امروز شنبه  ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
دکتر دارابی:
دکتر دارابی:

معارف قرآنی باید در برنامه‌های صدا و سیما عینیت یابند

مشاهده ۵۰۷
۱۳۹۷/۰۷/۲۹- ۰۲:۳۳
تعداد بازدید:507

معاون امور استان‌های صدا و سیما گفت: لازم است برنامه‌های رسانه ملی در چارچوب معارف قرآنی ساخته شوند و مخاطبان ، معارف قرآن کریم را در الگوی رفتاری کارکنان و برنامه‌سازان صدا و سیما مشاهده کنند.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی،دکتر علی دارابی در نشست سراسری دبیران پانزدهمین دوره مسابقات قرآن سازمان که در مجموعه ملاصدرا برگزار شد ضمن تشکر از دست اندرکاران و خادمان قرآنی صدا و سیما و با اشاره به آیه شریفه از سوره بقره که می‌فرماید: «ذَلِکَ الْکِتَابُ لَا رَیْبَ فِیهِ هُدًی لِلْمُتَّقِینَ»گفت خداوندقرآن را کتاب هدایت معرفی کرده است و این یعنی نشان دادن راه به گونه‌ای که انسان را به مقصد برساند و هادی کسی است که پیشاپیش گروهی حرکت می‌کند و راه را به آنها نشان می‌دهد .وی افزود: خداوند قرآن را کتابی برای همه انسان‌ها قرار داده و به واقع کلام وحی مخصوص نژاد، قبیله، طایفه و قشر خاصی نیست بلکه همگان را در دعوت عالم خود شرکت داده و همه را به پرستش خدای یگانه و مبارزه با هرگونه شرک و انحراف از مسیر ، دعوت کرده است.
معاون امور استان‌های سازمان صدا و سیما گفت: پس از گذشت بیش از 1400 سال از دعوت پیامبر(ص) و نزول قرآن، هیچ سخنی نتوانسته است مانند قرآن در میان انسان‌ها رواج یابد و به دیگر سخن این اتفاق بزرگترین سند وحیانی بودن قرآن کریم و حقانیت رسالت حضرت محمد (ص) به شمار می‌رود.
دارابی به جامعیت قرآن کریم در مسائل مختلف از توحید و صفات الهی گرفته تا احکام و مسائل خانوادگی و اجتماعی توصیف کرد و افزود:در قرن بیست و یکم که همه تلاش دشمنان اسلام و مسلمانان برای ایجاد اختلاف میان مسلمانان است و نیز به دنبال معرفی اسلام‌های بدلی چون داعش و طالبان هستند، تمسک مسلمانان به قرآن و عمل به آن بهترین تبلیغ برای جامعه اسلامی است.
معاون امور استان‌های رسانه ملی با بیان اینکه قبله واحد، قرآن و پیامبر خاتم (ص) سرمایه مشترک شیعه و سنی و سایر مذاهب اسلامی است که باید پیش از گذشته مورد توجه و اهمیت قرار گیرد خاطرنشان کرد: این تنها راهی است که می‌توان به واسطه آن، در مقابل هجمه عظیم دشمنان ایستادگی کرد.
وی در ادامه به برگزاری مسابقات قرآن و عترت در سطح سازمان صدا و سیما اشاره کرد و گفت: برگزاری منظم مسابقات قرآن و عترت برای ترویج و اشاعه قرآن کریم و معارف اهل بیت(علیهم السلام) اقدامی ستودنی است و در این بین سازمان صدا و سیما مفتخر است همه تلاش‌های خود را معطوف به این امر کرده است تا مردم را به دین خدا و معارف اهل بیت(علیهم السلام) نزدیک‌تر کند.
دارابی با تاکید بر اینکه قاریان، حافظان، مفسران، پژوهشگران، مربیان، استادان و همه دست‌اندرکاران قرآنی باید در جامعه اسلامی و به خصوص سازمان صدا و سیما از تشخص و منزلت خاصی برخوردار باشند افزود: این مسابقات باید به استناد آیه 121 سوره بقره "حق تلاوته" کسانی که کتاب آسمانی به آنها داده‌ایم، آن را چنان که شایسته آن است می‌خوانند، در همین راستا حرکت کند.

وی ادامه داد: این مسابقات آثار و برکات فراوانی دارد، از گسترش فضای معنوی و قرآنی در محیط کار گرفته تا خانواده، از رفتار و عمل به قرآن و تلاش برای آنکه قرآن در صحنه بوده و سرمشق و الگوی زندگی و سعادتمندی ما باشد.
دارابی با اشاره به این مهم که قرآن باید الگویی برای سبک زندگی در صدا و سیما قرار گیرد تصریح کرد: چنین کاری باید به گونه‌ای صورت بگیرد که مخاطبان رسانه ملی بتوانند معارف قرآن کریم را در الگوی رفتاری کارکنان و برنامه‌سازان صدا و سیما مشاهده کنند.
معاون امور استان‌های رسانه ملی اضافه کرد: این مسابقات آثار و برکات فزونتری باید داشته باشد آنقدر قوی، عمیق و تاثیرگذار که برنامه‌های شبکه‌ها را در برگیرد و اگر این کار با عشق و علم تلفیق شود برکات بسیاری در جامعه ایران خواهد داشت.
وی گفت: مراکز استانی صدا و سیما باید اهتمام بیشتری در زمینه مسابقات قرآنی داشته باشند و بر این اساس از مدیران همه مراکز می‌خواهم در این کار خدایی مانند سایر عرصه‌ها پیشگام باشند.

# جذب بیشتر همکاران و خانواده‌های آنان به معارف قرآنی

محمد حسین رنجبران مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی نیز در این نشست به تشریح اهداف اجرای این طرح بزرگ قرآنی پرداخت و افزود: در این حرکت معنوی به جذب حداکثری همکاران و خانواده‌های آنان به حفظ آیات و فراگیری معارف قرآنی اندیشیده ایم و در این مسیر ابتکاراتی مانند راه اندازی مسابقات خطاطی،نقاشی و کُلاژ با موضوع آیات و معارف قرآن نیز به مسابقات حفظ و قرائت این کتاب آسمانی افزوده شده است.

رنجبران افزود:پیشنهادی را به معاون محترم امور استان‌ها ارائه کرده ایم که بر اساس آن مدیران کل مراکز استانی از طرح های قرآنی حمایت کنند . همچنین با برگزاری مسابقاتی میان خانواده‌ها،از طرح های برتر آنان در زمینه‌های قرآنی برای برنامه سازی استفاده و جوایزی به طرح های برتر اهداء کنند.

وی افزود : شبکه‌های استانی می توانند با دعوت از خانواده‌های موفق در مسابقات قرآن و عترت به برنامه‌های خود آنان را تشویق کنند.

مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی در این همایش همچنین از مراکزی که آمادگی برگزاری مراسم اختتامیه مسابقات قرآن و عترت را دارند دعوت کرد طرح های خود را برای اجرای مراسم اختتامیه ارائه کنند . اداره کل روابط عمومی رسانه ملی آمادگی دارد جوایزی را به برترین طرح در این زمینه اهداء کند.

وی برگزاری جلسات منظم در مراکز استانی با حضور کارمندان، مدیران و خانواده‌های آنان را به منظور ترویج بیشتر معارف قرآنی خواستار شد .

امتیاز شما