امروز پنج شنبه  ۹ فروردين ۱۴۰۳
مدیر مرکز مطالعات بنیاد فرهنگی روایت فتح:
مدیر مرکز مطالعات بنیاد فرهنگی روایت فتح:

بسیج فرهنگ فتوت و پهلوانی را احیا کرد

مشاهده ۱۱۲
۱۴۰۲/۰۹/۱۱- ۱۰:۴۷
تعداد بازدید:112

متولیان عنوان کرد: بسیج نسخه به روز شده فرهنگ فتوت و پهلوانی است که در ۶۰ و ۷۰ سال گذشته به خاطر ورود فرهنگ تجدد و مواجهه با فرهنگ مدرن کاملا به محاق می‌رفت که با وجود بسیج این فرهنگ احیا شد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، مهدی متولیان، مدیر مرکز مطالعات بنیاد فرهنگی روایت فتح با حضور در برنامه «گفتگوی فرهنگی»‌ در مورد تعالی و توسعه فرهنگی جامعه با تفکر بسیجی بیان داشت: بسیج ذات، وجود و خاصیت فرهنگی دارد و جزو معدود نهادهای بومی و پدیده انقلاب اسلامی است که از یک سو با انقلاب اسلامی و از سوی دیگر با سنت‌های ایرانی ما نسبت دارد.

وی افزود: در گذشته بر حسب رگه‌های عرفانی فرهنگ شیعه نسل و قشر اجتماعی به نام اهل فتوت و پهلوانان زیست داشت که بسیاری از مشکلات مردم قبل از ورود حکومت، در صحنه توسط این افراد حل می‌شد و در عین حال پهلوانان و اهل فتوت در گمنامی حرکت می‌کردند.

متولیان با اشاره به اینکه در ۳۰ سال جریان فیلم فارسی می‌توان لاشه و به محاق رفتن فرهنگ آن پهلوانی را دید گفت: اکنون با حضور بسیج و فعالیت‌ها و خدمت رسانی بسیج این فرهنگ احیا شده است.

وی تصریح کرد: اکنون نقش‌های غیر نظامی‌ بسیج در حوزه‌های سازندگی و فرهنگ خیلی وسیع تر از نقش آفرینی نظامی آن بوده است و در جامعه ما بسیج مانند ابر قهرمان است با این تفاوت که قهرمان‌ها غیر واقعی و فردیت دارند ولی بسیج واقعی است و هویت جمعی دارد.

 حضور جوانان در بسیج یک اتفاق فرهنگی

مدیر مرکز مطالعات بنیاد فرهنگی روایت فتح در ادامه با تاکید بر اینکه اصل حضور جوانان در بسیج یک اتفاق فرهنگی است بیان داشت: وقتی یک فرد بدون چشم‌داشت، حقوق و مزایا صرفا فی سبیل الله وارد بسیج شده و سعی می‌کند مشکلی را حل کند فی نفسه یک اتفاق فرهنگی است و جدا از هر اثر و نتیجه نباید این مهم را دست کم گرفت.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه سایر نهادهای آموزشی نمی‌توانند چنین کارکردهایی داشته باشند، نباید از آشنایی و جذب و ورود جوانان به بسیج فارغ شد و باید تلاش کرد تا نسل جدید با بسیج انس پیدا کنند.

متولیان اذعان داشت: در حوزه فرهنگ با توجه به نوع فعالیت، تنوع و کثرت وجود دارد و کار پیچیده تر است و پیچیدگی که در حوزه فرهنگ و هنر وجود دارد به دلیل این است که در فعالیت فرهنگی با ارواح و افکار انسان‌ها سرو کار داشته و تاثیرات را باید در باطن و درون افراد مطالعه کرد ولی در مورد تاثیر و جریان سازی کار فرهنگی متاسفانه پیامد سنجی نیز بسیار پیچیده است.

ر جا زدن در حوزه فرهنگ به دلیل عدم تخصص و وجود پیچیدگی در حوزه فرهنگ

مدیر مرکز مطالعات بنیاد فرهنگی روایت فتح ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر افرادی در مدیریت‌های خرد فرهنگی و جایگاه‌های فرهنگی قرار می‌گیرند که تخصص و اشراف لازم را در آن عرصه‌ای که بر عهده گرفته‌اند، ندارد در حالی که اگر این پیچیدگی درک می‌شد می‌توانستیم سازماندهی و ساماندهی خوبی از این نهاد مردمی داشته باشیم.

متولیان با بیان اینکه حوزه فرهنگ پر از تشتت و موازی کاری است و مرجعیت جامع و کامل در این عرصه به وجود نیامده، بیان داشت: فعالیت در حوزه فرهنگ و هنر به اندازه حوزه بهداشت و درمان و راه و ساختمان تخصص محسوب نمی‌شود و بسیاری از افراد در اثر دغدغه‌ها و ایده‌ها وارد کار فرهنگی می‌شوند و تخصص کار و اشراف در آن عرصه خاص را ندارند که این نبود تخصص و وجود پیچیدگی در حوزه فرهنگ موجب درجا زدن و شکست‌ها در حوزه فرهنگ شده است.

امتیاز شما