امروز شنبه  ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
نظرات کارشناسان درباره برنامه قدیمی رادیو/
نظرات کارشناسان درباره برنامه قدیمی رادیو/

یک اقدام آفندی در "جنگ ترکیبی" روایت‌ها

مشاهده ۱۹۳
۱۴۰۱/۱۰/۲۵- ۱۴:۳۸
تعداد بازدید:193

مدیر رادیو گفت‌وگو معتقد است برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" تلاش دارد تریبونی برای همه سلایق و رویکردهای سیاسی باشد و در جهت نهادینه‌کردن «گفت» و «گو» در جامعه ایرانی، قدم بردارد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی به نقل از خبرگزاری تسنیم، براساس تأکیدات رهبر معظم انقلاب، اهمیت و همچنین ضرورت روایت اول در رویدادهای سیاسی، جنگ رسانه‌ای در نبرد روایت‌ها در دنیای امروز بر کسی پوشیده نیست لذا باید به جای اینکه دشمن برای جامعه علی‌الخصوص در حوزه سیاسی شایعه‌سازی کند روایت صحیح به افکار عمومی انتقال داده شود، براین اساس برنامه گفت‌و‌گوی سیاسی که یکی از قدیمی‌ترین برنامه‌های رادیو گفت‌وگو است،  باتوجه به ضرورت پاسخگویی به نیاز مخاطب فرهیخته در فضای رسانه و جنگ ترکیبی دشمن از شنبه تا چهارشنبه ساعت 17:30 به روی آنتن می‌رود.

به گفته کارشناسان، این برنامه توانسته در فضای رسانه‌ای کشور، آغازی برای امیدآفرینی باشد و با برنامه‌ریزی در موضوعات مختلف و متنوع، نسبت به جذب سلایق گوناگون مخاطب فرهیخته اقدام کند.

بیشتر بخوانید

نخبگان سیاسی را به میکروفون "گفتگوی سیاسی" نزدیک می‌کنیم

رضا کوچک زاده تهمتن مدیر شبکه رادیویی گفت‌و‌گو درباره رویکرد سیاسی این شبکه می‌گوید: رادیو گفت‌وگو طی 16 سال گذشته سعی کرده با سپردن تریبون سخن به همه سلایق و رویکردهای سیاسی در جامعه، فصل مهمی از تضارب آراء را رقم بزند و در جهت  نهادینه کردن «گفت» و «گو» در جامعه ایرانی، خاصه در میان نخبگان قدم بردارد. مأموریت دیگر و مهم رادیو گفت‌وگو، جریان سازی رسانه‌ای و تعمیق گفتمان‌های انقلاب اسلامی است. چراکه رسانه‌ای با این سطح از ارتباط با نخبگان و بدنه کارشناسی جامعه واجد ظرفیت مهمی در جریان‌سازی است.

وی اضافه کرد: از جمله برنامه‌های مهم شبکه، برنامه گفتگوی سیاسی است. برنامه‌ای که به صورت روزانه (شنبه تا چهارشنبه) روی آنتن می‌رود و تلاش دارد تا اتفاقات و رخدادهای عرصه سیاست داخلی، سیاست خارجی و منطقه که مرتبط با امنیت و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران است را به بحث بگذارد. این برنامه تلاش دارد به خلق رویه‌ای رسانه‌ای بپردازد که از یکسو به همه سلایق خانواده انقلاب که اصول نظام را قبول دارند در چارچوب میزگردهای گفتگویی فضای نقد را فراهم کند و از طرف دیگر به به تبیین درست و به موقع واقعیت‌ها بپردازد.

اتاق فکر، لازمه هر برنامه موفقی در رسانه است

فریدون ماهر تهیه‌کننده برنامه گفت‌و‌گوی سیاسی با بیان اینکه تهیه برنامه‌های گفت‌وگو محور دشواری‌های خاص خود را دارد، گفت: گفتگوی سیاسی، برنامه‌ای پژوهش محور است که از شکل‌گیری عنوان مورد بحث تا محورهای گفت‌و‌گویی در اتاق فکر شبکه تدوین و سپس با عقبه‌ای علمی روی آنتن می‌رود. تشریح کارآمدی انقلاب اسلامی، توجه به مطالبات عمومی مردم، جریان‌شناسی جریان‌های سیاسی دوران معاصر ایران خاصه پس از انقلاب اسلامی، رخدادهای سیاست خارجی مرتبط با حوزه منافع ملی جمهوری اسلامی از مذاکرات هسته‌ا‌ی تا تحولات منطقه‌ای و روابط بین الملل در حوزه تمرکز این این برنامه است.

به روز، به لحظه، علمی و کاربردی به تحلیل موضوعات سیاسی می‌پردازیم

مهسا غیاثوند دیگر تهیه‌کننده برنامه گفتگوی سیاسی معتقد است نقطه قوت یک رسانه به سرعت عمل و روایت اول و دقیق بودن از تمامی وقایع است.

از رویکردهای اصلی برنامه گفت‌و‌گوی سیاسی پرداختن به راهبرد جهاد تبیین و روشنگری درباره واقعیات چله اول انقلاب و تشریح  کارآمدی آن است. در این فرآیند، همچنین توجه به گام دوم انقلاب، تحولات نظم نوین بین‌الملل و زایش نظم جدید در پس افول امریکا، یک مطلب بسیار بکر رسانه ای است که رادیو گفت وگو در جریان سازی این اماره در جامعه نقش مهمی‌برعهده دارد.

بیشتر بخوانید

حنیف غفاری، کارشناس برنامه گفتگوی سیاسی پیرامون جایگاه و کارکرد این برنامه در رسانه گفت: در بستر نبرد ادراکی و جنگ روایت‌ها که دشمن علیه ملت ایران راه انداخته است، محتواهای فاخر برنامه «گفتگوی سیاسی» رویکردی دارد که فراتر از الزام حرکت می‌کند و تا حد زیادی موفق به اقناع افکار عمومی در گام بزرگ رسالت رسانه‌ای خود است. این برنامه با تمرکز بر مخاطبان عام و خاص، مصادیق متکثر و مفاهیم غنی را در برنامه‌های خود به کار می‌بندد و از نظر تنوع کارشناسان و تنوع موضوعات ابعاد مختلف مفهومی و مصداقی در این برنامه بیان می‌شود که نظم جامعی را در برنامه سازی به مخاطب خود ارائه می‌دهد.

 امیدآفرینی بی‌نظیر گفت‌و‌گوی سیاسی در معرفی جبهه مقاومت

سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل منطقه پیرامون برنامه «گفتگوی سیاسی» در تبیین گفتمان مقاومت اظهار کرد: رادیو گفت‌وگو و برنامه گفتگوی سیاسی با توجه به سوابقی توانسته است گفتمان جدیدی به نام مقاومت و اطلاع رسانی دقیق از منابع قابل اعتماد را  ایجاد کند. امیدآفرینی در برنامه گفتگوی سیاسی در حوزه معرفی جنبش‌های مقاومت همچون  انصار الله بی‌نظیر بوده است و باتوجه به شدت عمل رسانه‌های نظام سلطه برای خفیف نشان دادن مقاومت اسلامی همچنان نیازمند اینگونه کارهای بکر و جهادی است. این برنامه همچنین واجد این ظرفیت است که در حوزه نخبگانی نقش آفرینی کند و تجمیع دیدگاه‌های کارشناسی کشور در حوزه مقاومت را به یک نقطه کانونی نزدیکتر کند. از طرف دیگر اما برنامه گفتگوی سیاسی، مروج نوعی تضارب افکار  و آراء است تا در پرتو روشنگری‌های خود، در فهم بهتر واقعیات توسط مخاطب کمک مهمی‌کرده باشد.

رادیو گفت وگو رسانه نخبگانی همراه با جذب سلایق فکری مختلف

محسن پاک آیین از سفرای با سابقه که سال‌هاست جزو کارشناسان این برنامه فاخر رادیویی است، می‌گوید: رادیو گفت‌وگو توانسته در فضای نخبگانی جامعه ایران جای خود را باز کند و با تحلیل و تبیین مسائل روز علی‌الخصوص در حوزه سیاست خارجی مخاطب را در جریان آخرین تحولات بین‌الملل و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قرار دهد. برنامه گفت‌و‌گوی سیاسی با دعوت از مهمانان مطلع در موضوعات مرتبط سیاسی توانسته سلایق فکری مختلف را مورد استفاده قرار دهد و از نظرات گرایش‌های مختلف سیاسی استفاده کند.

تحرک جوانانه در حوزه کارشناسان  برنامه گفت‌و‌گوی سیاسی

سعد الله زارعی از کارشناسان شناخته‌شده غرب آسیا نیز گفت: برنامه گفتگوی سیاسی با بهره‌مندی از طیف وسیعی از کارشناسان و صاحب نظران موضوعات سیاسی توانسته تجمیع خوبی از نظرات و سلایق گوناگون را در کنار هم به مخاطبان ارائه کند، تسلط برنامه‌سازان رادیو گفت وگو به شبکه عمیقی از تحلیلگران نشانه نگاه تخصصی و نخبگانی این شبکه به مسائل روز و استراتژیک جامعه دارد.

تجربه چالش با کارشناسان متخصص برنامه گفتگوی سیاسی

 مهدی معظمی، یکی از کارشناس مجریان  برنامه گفتگوی سیاسی است که معتقد است: باتوجه به اینکه تجربه برنامه سیاسی نسبت به سایر موضوعات متفاوت است و واقعا اجرای سختی محسوب می‌شود اجرای برنامه سیاسی پس از سال‌ها با چالش‌هایی همراه بود. مجری‌گری در این برنامه دارای بار کارشناسی است که لازم است با تسلط بر تحلیل‌های درست، اطلاعات سیاسی در مسائل داخلی و خارجی داشته باشیم. وجه تمایز برنامه گفتگوی سیاسی با سایر برنامه‌های مشابه در سپهر رسانه‌ای کشور این است که این برنامه دارای اتاق فکری است که خروجی تصمیمات آن بر تهیه و پخش یک برنامه جذاب و مخاطب پسند تأثیر مستقیمی دارد.

گفت‌و‌گوی سیاسی باید تکثر یابد

حامد حسینی، یکی از قدیمی‌ترین کارشناس مجریان این برنامه در رادیو گفت‌وگو است، وی می‌گوید: فراهم شدن بستر تضارب آرا یکی از ویژگی‌های برنامه گفتگوی سیاسی است و در این مجموعه برنامه، سلایق متنوع و آرای گوناگون در موضوع برنامه مطرح می‌شود و به این ترتیب، یک موضوع از زوایای مختلف هدف بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد و اینگونه جامعیت بحث را تضمین خواهد کرد. یکی از آفات برنامه‌های گفت‌و‌گو محور، سطحی نگری در انتخاب و پرداخت موضوع و مباحث است که ما در برنامه گفتگوی سیاسی سعی کرده‌ایم با تشکیل حلقه‌ای از پژوهشگران صاحب قلم و بهره از کارشناسان صاحب نظر، تعمیق مباحث و برنامه را محقق کنیم، لذا گفت‌وگوی سیاسی به عنوان کاری حرفه‌ای باید در سطح رسانه تکثر یابد.

رسیدن به عمق جدیدی از تحلیل در زمینه مسائل روز بین‌الملل در گفتگوی سیاسی

ثمانه اکوان، پژوهشگر روابط بین‌الملل و مطالعات آمریکای شمالی که یکی از کارشناس برنامه گفتگوی سیاسی است گفت: برنامه گفتگوی سیاسی با رصد دقیق مسائل روز و ارائه تحلیل عمیق و جدید در خصوص مسائل روز بین‌المللی در حوزه سیاست خارجه توانسته به رسانه مؤثر در میان نخبگان تبدیل شود. حضور کارشناسان در حوزه‌ها و جبهه‌بندی مختلف موجب شکل‌گیری بحث شده به همین دلیل به دانشجویان پیشنهاد می‌کنم با پیگیری مباحث گفتگویی در این شبکه و مخصوصاً دانشجویان رشته علوم سیاسی از برنامه گفتگوی سیاسی، به اشراف بیشتر و تسلط بهتر در مباحث روز دست پیدا کنند.

گفتنی است برنامه «گفتگوی سیاسی» همت برآن دارد تا با ایجاد برنامه‌های مشترک با پژوهشگاه‌ها، اندیشکده‌ها، خبرگزاری‌ها و سایر نهادهایی که می‌توانند هم‌افزایی رسانه‌ای را رقم بزنند، قوام علمی و قوت بحث‌های گفت‌و‌گویی را فزون‌تر کند. پیوست رسانه‌ای برنامه گفتگوی سیاسی وجه تمایز دیگر این برنامه است که در سایت شبکه، خبرگزاری‌ها و عرصه اینترنت نیز قابل تفحص است

 

.

امتیاز شما