امروز جمعه  ۱۰ فروردين ۱۴۰۳

روایت ماندگار مبارزات مردم فارس علیه «پلیس جنوب»

مشاهده ۳۱۷
۱۴۰۰/۰۵/۱۳- ۱۲:۱۴

شبکه استانی فارس در مستند «پلیس جنوب» تصویرگر مبارزات مردم فارس علیه استعمار انگلیس می شود.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، علیرضا باغبانمنش، معاون سیمای شبکه فارس با بیان اینکه این مستند به سفارش معاونت امور استان‌های رسانه ملی در حال تهیه است گفت: در این مستند به شکل گیری پلیس جنوب توسط انگلیس برای تصرف خاورمیانه، استعمار ایران و ادامه استعمار هند پرداخته می‌شود و وقایع آن مربوط به اواخر دوره قاجار است. باغبانمنش افزود: این مستند قیام مبارزاتی ایلات و عشایر به رهبری صولت الدوله قشقایی در فیروزآباد و ناصر دیوان کازرونی در کازرون و سید عبدالحسین لاری در شیراز را روایت می‌کند که در محله ای به نام ده شیخ و خان زنیان شیراز به نیروهای انگلیسی حمله می‌کنند و با وجود شکست از آنها زمینه ساز مقاومت مستمر مردم علیه استعمار انگلیس می‌شوند. وی گفت: سرانجام ادامه مقاومت مردم فارس علیه استعمار انگلیس موجب انحلال تشکیل پلیس جنوب توسط دولت مرکزی می‌شود و انگلیس ها مفتضحانه از کشور اخراج می‌شوند. سوزاندن غلات مردم ایران و کشور را در آستانه قحطی قرار دادن و نیز نسل کشی ده میلیون نفری مردم ایران از جنایات انگلیس در این دوران است.

معاون سیمای شبکه فارس همچنین گفت: این مستند اوایل اسفند به پایان می رسد و برای پخش در دو نسخه سینمایی به مدت 75 دقیقه و تلویزیونی به مدت 50 دقیقه در اختیار معاونت امور استان‌های صداوسیما قرار خواهد گرفت.

علی بلند نظر، تهیه کننده و کارگردان این مستند نیز با بیان اینکه مستند «پلیس جنوب» با ساختاری ترکیبی در صدا و سیمای فارس می‌شود، افزود: در این مستند شخصیتی به نام ایاز شیبانی ملقب به ایاز کاپیتان کش، کاپیتان سرکنسول انگلیس را از بین می‌برد و این واقعه به همراه چند واقعه دیگر به صورت موازی در این مستند بازسازی و روایت می‌شود.  بلند نظر افزود: بخش هایی از این مستند به صورت انیمیشن و تصاویر آرشیوی است و مصاحبه‌های این مستند از زبان مورخان، محققان، تاریخ دانان و پژوهشگران صورت می‌گیرد. وی در ادامه با بیان اینکه در این مستند 5 بازیگر اصلی و 10 بازیگر فرعی ایفای نقش می‌کنند و تهیه کنندگی، پژوهش و کارگردانی این مستند را خودش به عهده دارد، تصریح کرد: عواملی بسیار خوبی در ساخت این مستند یاریگر ما هستند که از جمله می توان به مدیر تولید، زین العابدین یزدانیان، تهیه کننده اجرایی، پروانه دری، نویسندگان: پروانه دری، علی بلندنظر و محمد ناصریراد، تصویربردار و تدوینگر، محمد ناصری راد و ناظر کیفی، حسن نقاشی و صدا بردار، احسان بلند نظر اشاره کرد.

تصاویر

امتیاز شما