به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، در این مراسم نویسنده و راوی کتابهای «پایی که جاماند»، «سید آسایشگاه ۵» و «آن بیست و سه نفر»، ضمن قرائت بخشهایی از این کتابها، از خاطرات تلخ و شیرین جمعآوری کتاب، حوادث ماندگار، سخت و همچنین استقامت رزمندگان و اسرا در دوران هشت سال دفاع مقدس سخن گفتند.
رضا ایرانمنش، بازیگر و جانباز هشت سال دفاع مقدس از دیگر حاضران این مراسم بود که با اجرای شعری با مضمون دوران هشت سال دفاع مقدس و بیان خاطرات این دوران، از سختیها، صبر و حماسهسازیهای متعدد همنسلان خود گفت و تأکید کرد آسیبهای قساوت و سنگدلی صدام و رژیم بعث هنوز با رزمندگان و اهالی جبهه و جنگ هست. وی همچنین از امور ایثارگران به دلیل زنده نگه داشتن یاد و خاطره ایثارگران تقدیر و تشکر کرد.
در ادامه علی بخشیزاده، معاون صدای رسانه ملی که از آزادگان سرافراز است، با اشاره به زحمات رسانهای آن دوران نظیر رادیو جبهه گفت: «خرمشهر آزاد شد.» برای ما جملهای معمولی نبوده و فضایی حماسی توأم با حس پیروزی را به همراه داشت. این عبارت برای ما نماد و نشانهای است که دلاوریهای رزمندگان را در آن دوران عیان میکند؛ دورانی که رزمندگان و مردم ما با سلاح قوی ایمان، همهجانبه در مقابل زیادهخواهی استکبار ایستادند و زیباترین صحنههای تاریخ معاصر کشور را رقم زدند.
محسن برمهانی، معاون سیما نیز به بازخوانی رشادتهای هشت سال دفاع مقدس پرداخت و بر ضرورت توجه به این دوران تأکید کرد. حسن عابدینی، معاون امور استانها هم با بیان خاطراتی از دوران جبهه و جنگ، از تأثیرات حماسه هشت سال دفاع مقدس در دوران کنونی گفت.
پخش اولین بار تصاویر مستند از حضور اسرای ایرانی در چهل کیلومتری مرز و هنگام اعزام به خاک ایران و برگزاری نمایشگاه و عرضه با تخفیف کتابهای جبهه و جنگ از دیگر بخشهای این مراسم بود و در پایان از خانواده چند آزاده رسانه ملی که طی این سالها به رحمت ایزدی پیوستند با حضور معاونان سازمان صداوسیما تقدیر شد. مجتبی رضایی، معاون منابع مالی و سرمایه انسانی، فرزانه، قائممقام معاونت منابع مالی و سرمایه انسانی، صباغ، مدیر امور ایثارگران و مدیران کل این معاونت از دیگر حاضران در مراسم بودند.