امروز شنبه  ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
افراد مبتدی چگونه کوهنوردی را آغاز کنند؟
افراد مبتدی چگونه کوهنوردی را آغاز کنند؟

نگاهی به مهم‌ترین تجهیزات کوهنوردی

مشاهده ۴۱۱
۱۴۰۱/۰۷/۲۷- ۱۵:۳۴
تعداد بازدید:411

محسن جوانبختی کوهنورد گفت: برای کوهنوردی در زمستان امکانات متفاوتی وجود دارد و هزینه بسیار بالایی دارد؛ برای مثال کوهنوردان برای ورود به مسیر قله دماوند باید مبلغی را برای ورودی پرداخت کنند.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، وی افزود: برای کوهنوردی در زمستان و فتح قله دماوند مبلغی حدود ۴۰۰ میلیون تومان برای هر نفر هزینه دارد. طبق آخرین اطلاعاتی که از دوستان خود کسب کردیم، فتح قله‌ای مانند اورست بیش از یک میلیارد و دویسن میلیون تومان هزینه دارد.

 او اظهار داشت: زندگی همانند پایین آمدن از کوه بسیار آسان است و مشکل خاصی ندارد. انسان با امید به خدا و توکل به او می‌تواند تمام مشکلاتش را کنار بگذارد و از آن‌ها گذر کند.

 جوانبختی گفت: ما در کوه گیاهان بسیاری می‌بینیم و برخی از آن‌ها را می‌چینیم؛ برای مثال ما زمان کوهنوردی  آویشن می‌چینیم و روی قله چای به همراه آویشن میل می‌کنیم.

 وی افزود: زمانی که یک فرد تازه وارد می‌خواهد به کوه‌های بلند برود باید حتما به همراه یک فرد مجرب این کار را انجام دهد. افراد کم تجربه با تمرین کردن و دویدن خود را برای کوهنوردی آماده کنند. آن‌ها همچنین باید ابتدا قله‌های کوتاه را امتحان کنند و سپس به دنبال فتح قله‌های بلند بروند.

 رضا سلیمان انوش کوهنورد نیز گفت: کوهنوردی یک احساس بسیار خوب و خوشایند است؛ زمانی که کوهنورد به بالای کوه می‌رود تمامی مشکلات خود را فراموش می‌کند. کوه‌هایی که بالای چهار هزار متر ارتفاع دارند احساس نوعی خلسه ایجاد می‌کنند که در هیچ رشته ورزشی دیگری قابل تجربه نیست. هیچ تجربه‌ای مانند دیدن توده‌ای از ابر و مه از نزدیک نیست و تجربه آن احساس بسیار فوق‌العاده است.

 سلیمان انوش ادامه داد: کسانی که تجربه ورزشی بسیاری ندارند و می‌خواهند به قله دماوند بروند باید از یک ماه قبل از فتح قله روزانه یک ساعت ورزش کنند تا برای این کار آماده شوند.

 وی اظهار داشت: صحبت کردن در زندگی بسیار اهمیت دارد و باعث لذت بردن از لحظه می‌شود. کلمات می‌توانند ریسمان ارتباط انسان‌ها را قوی‌تر کنند و روابط بهتری را شکل دهند.

 او گفت: ما از زمانی که از کوه پایین می‌آییم به برنامه کوهنوردی بعدی خود فکر می‌کنیم و وسایل مورد نیاز برای اقدام بعدی را بررسی می‌کنیم تا بتوانیم در اولین فرصت آ‌ن‌ها را فراهم سازیم. یکی از مسائل مهم دیگر در کوهنوردی هواشناسی است که تاثیر بسیاری در شرایط دارد.

 سلیمان انوش افزود: مهم‌ترین وسیله کوهنوردی کفش است چرا که به هیچ وجه نباید برای پای انسان مشکل پیش بیاید. همچنین افراد باید حتما دو چوب کوهنوردی به همراه داشته باشند چرا که برای رسیدن به قله تنها باید یک سوم از نیروی انسان استفاده شده باشد.

 وی اظهار کرد: کوهنوردی نه تنها سلامت جسمی را فراهم می‌کند بلکه باعث سلامت روح نیز می‌شود؛ انسان در کوهنوردی به شدت با خود خلوت می‌کند و حال خوبی را تجربه می‌کند. کوهنوردی مانند نوعی درمان است که انسان را از لحاظ روحی و جسمی‌بهبود می‌بخشد.

 گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۳:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم می‌رود و تهیه کننده این برنامه نیز یاسر معظمی‌گودرزی است. اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمان‌های برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی @shabneshini. irani بارگذاری می‌شود.

امتیاز شما