به گزارش روابط عمومی رسانه ملی به نقل از مهر، بشیر حسینی کارگردان «حسینیه معلی» با اشاره به این برنامه و شروع به کار فصل جدید آن به خبرنگاران بیان کرد: ما برای فصل آینده از ۲ ماه پیش شروع به کار کردیم. قاعده ای هم داریم که برای حس شخصی و دلی خودمان اگر نمیشود همه برویم به کربلا یک نفر از استودیو به کربلا برود و کار را به امام حسین (ع) تقدیم کند و اذن بگیرد که برای فصل بعدی کار کنیم.
وی درباره چالش های ساخت «حسینیه معلی» اظهار کرد: من آنقدر که با معلی زندگی کرده ام با خانواده ام نبوده ام و آنقدر شب ها به خانه نرفته ام که همسرم میگوید اگر شبی خواستی به خانه بیایی خبر بده.
حسینی اضافه کرد: هیچ برنامه ای در عمرم نه قبل از «حسینیه معلی» و نه بعد از آن سراغ ندارم که برایش این میزان وقت گذاشته شود و این وقت گذاشتن از سر شوق است. برای «حسینیه معلی» در همین فصل برای اولین بار چند صد بیت سروده شد و همه جوره برای آن کار میشود، همین مدل کار هم هست که برکت دارد.
کارگردان «حسینیه معلی» درباره انرژی در صحنه کار نیز گفت: ما خسته که میشدیم یک روضه ۱۰ دقیقه ای آخر کار دوباره ما را احیا میکرد و این چنین سر خستگیها دوباره انرژی میگیریم. این فضا برکت امام حسین (ع) است.
وی در ادامه درباره سختیهای کار عنوان کرد: ما ریزش هم داشته ایم و رویش ما کم بوده است. باید عوامل حرفه ای بیاوریم و شخص حرفه ای که بتواند این میزان کار کند، نداریم. ما ۳۰۰ سفر برای همین برنامه داشتیم و شما ممکن است فکر کنید سفر با هواپیما انجام میشود اما تجربه خود ما این بود که باید از مرکز استان دور شویم تا به آن سنت ها و آیینهای (عزاداری) برسیم. چون در مرکز استان همه چیز کلیشه و شبیه پایتخت شده است و حداقل باید ساعت ها از مرکز دور شویم. اما چقدر از عوامل حاضرند این سفرها را بپذیرند. به روستایی می روید که گاهی ریشههای عمیق دعوای فرهنگی دارند و حاضر نیستند با هم کار کنند. گاهی بچههای ما کتک هم خورده اند و امثال این اتفاقات اصلاً ساده نیست و در این حرفه دیده نشده است. برخی که سفر اول را با ما آمدند حتی سفر ۵ روزه را تمام نکردند و بعد از ۲ روز خودشان برگشتند.
وی با اشاره به فصل بعدی این برنامه که ماه شعبان پخش میشود درباره سختی ساخت برنامه مناسبتی در ایام عزاداری و شادی عنوان کرد: برنامه شاد خیلی سخت تر است ما در غم و عزاداری هیچ محدودیتی نداریم و به شوخی به رفقا میگفتیم فقط نمی توانیم قمه زنی نشان دهیم ولی در شادی هیچ چیز نمی توانیم نشان دهیم. متاسفانه شادیهای ما آنقدر تنوع ندارد. آیینهایی که داریم هم خیلی یک دست و هم خیلی مدرن شده است و شادیهای سنتی ما در حال از بین رفتن هستند.
حسینی درباره راهکارهایی برای نمایش این سنت ها گفت: این می طلبد که ابتدا خود مردم به سنت هایشان افتخار کنند. ما معمولاً خودمان سنت هایمان را دوست نداریم و از آن خجالت میکشیم. امید ما در «حسینیه معلی» این بود که یک بار دیگر مدل عزاداری یا شادی آذریها را ببینیم و بگوییم، ببینید چقدر جذابیت دارد.
وی درباره زمانی که برای سوژهها صرف میشود، توضیح داد: ما در همه کارها خیلی آرمان گرایانه جلو رفتیم و خیلی از رفقایی که می آیند با ما کار کنند پشیمان میشوند. اینقدر وقت میگذاریم و برای یک سوژه و پرداخت آن کار میکنیم که شاید باور نکنید. مهمانی از عراق داشتیم که اطیاف زبیدی همسر شهید محمد الشیبانی راننده حاج قاسم در فرودگاه بغداد بود. برای همین یک سوژه که خروجی اش ۱۰ دقیقه از برنامه بود من یک سفر به عراق رفتم تا گفت و گو کنیم. یک هفته هم او و دخترش به ایران آمدند، گشتند، دخترش را به شهربازی بردیم و بعد برای بار سوم برنامه ضبط شد. او در همه این دفعات بارها خاطرات و روایتش را تعریف کرد و برای همین یک سوژه، بالغ بر ۱۰ روز وقت گذاشتیم.
داور برنامه «عصر جدید» در پایان درباره اینکه چقدر از برنامه سازان حرفه ای مشورت گرفته میشود، اظهار کرد: اگر کسی حرف اجرایی و واقعی داشته باشد ما استقبال میکنیم اما مشکل این است که همه اهل کلی گویی هستند. ما از نهادها برای آیینهای مناطق مختلف کمک خواستیم در حالیکه تحقیقات ناقص بود یا درست نبود چون از اینترنت چند نکته درآورده اند و ما خودمان می دانستیم که اشتباه است.
وی درباره برخی بخش های برنامه که واکنش های منفی به دنبال داشته است یاداور شد: نسبت بازخوردهای منفی به نسبت بازخوردهای مثبت خیلی کم است. ما فضای مجازی را میشناسیم و می دانیم چه صفحه ای چه بخش هایی را با چه هدفی میگذارند. نکته دیگر این است که برنامه بدون نقص وجود ندارد و حتماً اختلاف سلیقه هم مورد دیگری است که باید لحاظ کرد. در فرهنگ هیاتی نکته ای داریم که به حدیث تباکی اشاره دارد و اینکه حتی اگر اشک ندارید تباکی کنید. ما این فرهنگ را معرفی میکنیم ممکن است برخی مخالفت داشته باشند.
حسینی درباره دو حضور برادر روحانی در مناسبت های شاد این برنامه و واکنش های منفی به آنها عنوان کرد: درباره آن دو برادر چون بازخوردها برایمان مساله شده بود، خود ما از مرکز تحقیقات صداوسیما خواستیم تا پژوهش کند. فکر میکنم عددی بیش از ۸۸ درصد بازخوردها مثبت بود و زیر ۱۲ درصد منفی بود. اما در فضای مجازی موجی ایجاد میکنند که فکر میکنید منفیها خیلی بالاست. چرا این موج ایجاد میشود چون اینها معمم هستند و این یعنی حساسیت مضاعف. ما در برخی سوژهها خواستیم اصلاً خود را سانسور نکنند.
وی اضافه کرد: روحانی ای هم که کار کودک انجام می دهد از قدیم هم بازخوردهای منفی داشته است. حجت الاسلام راستگو هم چنین بازخوردهایی داشت و حتی از طرف هم صنف های خود این واکنش های منفی را میگرفت.
حسینی در پایان گفت: برنامه برای ما مهم است و اتفاقاً از چندین نهاد می خواهیم بازخورد و نظرسنجی بگیریم و همه جوره وقت میگذاریم.