهای هنگفت دولتی به دنبال رشد و توسعه بومی این صنعت پایه و دسترسی به فناوری روز آن بودهاند.
این تهیه کننده رادیویی تصریح کرد: میکروالکترونیک یکی از حوزه های مهم در علم الکترونیک و مهندسی برق است که در آن از ترکیب فیزیک، مهندسی برق و نانوفناوری برای ساخت و طراحی سامانه های الکترونیکی با ابعاد بسیار کوچک استفاده می شود. این حوزه شامل ساخت اجزای الکترونیکی مانند ترانزیستور، مدارهای یکپارچه و میکروپروسسورها است.
میکرو الکترونیک در صنایع مختلفی از جمله ارتباطات، الکترونیک صنعتی، پزشکی، صنایع فضایی، خودرو، رایانهها و دستگاههای هوشمند، صنایع نظامی و سایر صنایع مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: در همین راستا در برنامه روز شنبه با حضور دکتر روح اله خسروشاهی عضو هئیت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران، محمد حسین سروش دانش آموخته رشته الکترونیک و محسن کارگرپارسا جم مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت و گو خواهیم کرد.
«رهاورد» به تهیه کنندگی مریم بانو فطرتی و گزارشگری نوید دانشور شنبه دهم آذر ساعت 16:40 از رادیو ایران تقدیم میشود.