آیین پایانی بیستویکمین اجلاس پیرغلامان و خادمان حسینی با حضور حدود ۵۰۰ پیرغلام و مداح حسینی از سراسر ایران و ۱۳ کشور خارجی و بانوان مداح و ستایشگر یازدهم مرداد ماه در حسینیه ثارالله کرمان برگزار شد. اجرای این مراسم بر عهده نجم الدین شریعتی بود.
به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، حجتالاسلاموالمسلمین حسن علیدادیسلیمانی، امام جمعه کرمان در این آیین اظهار کرد: تکریم و تجلیل از پیرغلامان حسینی بر همه لازم و ضروری است.
وی خطاب به پیرغلامان حسینی گفت: شما در نگاه دینی ما بنیانگذار سنت حسنه هستید و هر کسی سنت حسنهای را بنا بگذارد، تجلیل از او بر هر انسان معتقد به ارزشها لازم و ضروری است. هر فردی که شما، پیرغلامان را دوست داشته باشد از بابی دوست دارد که امام حسین (ع) را دوست دارد و شما در مکتب و خیمه سیدالشهداء خدمت کردهاید.
علیدادیسلیمانی افزود: پیرغلامان و خادمان حسینی پرچمدار فرهنگ ایثار و شهادتاند. شما بخش عمده عمر خود را در این راه گذاشتید و موی خود را در این راه سپید و عمرتان را در بهترین جا صرف کردید. شما خادم سالخورده حسین و اهلبیت (ع) و پرچمدار و مروج جریان ایثار و شهادتاید.
استکبار در برابر مکتب عاشورایی زانو زده است
در ادامه حسن عابدینی، معاون امور استانهای سازمان با بیان اینکه این روزها هم نشست پیرغلامان و هم جبهه بزرگ مقاومت اسلامی در سوگ و غم چند فرمانده ارشد قرار دارد عنوان کرد: محبان اهلبیت(ع) در کشورهای اسلامی و هم سایر مناطق وجود دارند. جبهه بزرگ مقاومت اسلامیبسیار گسترده است. امروز نیروهای مقاومت از مکتب عاشورایی سیراب شدند بهگونهای که استکبار جهانی در مقابل آنها زانو زده است و مکتب ما دارای مؤلفههایی است که در سایر مکاتب وجود ندارد.
عابدینی با اشاره به مؤلفههای مکتب اسلامی اظهار کرد: مسلمانان برای همه اقشار و همه سنین و بهویژه بانوان الگوهای زیادی دارند.
وی همچنین مکتب امام حسین(ع)، مرجعیت و اعتقاد به منجی را ازجمله عوامل شکستناپذیری جبهه مقاومت برشمرد و گفت: شما پیرغلامان کاری کردید تا این اسطورهها در ذهن نسلها بماند. پیرغلامی صرفا یک شغل یا واژه نیست، بلکه پیرغلامان کسانی هستند که در گذر تاریخ از سال 61 هجری به این سو مستمر از قیام حسینی سخن گفتند تا به نسل ما رسیده است.
پیرغلامان مهمترین پاسداران میراث اهلبیت (ع)
همچنین جواد رمضانپور، رئیس مرکز بسیج و رئیس اجلاس در سخنانی اظهار کرد: از مهر سال ۱۴۰۲ تاکنون که زمانی کمتر از یکسال است دو اجلاس پیرغلامان حسینی را در گیلان و کرمان برگزار کردیم. ما پیرغلامان را بهعنوان مهمترین حافظان میراث اهلبیت (ع) میشناسیم.
وی از استاندار کرمان برای میزبانی اجلاس پیرغلامان تقدیر کرد و با اشاره به اینکه فداکار مردانه پای برگزاری اجلاس ایستاد، افزود: این اجلاس قرار بود دو ماه قبل برگزار شود که شهادت آیتالله رئیسی و برگزاری انتخابات موجب شد این اجلاس با تأخیر و در آستانه اربعین حسینی برگزار شود.
فرصتی برای انتقال فرهنگ عاشورایی به نسلهای دیگر
محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان هم گفت: اجلاس پیرغلامان حسینی فرصت بیبدیلیست که فرهنگ عاشورایی و حسینی از نسلی به نسلهای دیگر منتقل شود.
وی افزود: برنامههای مفصلی در اجلاس پیرغلامان ازجمله بزمخوانی در بیتالزهرا (س)، گلزار شهدا، ویژهبرنامه شعر آیینی و شرکت پیرغلامان در روضههای خانگی کرمان و تجلیل از خانواده معظم شهدا اجرا شد.
فداکار ادامه داد: مدح اهلبیت (ع) نعمتی است که خدا به شما پیرغلامان حسینی عطا داشته، فعالیتهای شما از عمق جان است و دلها را متحول میکند.
فداکار اظهار کرد: برگزاری اجلاس پیرغلامان حرکت ارزشمندی است؛ در این آیین از پیرغلامان حسینی تجلیل میشود و جوانان از اخلاق، رفتار، کردار و منش پیرغلامان درس میگیرند.
پرچم اجلاس پیرغلامان از کرمان راهی مشهدالرضا (ع) شد
در این آیین ضمن تقدیر و تجلیل از پیرغلامان پیشکسوت با اهدای تندیس اجلاس، از تمبر بیست و یکمین اجلاس پیرغلامان حسینی(ع)، رونمایی شد. همچنین پرچم پیرغلامان حسینی که سال گذشته در گیلان به کرمانیها تحویل داده شده بود، به استان خراسان رضوی تقدیم شد تا بیست و دومین اجلاس بینالمللی پیرغلامان حسینی در مشهد مقدس برگزار شود.
مداحی حاج محسن طاهری ذاکر اهل بیت و ذکر مصیبت و مداحی حاج حسین خانی از مداحان ذاکر کرمان در کنار خاطرهگویی بانو عزیزانی خواهر دو شهید و مداحی سبزعلی مداح و پیرغلام پاکستانی از دیگر بخشهای این آیین بود.