امروز چهارشنبه  ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کارگردان برنامه کشیک سلامت:
کارگردان برنامه کشیک سلامت:

«کشیک سلامت»موشکافانه‌ مطالبه‌گری می‌کند

مشاهده ۲۰۳
۱۴۰۰/۰۴/۱۳- ۱۲:۵۳
تعداد بازدید:203

کارگردان برنامه «کشیک سلامت» گفت: در برنامه مطالبه‌گری را داریم و می‌خواهیم آن را ادامه دهیم و موشکافانه‌تر این کار را ادامه خواهیم داد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی،«سهیل سلیمانی» تهیه‌کننده و کارگردان برنامه «کشیک سلامت» در گفت‌وگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس در خصوص محقق شدن مقوله مطالبه‌گری که از اهداف اولیه این برنامه بود گفت:«کشیک سلامت» از ابتدا با هدف مطالبه‌گری تعریف و ساخته شد و روی آنتن رفت؛ از ۲۱ اسفند سال ۹۸ تا ۲۹ اسفند ۹۹، ۹۶ قسمت از این برنامه روی آنتن رفته و می‌رود که در تمام این قسمت‌ها سعی کرده‌ایم هدف، مطالبات مردم در حوزه سلامت و جستجوی این مطالبات و پرسش از مسئولانی باشد که به این مطالبات مربوط بوده‌اند.

وی ادامه داد: اما این که بخواهم بگویم صد در صد در راستای این هدف به موفقیت رسیده‌ایم نه! به نظر من ما به 60 درصد از اهدافمان در این برنامه رسیدیم؛ چشم‌اندازهایی داشتیم که برخی از آنها محقق نشد، بخش کوچکی از آنها به دلیل کمبود بودجه بوده، بخش از آن به دلیل امتناع از حضور برخی از مسئولان مخصوصا عزیزان وزارت بهداشت در برنامه و بخشی به دلیل نبود زمان کافی برای به نتیجه رساندن یک موضوع و مطرح شدنش در برنامه. البته خدا را شکر کارشناسان حاضر در همه برنامه‌ها جزو افراد درجه یک، اساتید دانشگاه و مسئولان ذی ربط بوده‌اند.

وی اظهارداشت: در حقیقت ما در این برنامه تا امروز فقط نتوانستیم میزبان وزیر محترم بهداشت و معاونان ایشان دکتر حریرچی و دکتر رئیسی باشیم. امیدوارم در ادامه شرایط مهیا شود و ما بتوانیم مبحث مطالبه‌گری را با مشارکت هرچه بیشتر مردم در این برنامه پررنگ‌تر کنیم.بنابراین ما به بخشی از اهداف‌مان در برنامه نرسیدیم؛ قسمت اعظمی از آن دست‌مان بود اما اگر کمی امکانات مالی و زمان بیشتر برای پخش داشتیم قطعا اتفاقات بهتری در «کشیک سلامت» رخ می‌داد.

او درباره ادامه این برنامه در سال جدید بیان کرد: در حال حاضر فعلا قرار است برنامه «کشیک سلامت» تا پایان سال ۱۴۰۰ روی آنتن شبکه سلامت باشد. همچنین تمام تلاش‌مان این است ارتباطی که با مردم پیدا کرده‌ایم و تاثیرگذاری که نمود آن را بارها در برنامه مشاهده کرده‌ایم ادامه داشته باشد و بیشتر و بهتر هم بشود بنابراین به دنبال پررنگ کردن نقش مردم برای حضورشان در برنامه هستیم و همچنان فضای مطالبه‌محور بودن‌مان را خواهیم داشت؛ امیدوارم در سال آینده بتوانیم ارتباط بیشتری با مخاطبان داشته باشیم.

سلیمانی در مورد عدم حضور برخی از مسئولان حوزه سلامت در برنامه «کشیک سلامت» گفت: همان‌طور که پیش‌تر هم گفتم در حدود ۹۰ درصد از مسئولان محترم حوزه سلامت در برنامه ما حضور پیدا کردند به غیر از وزیر محترم بهداشت و سخنگوی محترم و آقایان دکتر حریرچی و رئیسی مابقی دوستانی که ما قصد داشتیم در برنامه حضور پیدا کنند بدون هیچ مشکلی در خدمت آنها بودیم اما به هر حال این عدم حضور گاهی وجود داشته است؛ خدا را شکر تعامل بسیار خوبی با کمیسیون بهداشت مجلس داریم و دوستان همیشه کنار ما بوده‌اند با اساتید دانشگاهی به‌خصوص دانشگاه تهران، شهید بهشتی و غیره ارتباط بسیار خوبی وجود دارد و خوشبختانه از این لحاظ مشکل خاصی نداشتیم. الان برنامه ما یک ملاک برای بسیاری از این اساتید برای بررسی موضوعات شده و خیلی از مدیران مرتبط با نظام سلامت آن را دنبال می‌کنند و به همین خاطر برای حضور در برنامه با ما همکاری می‌کنند

تهیه‌کننده برنامه «کافه سوال» در خصوص همراهی مدیران شبکه سلامت با این برنامه گفت: از ابتدا برنامه «کشیک سلامت» با نظر و سفارش مدیر محترم شبکه سلامت راه‌اندازی شد و قطعاً اگر حمایت مدیران شبکه نبود ما نمی‌توانستیم برنامه را راحت پیش ببریم؛ همیشه به ما کمک کردند تا بدون هیچ خط قرمز و منعی مطالبات مردم در حوزه سلامت را مطرح کنیم؛ نگاه مدیریت شبکه به این شکل است که نباید در این برنامه رودربایستی داشته باشیم و همان‌طور که از شعارمان پیداست «یک گام جلوتر» باید مطالبات مردم در جامعه را از مسئولان طلب کنیم؛ مدیران همواره کنار ما بوده‌اند و ما را حمایت کرده‌اند؛ در حال حاضر در اتاق فکر برنامه برای سال آینده ایده‌های بسیار خوبی مطرح شده که امیدوارم بتوانیم آنها را اجرایی کنیم و اتفاقات به خوبی پیش برود تا بتوانیم برنامه‌ای بسازیم که هم مردم و هم مدیران از آن راضی باشند و از همه مهم‌تر بتواند پاسخ‌گوی مطالبات باشد.

این تهیه‌کننده درباره سطح ساخت برنامه و اطلاق عنوان نود سلامت به این برنامه بیان کرد: قطعاً ما از بسیاری جهات «نود» نیستیم چه به لحاظ تکنیک، چه از نظر موضوع، امکانات مالی و بسیاری موارد دیگر اما می‌خواهم بگویم بله در راستایی که هر دو برنامه بودند یعنی مطالبه‌گری با هم یکسان هستند اما اینکه بگوییم «کشیک سلامت» برنامه «نود» است نه! ما چنین ادعایی نداریم اما مطالبه‌گری را داریم و می‌خواهیم آن را ادامه دهیم و موشکافانه‌تر این کار را ادامه خواهیم داد.

وی ادامه داد: من به عنوان تهیه‌کننده و یکی از طراحان این برنامه امیدوارم روزی بتوانیم به جایگاه برنامه‌ای مانند «نود» در حوزه سلامت برسیم؛ تلاش‌مان را هم می‌کنیم پویاتر و به روزتر باشیم؛ ما سعی کردیم از فضای گفت‌وگوی صرف خارج شویم البته فضای سلامت و پزشکی گفت‌وگوی بیشتری را می‌طلبد هر چند در سری جدید تلاش می‌کنیم تا آیتم‌های بیشتری را به برنامه اضافه کنیم؛ اگر امکان داشته باشد مانند دوره‌ای که ۹۰ دقیقه روی آنتن بودیم زمان برنامه را بیشتر کنیم برای ایجاد انگیزه و مطالبه‌گری که درباره آن صحبت کردیم دست‌مان بازتر خواهد بود. تمام تلاش‌مان را به کار می‌گیریم تا در جایگاهی که قرار داریم  بهترین نتیجه ممکن را رقم بزنیم.

تهیه‌کننده برنامه «مثبت۱۷» در مورد سادگی دکور برنامه و موارد بصری «کشیک سلامت» نسبت به برنامه‌های قبلی خود بیان کرد: «طبیعتا ما هم مایلیم دکور چشم‌نوازتری را طراحی کنیم اما مسئله باز هم برمی‌گردد به موضوع بودجه؛ در حال حاضر ما در شبکه سلامت بیش از هر چیزی به محتوا اهمیت می‌دهیم و بعد سراغ موضوعات دیگر می‌رویم. با توجه به اینکه شبکه سلامت مسئولیت خطیری را برعهده دارد امیدواریم هرچه بیشتر مورد توجه مدیران سازمان قرار بگیرد و بودجه بیشتری به شبکه اختصاص داده شود تا برنامه‌های ما از لحاظ بصری هم بهتر ساخته شوند هرچند معتقدم اگر شما الان شبکه سلامت را ببینید برنامه‌هایی با محتوای کاربردی و پر مغز خواهید دید. از زمانی که آقای دکتر قاسمی‌به شبکه آمده‌اند تغییرات شبکه سلامت کاملا محسوس است به طوری‌که این شبکه به لحاظ بیننده چندین و چند پله پیشرفت کرده؛ فکر می‌کنم شبکه سلامت در حال حاضر شبکه هفتم یا هشتم از نظر بیننده باشد در حالی که قبل از ورود دکتر قاسمی، در رتبه پانزدهم قرار داشت؛ به قول ما تلویزیونی‌ها رنگین کمان برنامه‌های حال حاضر شبکه تکمیل‌تر شده هرچند که همچنان راه ادامه دارد و تغییرات رو به جلو هر روز در شبکه قابل مشاهده هست.

سهیل سلیمانی در پایان «کشیک سلامت» را برای خود و عوامل برنامه یک کلاس درس دانست و ادامه داد: در این برنامه در کنار اساتیدی که در آن حاضر شدند بسیار آموختم. درست مثل یک کلاس درس دانشگاهی. در کنار این «کشیک سلامت» به من آموخت که با تمرین سعه صدر می‌توان خیلی راحت مطالبه‌گری کرد آن هم بدون آنکه به کسی توهین و بی‌ادبی کرد. ما در «کشیک سلامت» نشان دادیم که مطالبه‌گری می‌کنیم اما توهین نمی‌کنیم، عصبانی نمی‌شویم حتی اگر عصبانی هم باشیم این عصبانیت را به شکل بدی روی آنتن نمایش نمی‌دهیم؛ «کشیک سلامت» به من آرامش را آموخت و این که می‌توان در کمال آرامش مطالبه‌گری را حفظ کرد، حرف‌های مردم را بدون سیاه‌نمایی زد اما متاسفانه گاهی اوقات طوری جلوه داده شده که  مطالبه‌گری صرفاً یعنی زدن یک سری اتهامات به برخی افراد که در این حالت بسیاری از مباحث دیده نمی‌شوند و تحت الشعاع این هجمه‌ها قرار می‌گیرند اما ما در «کشیک سلامت» تمرین کردیم و متوجه شدیم که می‌توان در کمال آرامش معضلات را مطرح کرد بدون آنکه به کسی توهین کرد و بدون آنکه کسی تصور کند ما در جهت تخریب می‌خواهیم این مطالبه‌گری‌ها را داشته باشیم. مطالباتی که به حق هستند و باید پاسخ داده شوند اما در کمال آرامش و ادب؛ اینها موضوعاتی بوده که من در این برنامه آموخته‌ام و امیدوارم که بتوانم آنها را در ادامه راهم در این برنامه و برنامه‌های دیگر هم به‌کار ببرم.کارگردان برنامه «کشیک سلامت» گفت: اینکه بگوییم این برنامه شبیه «نود» است نه! ما چنین ادعایی نداریم اما مطالبه‌گری را داریم و می‌خواهیم آن را ادامه دهیم و موشکافانه‌تر این کار را ادامه خواهیم داد.

امتیاز شما