به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، اکبر رضایی، مدیرکل صدا و سیمای آذربایجانشرقی اظهار کرد: در این چند ماه اخیر حوادث متعددی در سطح استان و کشور و جهان رخ داده است؛ تمامی این اتفاقات توسط رسانهها ضریب خورده و افکار عمومی را نسبت به حقایق روشن کرد و قطعا این یک رسالت بزرگی برای رسانهها بود.
وی با بیان اینکه رسانهها در سقوط بالگرد از جان مایه گذاشتند تا افکار عمومی متوجه حقیقت اتفاقات شوند، گفت: میتوان اذعان داشت که در حال حاضر جایگاه رسانه در بین افکار عمومی ارتقا یافته است زیرا تلاشهای رسانه اگر نبود، مسیر استکبار جهانی در جهان تثبیت مییافت ولی الآن افکار عمومی در یک جهت دیگر وارد شدند و دنبال حقیقت هستند.
مدیرکل صدا و سیما استان خاطرنشان کرد: اگر دانشجویان آمریکایی به دفاع از غزه به پا میخیزند یک اتفاق جدیدی است که قطعا نقش رسانه در این بین اهمیت دارد و از طرف دیگر مسیر نظام سلطه نیز تغییر یافته و به عبارتی دست و پای خودش را جمع میکند.
وی بیان داشت: حقیقت محض این است که از حق هیچ وقت نمیتوان ترسید و آن چیزی که خسران و ضرر دارد، ناحقی است.
رضایی با یاد شهدای غزه و شهدای خبرنگار غزه گفت: جبهه رسانهای استکبار نیز دچار شکاف شده است و نمیتواند روی حقایق پرده بکشد! البته شهدای غزه نیز بر این موضوع گواه هستند که چقدر موجبات ترس صهیونیستها شده بودند.
وی یادآور شد: سرعت اتفاقات در جهان نیز حاکی از آن است که کنترل آن از دست نظام سلطه نیز خارج شده است.
مدیرکل صدا و سیما استان با تشریح عملکرد رسانه ملی گفت: فضای مجازی در حال حاضر تاثیرات بسزایی در کنار رسانه ملی دارد.
وی ادامه داد: رسانه ملی به عنوان تنها رسانه پخش عمومی در کشور است ولی فضای مجازی این مجموعه را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
رضایی گفت: حدود 55 درصد منبع خبری مردم رسانه ملی و رادیو تلویزیون است که این موضوع را در اتفاقات اخیر مشاهده کردیم که حتی تا 75 درصد نیز جلو رفت.
وی با اشاره بر نظرسنجیهای انجام گرفته در خصوص میزان بازدید مردم از رسانه ملی، گفت: طبق ارزیابی و خواست مردم ساعت پخش خبر شبانگاهی نیز تغییر یافت.
مدیرکل صدا و سیما استان با بیان اینکه رسانه ملی فعالیت رسانهای در انتخابات مجلس شورای اسلامیگفت: ما با 98 میزگرد در رده اول برگزاری میزگرد انتخاباتی در کل کشور بودیم.
وی تصریح کرد: بخش سیما با رشد چند رتبه ای به رده چهارم کشور رسیده است و بخش رادیو با ارتقای یک رده به رده یازدهم دست یافته است.
مدیرکل صدا و سیما استان ابراز کرد: طبق نظرسنجی اردیبهشت ماه سال جاری، در بخش خبری ساعت 17 رادیو، حدود 7 درصد با رشد روبرو بودیم و در بخش خبری سیما ساعت هشت و نیم میزان مخاطب 87 درصد میباشد و همچنین اخبار هفت و نیم عصر با اقبال 45 درصدی روبرو شده است.
وی گفت: قرار است هر دو ماه حداقل یک گزارش ویژه از هر شهرستان تهیه شود.
رضایی ادامه داد: تهیه گزارشهای ویژه در خود مرکز استان نیز طبق برنامه انجام خواهد گرفت. این برنامه با پژوهش و ارزیابی و نوشتن سناریو جلو خواهیم رفت.
وی به عملکرد شبکه صدا در رسانه ملی اشاره کرد و گفت: طبق ارزیابی اعلام شده است که 36 درصد از مردم به خاطر اینکه وقت ندارند به رادیو گوش نمیدهند.
مدیرکل صدا و سیما استان یادآور شد: برنامه کندیمیز رتبه اول در بخش رادیو را از نظر مخاطب دارد.
وی افزود: میزان رضایتمندی از برنامهها به ترتیب به برنامه آخشاملار، خانواده و دعوت و کندیمز اختصاص یافته است.
رضایی با اشاره بر عملکرد برنامههای سیمای استان گفت: میزان تماشای تلویزیون در استان 63 درصد است .
وی متذکر شد: طبق ارزیابی انجام گرفته عواملی از قبیل علت عدم تماشایی شبکه سهند نداشتن زمان، نداشتن علاقه، متنوع نبودن برنامهها از دلایل اصلی نظرسنجی مردم نسبت به عدم تماشای شبکه استانی است.
اکبر رضایی، مدیرکل صدا و سیما آذربایجانشرقی امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نجات فوتبال استان به احیای تیم ماشینسازی است و امید است خود کارخانه پا به میدان بگذارد و حس رقابت بین دو تیم برتر کشور با تربیت نیروهای بومیپیش روند.
وی افزود: ما مشکلی با پخش ورزشی نداریم ولی باید خود باشگاهها نیز طبق قوانین پا به میدان بگذارند و جلو بیایند.
مدیرکل صدا و سیما استان بیان داشت: در تقسیمبندی رسانهها، رسانه استانی یک رسانه عمومی است و صرفا به یک موضوع و مخاطب خاص اختصاص ندارد.
رضایی با اشاره بر اینکه موضوعات و محتواها در رسانه استانی نیز عمومی است گفت: تنها برنامه مخصوص کودک نازبالالار است که این نیز طبق استاندارد شبکههای استانی یک زمان معقولی دارد و بیش از این اگر به برنامه کودک اختصاص یابد از سایر ماموریتهای خود عقب خواهیم افتاد.
وی در پاسخ به سووال خبرنگاری مبنی بر ضعف طنز در شبکه استانی گفت: این یک موضوع کلی در سراسر کشور است زیرا ما با محدودیت پخش و تولید محتوا داریم و مثل سایر کشورها نیستیم از اینرو در میان به قلم قوی و طنز فاخر نیاز داریم.
مدیرکل صدا و سیما گفت: ما نویسنده تربیت نمیکنیم بلکه بهرهبردار هستیم از اینرو اگر نویسنده قوی با قلم قوی میشناسید به ما معرفی کنید.
وی متذکر شد: باید حوزه نویسندگی در بخش طنز تقویت یابد که در این موضوع آموزش و پرورش و دانشگاه و فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش پررنگی دارند.
رضایی افزود: ما به ادبیات کمترین توجه را داریم در حالیکه وقتی کسی وارد رسانه و نویسندگی و موارد مشابه میشود باید ادبیات قوی داشته باشد یا ادبیاتاش را قوی کند.
وی به موضوع تلویزیون خصوصی اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون اساسی پخش عمومیبر عهده رسانه ملی است ولی در تولید ما هیچ انحصاری نداریم.
مدیرکل صدا و سیما استان متذکر شد: در سانحه بالگرد تا زمانی که مراجع اصلی خبر قطعی به ما نداده بودند ما حق پرداخت به موضوع را نداشتیم ولی دقیقا از بعد اطلاع رسمیبا استقرار در محل و برگزاری برنامه ویژه و زیرنویس به رسالت خود عمل کردیم زیرا کانون اصلی اتفاق استان ما بود و باید هم از سایر همکاران که به استان آمده بودند میزبانی میکردیم و همچنین ریز به ریز اتفاقات را گزارش میدادیم.
وی یادآور شد: 3 برنامه تشییع پیکر داشتیم که به نحو احسن و تنها به کمک شبکه استانی ارومیه پیش بردیم و طبق ارزیابی صورت گرفته از تهران ما در موضوع سانحه بالگرد در انتشار اخبار سنگ تمام گذاشتیم.
رضایی با اشاره بر موضوع زبان در شبکه استانی گفت: اگر برنامهای ادبی باشد باید از کلمات ادبی استفاده شود ولی اگر برنامه مختص مردم عموم است باید به زبان مردم و عموم صحبت کند.
وی اضافه کرد: در خبر واژه آتش سوزی را یانقین گفتند که بنده تذکر دادم که اصلا معنی آتش سوزی یانقین نیست؛ یا مثلا به شنبه و یکشنبه و غیره سوت گونی، سو گونی میگویند! مردم ما کجا از این واژهها استفاده میکنند؟
رضایی گفت: چرا ما باید عین باکو حرف بزنیم در حالیکه خودمان زبان داریم و همان باکوییها به ما نگاه میکنند.
از موضوع سگهای ولگرد و آدم ربایی تا موضوع قائم مقام صدا و سیما
وی اضافه کرد: در نیروی انسانی هم باید به آموزش، تربیت، حقوق و دریافتی، ابزار کاری، محیط کاری باید در نظر گرفته شود.
مدیرکل صدا و سیما استان بیان داشت: کل پرسنل صدا و سیمای استان در همه قالبهای رسمی و شرکتی و قراردادی 680 نفر بود که در حال حاضر به 570 نفر رسیده است.
وی اضافه کرد: ما در تلاش هستیم تا با جذب سختگیرانه نیروی جوان را جایگزین بازنشستگان انجام دهیم.
رضایی یادآور شد: آقای آلهاشم، قائم مقام صدا و سیما بازنشسته شده است و ما فقط به موضوع کار او در داخل سازمان کار داریم که به صراحت اعلام میکنیم فردی پاکدست بوده است و اگر قضاوتها و شایعاتی پخش شده است به ما ربطی ندارد.
وی با اشاره بر اینکه در خصوص سگهای ولگرد ما یکسری وظیفه داریم ولی اینکه خبر را پررنگ کنیم صلاح نیست زیرا امنیت مردم را مخدوش میکند، گفت: وظیفه ساماندهی و جمعآوری سگها بر اساس قانون بر عهده شهرداری است.
رضایی خاطرنشان کرد: ما 500 ایستگاه تلویزیونی داریم که فقط چند مورد از آنها پرقدرت است. ما در حال حاضر در حوالی مرزها با مشکل پوشش روبرو هستیم و به خاطر تقویت سیگنال کشورهای همسایه آنتن آنها به راحتی در اختیار هموطنان مرزنشین قرار میگیرد از اینرو برای تقویت سیگنالهای شبکههای خود به یک هزار میلیارد تومان نیاز داریم.
وی اضافه کرد: تامین این بخش از بودجه برای تقویت سیگنالهای مرزنشین در بودجه استانی باید دیده شود.
مدیرکل صدا و سیما استان در پاسخ به انتقاد یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه میزان سرقت و آدم ربایی در استان افزایش یافته است، گفت: نخیر افزایشی نداشتیم بلکه اعلام از سوی پلیس افزایش یافته است و ما هم به حالت گذری از این اخبار رد میشویم تا امنیت روانی استان برهم نریزد.
وی ابراز کرد: بنده خود علاقمند به تقویت موسیقی آذربایجان هستم و در این زمینه نیز تلاش زیادی کرده و حتی جلسات موسیقی صدا و سیما را خودم اداره میکنم و در حال حاضر 20 قطعه موسیقی تولید شده است.
رضایی گفت: برای شهدای خدمت و انتخابات و غیره از تولیدات خودمان استفاده کرده و پخش کردیم.
وی افزود: ما با مرکز تهران در خصوص افزایش تعداد قطعات تولیدی موسیقی تا 100 قطعه در سال پیشنهاد دادهایم.