امروز جمعه  ۱۰ فروردين ۱۴۰۳

سوغات سفر به آمستردام

مشاهده ۷۲۷
۱۳۹۷/۰۷/۰۸- ۰۳:۲۶

معاونت توسعه و فناوری رسانه سازمان صدا و سیما با دو طرح در صنعت رسانه، توجه بازدیدکنندگان نمایشگاه IBC را به خود جلب کرد..

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، کنفرانس و نمایشگاه IBC با هدف معرفی آخرین دستاوردهای صنعت رسانه از 22 شهریور در آمستردام هلند، به مدت شش روز برگزار شد. مانند ادوار گذشته، این رویداد با استقبال بیش از 50 هزار متخصص از سراسر جهان روبه‌رو شد و بخش فناوری‌های آینده‌ این نمایشگاه (Future   Zone) نیز یکی از جاذبه‌های اصلی آن بود.

معاونت توسعه و فناوری رسانه‌ سازمان سال‌هاست که سرمایه‌گذاری در فرآیندهای تحقیق و توسعه را محل تمرکز خود قرار داده است. سیاست‌گذاری مناسب این معاونت سبب شد تا تعدادی از دستاوردهای خلاقانه در نمایشگاه  IBC2018 مورد توجه داوران قرار بگیرد و سازمان برای نخستین بار، به عنوان عضوی پویا در Future Zone، هم‌تراز با بخش تحقیق و توسعه مؤسسات و برودکسترهای بزرگ دنیا همچون NHK، BBC، SMPTE، EBU، Fraunhofer، IRT،NTT  حضور یابد.

 غرفه‌ سازمان در این نمایشگاه با عنوان IRIB R&D محل ارائه پروژه سامانه‌ تحلیل و گرافیک ورزشی با نام PIXBALL و پروژه سامانه تزریق متادیتا در ویدئوی فشرده شده با نام METINEX بود. متخصصان اداره‌کل تحقیقات و جهاد خودکفایی با فراهم‌سازی نسخه نمایشگاهی از این دو سامانه و ارائه توضیحات تخصصی- فنی، امکان مشاهده، تحلیل و ارزیابی این سامانه‌ها را برای بازدیدکنندگان در این نمایشگاه فراهم کردند.

 اداره‌کل تحقیقات و جهاد خودکفایی، پروژه توسعه سامانه PIXBALL را سه سال قبل با هدف ایجاد جذابیت در خدمات ارزش افزوده بر بستر OTT و IPTV تعریف کرد. اساس کار این سامانه بر پایه فناوری پردازش تصویر و بینایی ماشین است که یکی از مدرن‌ترین روش‌های موجود در زمینه آنالیز ویدئویی است.

این سامانه قادر است در طول مسابقه به صورت خودکار بازیکنان را ردیابی کند. با استفاده از اطلاعات ردیابی، رخدادهای مسابقه مانند پاس، شوت، سانتر و ... به صورت هوشمند ثبت خواهند شد و امکان ارائه لحظه‌ای آمار، اطلاعات و اتفاقات پیش آمده در مسابقه فوتبال فراهم می‌شود. این سامانه قادر است اطلاعات تحلیلی مسابقه را با ایجاد گرافیک پیشرفته و جذاب در ویدئوی پخش تلویزیونی، به مخاطب ارائه دهد.

 قابلیت‌های این سامانه مورد توجه بسیاری از اهل فن و علاقه‌مندان این حوزه قرار گرفت و به عنوان یکی از دستاوردهای کلیدی در حوزه‌ تحلیل فوتبال، در روزنامه تخصصی  IBC2018معرفی شد. همچنین این اداره‌کل سال گذشته پروژه توسعه سامانه METINEX را با هدف حفاظت از متادیتای محرمانه محتوای ویدئوی آرشیوی در دستور کارش قرار داد. سامانه‌ مذکور با استفاده از فناوری تزریق متادیتا در ویدئوی فشرده شده این امکان را فراهم می‌کند که از ویدئو به عنوان محل نگهداری متادیتا استفاده شود. کاربرد این سامانه در اتوماسیون آرشیو می‌تواند مشکل مسائل امنیتی حفاظت از محتوا و متادیتای محرمانه آن را مرتفع سازد. نهان‌نگاری متادیتا در ویدئو توسط این سامانه به نحوی صورت می‌گیرد که امکان تزریق چندین باره متادیتا در ویدئوی فشرده شده، بدون کاهش کیفیت ویدئو امکان‌پذیر است. دو پروژه مذکور مورد استقبال بسیاری از بازدیدکنندگان با تخصص‌های گوناگون از مهندسان و مدیران اجرایی صنعت برودکست گرفته تا کارگردان‌ها، مدیران پروژه، دانشجویان و محققان قرار گرفت.

در میان بازدیدکنندگان، مدیران ارشد 38 شرکت بین‌المللی شامل شرکت‌‌های بزرگی نظیرSony، EVS، Apple، Vizrt، BBC، Cisco، Samsung، For-A، Nikon، Sky Italia، Dolby، Avid  و اعضای ارشد مؤسسه‌هایی نظیر NHK، IABM  و ITU حضور داشتند.

همچنین پروفسور David Crawford از مسئولان ارشد نمایشگاه IBC و Skip Pizzi از مسئولان ارشد نمایشگاه NAB آمریکا نیز از دستاوردهای ارائه شده در غرفه سازمان بازدید و علاوه بر ابراز علاقه، آمادگی‌ خود را برای شروع همکاری‌های آتی در فناوری‌های نوین صنعت برودکست اعلام کردند. جلسات برگزار شده توسط معاون توسعه و فناوری رسانه در این نمایشگاه، نشان از جذابیت بالای دستاوردهای معاونت برای فعالان این صنعت و تمایل آن‌ها به شروع همکاری مشترک دارد.

 افزایش در تعاملات سطح بین‌الملل، معرفی سازمان به عنوان نهادی پیشرو در فناوری‌های نوظهور، ارتقای توانمندی داخلی، تقویت روحیه‌ تلاش و پویایی در متخصصان فنی و در ادامه، کمک به افزایش تولید ناخالص ملی و ارزآوری از دستاوردهای اصلی حضور سازمان در این رویداد است که با تلاش منسجم و برنامه‌ریزی دقیق متخصصان فنی اداره‌کل تحقیقات و جهاد خودکفایی محقق شد. شایان ذکر است که روندهای فناوری ارائه شده در نمایشگاه و کنفرانس IBC2018 شامل دسترسی به امکانات شبکه در هر مکان، شبکه‌های اجتماعی، تحلیل‌های پیشرفته در حوزه کلان داده و هوش مصنوعی، پردازش ابری، تولید محتوا مبتنی بر پایه IP، واقعیت مجازی، کیفیت فراتر از HD (4K)، فناوری 5G، حوزه امنیت و جایگزینی پلتفرم‌ها به‌جای نرم‌افزارهاست.

احمد شهریاری، معاون منابع‌مالی و سرمایه‌انسانی سازمان و رضا علیدادی، معاون توسعه و فناوری‌رسانه در این کنفرانس و نمایشگاه  حضور یافته بودند.

امتیاز شما