امروز جمعه  ۳۱ فروردين ۱۴۰۳

نگاهی به آمار اتحاد دینی و قومیتی در دوران دفاع مقدس

مشاهده ۳۱۸
۱۴۰۱/۰۵/۰۶- ۱۶:۴۳

حمید باقری، جانباز و ایثارگر مهمان دیشب شب‌نشینی بود؛ وی در این برنامه از نحوه ورود خود به جبهه صحبت کرد. او همچنین در ادامه از تجربیات ایثارگری و جانبازی خود صحبت کرد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، او گفت: من از ابتدای دفاع مقدس تا پایان آن در جنگ حضور داشتم؛ ایام نوجوانی من نیز با انقلاب و شرایط قبل از آن همراه بود. با پیروزی انقلاب نهادی با عنوان دفاع شهری در شهر‌های مختلف ایران شکل گرفت؛ در سال ۵۸ سپاه پاسداران به دستور حضرت امام خمینی (ره) تشکیل شد و من نیز به سرعت در آن عضو شدم. در آن زمان با افرادی مانند شهید همت، شهید صفوی و دیگر عزیزانی که شهید شدند افتخار همنشینی را داشتم.

در روزهای ابتدایی جنگ در سال ۵۹ ایران هیچ تشکیلات منسجمی نداشت. در آن زمان نه ارتش و ژاندارمری‌ها آماده بودند و نه نهادی مانند بسیج وجود داشت؛ زمانی که زنگ جنگ به صدا در آمد مردم از شهر‌ها و استان‌های مختلف به جنگ در آبادان و اهواز اعزام می‌شدند. در آن زمان هیچگونه تدارکاتی وجود نداشت و تنها گروه‌های مختلفی که احساس مسئولیت داشتند شکل گرفته بودند.

وی افزود: خوشبختانه خود جوانان به صورت خودجوش توانستند تمامی تشکیلات لازم را شکل دهند و تیپ، گردان، دسته و تدارکات را آماده کنند. جوانان معمولا مدت زمان طولانی در جبهه حضور داشتند و تنها یک الی دو روز به دیدار خانواده‌های خود می‌رفتند.

او اظهار داشت: هدف زندگی هر رزمنده‌ای آن است که برای وطن خود فداکاری و ایثارگری کند؛ به خاطر دارم در زمان جنگ رزمنده‌ها با یکدیگر شوخی می‌کردند و از هم می‌پرسیدند «گلوله چه طعمی دارد؟» و دیگری پاسخ می‌داد «باید طعم آن را خود بچشی». من یک بار مورد برخورد گلوله قرار گرفتم و باری دیگر نیز در مسیر موج انفجار قرار گرفتم که باعث شد مدت‌ها درگیر باشم. من در آن زمان متوجه شدم موج انفجار چه تاثیراتی بر سردرد‌های انسان دارد. در ادامه من هم شیمیایی شدم و هم ترکش گلوله تانک خوردم. با این وجود من همچنان حاضر هستم که ایثار خود را تکرار کنم و برای کشورم مجروح شوم.

در دوران جنگ همه ادیان، مذاهب و قومیت‌ها در کنار هم بودند و کسی به چنین مسائلی در دفاع مقدس اهمیت نمی داد؛ ما در جنگ ۲۹۵ جانباز مسیحی، ۳۲۸ جانباز کلیمی و ۲۰۹ نفر جانباز زرتشتی داریم. در ادامه ۵۹ آزاده مسیحی، ۳۴ آزاده کلیمی و ۲۳ آزاده زرتشتی داریم. ما همچنین ۹۴ شهید مسیحی، ۱۱ کلیمی و ۴۳ زرتشتی در دفاع مقدس داشته‌ایم که رهبر انقلاب اسلامی طی سال‌ها به دیدار خانواده‌های آن‌ها رفته‌ است. ما همچنین پنج هزار جانباز خانم داریم و حدود ۲۷۰۰ پزشک خانم داشتیم که در جبهه اعزام شده بودند.

باقری اظهار کرد: افراد باید بدانند جانبازی و معلولیت محدودیت به حساب نمی‌آید و تمامی جانبازان عزیز می‌توانند همچنان برای پیشرفت کشور فعالیت کنند و ما در مجموعه‌های مختلف از آن‌ها حمایت می‌کنیم.

گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از شنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۳:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم می‌رود و تهیه کننده این برنامه نیز یاسر گودرزیاست. اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمان‌های برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی @shabneshini. irani بارگذاری می‌شود

امتیاز شما